$
מכשירים ומדריכים

פרשנות

אייפון מינוס: אפל צריכה להפסיק למכור מכשירי 4.7 אינץ'

ענקית הטכנולוגיה צריכה ליישר קו עם מה שהצרכן אוהב: מסכים גדולים. האייפון 8 הסטנדרטי נראה קטן מתמיד בימינו; הוא צפוי להשתלם פחות ליצרניות הרכיבים, שותפותיה של אפל - וגם לחברה עצמה

ניצן סדן 15:5228.09.17
אפל החלה לשווק בשבוע שעבר בחנויותיה את דגמי אייפון 8 ו-8 פלוס, כשלא מעט מהצרכנים ממתינים למכשיר הדגל X שצפוי להגיע לחנויות מאוחר יותר השנה. בעוד שבעבר האייפונים הקטנים משכו את עיקר תשומת הלב, הדיווחים הנוכחיים מגלים כי יותר צרכנים מתעניינים בדגמי הפלוס בעלי מסך 5.5 אינץ' הגדול יותר.

 

 

דגמי האייפון הקטנים (4.7 אינץ') הפכו לעוף מוזר מעט בעולם המובייל. למעט סוני אין אף חברה שמוכרת מכשיר דגל בעלי מסך קטן כל כך, וגם סוני מציעה את אותו מכשיר בגירסה גדולה יותר. התעקשותה של אפל להיצמד למסך קטן נתפסה בעבר כיתרון בעיני משתמשיה, אך עתה נראה כי כי ההחלטה להמשיך ולייצר אייפון קטנטן תרחיק מהחברה לא רק משתמשים אלא תפגע בה בנקודה קריטית הרבה יותר: שרשרת הייצור.

 

נראה קטן מתמיד. מכשיר האייפון 8 נראה קטן מתמיד. מכשיר האייפון 8 צילום: רפאל קאהאן

 

 

האייפון הראשון שנחשף ב-2007 והצית את מהפכת הסמארטפון הפך את גודל המסך שלו, 3.5 אינץ', לסטנדרט. אך די במהירות החלו המתחרות, ובראשן נוקיה וסמסונג, להגדיל. לאחר הגדלת מסך ראשונה ב-2012 הציגה אפל לראשונה דגמי אייפון בשני גדלים שונים ב-2015: אייפון 6 עם מסך 4.7 אינץ' ואייפון 6 פלוס עם מסך 5.5 אינץ', גדלים שמלווים גם את דגמי 8 החדשים.

 

 

 

האייפוניסטים אהבו את הפיצול: חסידי התצורה הקלאסית יכלו להמשיך לאחוז במכשירים הקלים לתפעול ביד אחת, בשעה שמי שבסתר קינא במסכים הגדולים של המתחרות יכול סוף סוף לשדרג.

 

אך המסכים בשוק המשיכו לצמוח ובשנה האחרונה אף הופיעו מסכים ביחס מסך של 18:9, שמציעים יותר מסך על פחות מכשיר. האייפון נראה קטן מתמיד, במיוחד על רקע הזינוק בפופולריות של משחקי מובייל איכותיים ושירותי סטרימינג זולים כמו נטפליקס והולו.

 

 

 

לפי דיווחים שמגיעים מסין וטייוואן, הגל הזה מתנפץ כעת על יצרניות רכיבים כ-LG ופוקסקון, שנדרשות לייצר אייפונים משני הדגמים. הן לא יכולות לסרב ללקוח חזק כמו אפל ולייצר רכיבים למכשירים הקטנים, על אף תחזיות שיימכרו במספרים נמוכים בהרבה מאחיהם הגדולים. אך בעלי המניות שלהן כבר הביעו את דעתם והתחזיות על המכירות הנמוכות הביאו לירידות של כ-10% בשערי מניותיהן.

 

 

 

ופה טמונה הבעיה האמיתית: אפל הפכה למעצמת מובייל בין היתר הודות לשליטה שלה בשרשרת הייצור שהבטיחה לה שולי רווח גבוהים. מרד מצד יצרניות הרכיבים יפגע באפל במהירות ובעוצמה. עדיף לחברה להשאיר את האייפונים הקטנים מאחור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x