$
הייטק והון סיכון

משרד הכלכלה פותח מאיץ סטארט-אפים בסין, בשיתוף ShengJing

האקסלרטור ייפתח בבייג'ינג, ויארח חמש חברות למחזור של חצי שנה, במסגרתו יקבלו סיוע טכני ומקצועי. קבוצת Shengjing היא קרן פרטית להשקעה בקרנות, שהשקיעה כמעט 20 מיליארד דולר בסין, ארה"ב וישראל

מאיר אורבך 12:5601.10.17

משרד הכלכלה והתעשייה הישראלי פותח מאיץ (אקסלרטור) לסטארט-אפים בבייג'ינג, במטרה לסייע לחברות הייטק ישראליות לחדור לשוק הסיני. המאיץ נפתח יחד חברת ShengJing Group.

 

 

Shengjing היא קרן להשקעות בקרנות הפרטית (Private Equity Fund of Funds) הגלובלית הגדולה בסין. Shengjing תספק שירותי אקסלרציה מותאמים במיוחד לכל אחת מהחברות ישראליות שייבחרו לתוכנית.

 

בייג'ינג בייג'ינג צילום: בלומברג

 

 

תוכנית האקסלרטור ישראל-סין מיועדת לאפשר ולהקל על הצלחתן של חברות טכנולוגיה ישראליות בשוק הסיני. התוכנית תספק לחמש חברות הייטק ישראליות את הידע, המנטורינג ומשאבי המימון הנדרשים כדי לבצע כניסה מוצלחת לשוק הסיני, למחזורים של חצי שנה. בתוכנית ישתתפו מנטורים מהמצטיינים בעולם העסקי והטכנולוגי. מומחי תעשייה והחברות הישראליות יחוברו לרשת גדולה של משקיעים בעלי מוניטין, מנכ"לים ומומחים. הפרויקט ממומן על ידי משרד הכלכלה הישראלי.

 

החלק הראשון בתוכנית יכלול הכשרה שמטרתה להציג לחברות המשתתפות את המיומנויות הנחוצות כדי להתחיל עסק בסין, כמו הצגת הסביבה העסקית הסינית, סקירות תעשיה, נושאי משפט, רגולציה ומיסוי, וכד'. החלק השני של התוכנית יתמקד על אימון פרקטי ופיתוח עסקי, בו פגישות עם לקוחות פוטנציאליים, שותפים ומשקיעים פוטנציאליים, היכרות עם לקוחות ShengJing, עם מפעלים, עם שותפי האקוסיסטם של ShengJing, ותחרות החדשנות הגלובלית של ShengJing בבייג'ינג. הסאטרט-אפים ישתתפו גם בסיבובי Roadshow לגיוס מימון באזורי חדשנות ברחבי סין כמו שנגחאי, גוואנגז'ו ועוד. כל חברה תקבל מנטור אישי, שיספק לה תמיכה מותאמת במסגרת אימוני הפיתוח העסקי.

 

משקיעה בינלאומית גדולה

 

ShengJing Group, באמצעות חטיבת ההשקעות הגלובליות שלה, Peakview Capital, השקיעה כמעט 20 מיליארד דולר בסין, ארה"ב וישראל בשנים האחרונות, במודל FoF (השקעה בקרנות הון סיכון קיימות, Fund of Funds) וכן בהשקעות ישירות. הקרן השקיעה בישראל קרוב ל-100 מיליון דולר בשנים האחרונות, בין היתר בקרנות JVP, וינטג', ויולה וכנען. בנוסף, השקיעה הקרן ישירות במיזמים ישראלים שזכו ב-GIA, תחרות החדשנות הגלובלית שהיא מארגנת (החלק הישראלי שלה הובל בידי JVP ב-2015 וב-2016).

 

שר הכלכלה, אלי כהן שר הכלכלה, אלי כהן צילום: אוראל כהן

 

 

שרי וואנג (Sherrie Wang), שותפה בכירה ב-ShengJing Group, אמרה: "הצעד הבא עבורנו להמשך מעורבות באקוסיסטם הישראלית הינו באופן טבעי פתיחה של תוכנית אקסלרטור ישראל-סין. אנו גאים להיות שותפים של משרד הכלכלה והתעשייה הישראלי ביוזמה זו".

 

 

 

לדברי אופיר גור, נספח מסחרי של משרד הכלכלה והתעשייה בביג'ינג: "השוק הסיני הוא שוק עם פוטנציאל עצום עבור חברות הסטארט-אפ הישראליות, אך הוא אחד מהשווקים המורכבים יותר שניתן לפעול בהם. מחסומי תרבות, מחסומי שפה, מנהגי עשיית עסקים שונים, מערכת חוקים שונה, אלו רק חלק מהמכשולים שניצבים בפני חברה ישראלית, בייחוד חברת טכנולוגיה בראשית דרכה, שמנסה להצליח בסין. זו הסיבה שבגללה החלטנו לתמוך בכלי נוסף שנועד לעזור לחברות ישראליות להצליח בסין – מאיצים להצלחה בסין".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x