$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

חודשי החסד הסתיימו: גינדי חוזרת לגבות שכירות בקניון TLV

מאז ההשקה במרץ גבתה החברה משוכריה רק אחוזים מהמכירות בשל פדיונות נמוכים. מנכ"ל הקניון: "המחסור בעסקי מזון היה טעות, ואנחנו מטפלים בה"

אורנה יפת ודותן לוי 08:1602.10.17

קניון TLV פאשן שבבעלות גינדי השקעות (25%), האחים גינדי (25%) ורבוע כחול נדל"ן (50%) יגבה דמי שכירות קבועים לראשונה מאז מרץ. ל"כלכליסט" נודע כי ההטבה שהעניק הקניון לשוכריו הסתיימה, והקניון חוזר לגבות דמי שכירות קבועים בנוסף לדמי ניהול, ולא בהתאם לביצועים של בתי העסק. הגבייה החלה מחודש ספטמבר.

 

 

 

קניון TLV נפתח במרץ 2017 על ידי גינדי השקעות ורבוע כחול נדל"ן. בהקמת ה־TLV השקיעה חברת הנדל"ן 1.5 מיליארד שקל והוא כולל 33 אלף מ"ר. בחודש יוני האחרון, לאחר שהקניון סבל מחודשיים קשים שבהם הפדיונות היו נמוכים במיוחד, ולאחר תלונות מצד השוכרים, החליטו בהנהלת הקניון לבוא לקראת השוכרים. הנהלת הקניון בראשות אבי זמיר שיגרה מכתב לחנויות, שלפיו הקניון ממשיך את ההטבה שהיתה מיועדת לתקופת ההרצה ולא יגבה דמי שכירות בסיסיים, אלא יגבה רק אחוזים ממחזור המכירות.

קניון גינדי TLV פאשן. עדיין סובל ממיעוט מבקרים במהלך היום קניון גינדי TLV פאשן. עדיין סובל ממיעוט מבקרים במהלך היום צילום: טל שחר, צביקה טישלר

 

 

באותה הודעה נאמר לשוכרים כי ההטבה תימשך עד שתסתיים תקופת ההשקה ביולי. אלא שגם ביולי ובאוגוסט לא גבה הקניון שכירות בסיסית, זאת אף שעל פי השוכרים, בחודשי הקיץ מספר המבקרים בקניון עלה במקצת. שכר הדירה הממוצע ב־TLV פאשן נע בין 300 ל־400 שקל למ"ר. מנכ”ל הקניון אבי זמיר מציין כי מאז פתיחת הקניון, הפדיונות עלו ב־40%. באוגוסט, לטענתו, ביקרו בקניון 550 אלף מבקרים, ומאז ההשקה נרשמה עלייה של 60%-70% בהיקף המבקרים. “מאז שהקניון נפתח היינו בהשקה רכה בלי קמפיין פתיחה”, אומר זמיר, “ולמרות זאת יש עלייה בפדיונות. לאור המגמות החיוביות החלטנו להתחיל לגבות שכר דירה בסיסי”.

 

"אני יודע שהקניון נראה שומם ושאין בו מבקרים, אבל אני מאמין בו. יש קניונים שהביצועים שלהם היו גרועים יותר בחודשים האחרונים מאשר של ה־TLV", אמר ל"כלכליסט" מנכ"ל של אחת מרשתות האופנה הגדולות שבבעלותה חנויות גם ב־TLV. "אחרי שהקניון נפתח, במאי וביוני היתה צניחה בפדיונות. ביולי ובאוגוסט היתה התאוששות קלה, ובספטמבר ובאוקטובר אמורה להיות גם התאוששות".

מנור גינדי. התאוששות בחודשים האחרונים מנור גינדי. התאוששות בחודשים האחרונים צילום: עמית שעל

 

 

ובכל זאת, גם חצי שנה לאחר הפתיחה, הקניון עדיין סובל ממיעוט מבקרים במרבית היום. אחת הבעיות העיקריות של הקניון נובעת מכך שאין בו מספיק בתי עסק מתחום הקולינריה. "בחודש אפריל אנשים עמדו בתורים מטורפים כדי לקנות קפה בקניון", מספר אחד השוכרים. כיום בתוך הקניון פועלים רק קפה גרג, ביגה וארומה, לצד סניף של מקדונלד'ס. נראה כי בהנהלת הקניון מודעים לטעות שנעשתה בתמהיל שרובו ככולו מושתת על עסקי אופנה, ובימים אלה פועלים לתקן את העיוות ומתכננים להגדיל את היקף שטחי הקולינריה ל־25% משטח הקניון וסביבתו. "נושא הקולינריה זו אחת הטעויות האסטרטגיות שלנו שאנו מטפלים בה יום ולילה", מודה זמיר. "היום קולינריה זה בילוי וזה חייב להיות בכל קניון".

 

 

 

 

בשבוע שעבר נפתח סניף של פיצה גראז במתחם הילדים עם 20 מקומות ישיבה. בנוסף קפה אילנ'ס יפתח סניף ברחוב קרליבך בצמוד לכניסה לקניון וגם בורגר סוסו. במהלך החודש ייפתח סניף של קפה טאטי בסמוך לחנות זארה בקניון, על שטח של 35 מ"ר ובהשקעה של 700 אלף שקל. אף שמדובר בסניף שממוקם באחד ממעברי הקניון, הוא יכלול 60 מקומות ישיבה. גם קפה אירופה ייפתח סניף בקונספט דומה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x