$
הייטק והון סיכון

Ignite 2017: מיקרוסופט פותחת חלון חדש

כנס המחשוב השנתי של ענקית התוכנה יעסוק בשיפורים והשדרוגים שבכוונתה להציג לעולם התוכנה הארגונית, בדגש על תחומי החיפוש, הבינה המלאכותית, הענן והשילוב שלהם יחדיו. בכך, החברה מקווה לשחזר את תהילת ימי ביל גייטס

שלומית רביד, אורלנדו 16:1925.09.17

ועידת ה-IT והעסקים השנתית של מיקרוסופט נפתחה היום (ב') באורלנדו, פלורידה, בנאום של מנכ"ל החברה סאטיה נאדלה בפני יותר מ-25 אלף צופים. נאדלה השיק את ספרו החדש Hit Refresh ("רפרשו" או "רעננו", בעברית), ששמו מגלם את מה שמיקרוסופט מנסה לעשות לעצמה בשנים האחרונות, ואמור להגיע לשיא בוועידה. הספר עצמו צפוי לצאת בעברית בדצמבר בהוצאת אגם.

 

 

לדברי פרנק אקס. שו (Frank X. Shaw), סגן נשיא בכיר לענייני תקשורת במיקרוסופט, המטרה ברענון, היא לא לשנות הכל מהיסוד ולהפוך למשהו אחר לגמרי, אלא לשמור על הדברים שעובדים כראוי ובמקביל להתחדש, להתקדם ועדכן את מה שצריך. כותרת המשנה הרוחניקית משהו של הספר מספרת שזהו "מסע לגילוי מחדש של נשמתה של מיקרוסופט", ואולי חושפת כך את התקוות של בכירי ענקית התוכנה לחזור לימי הזוהר של ביל גייטס, לימים שלפני שלטון גוגל ופייסבוק.

 

"דג-בבל", בשידור חי

 

״אני חסיד גדול מאוד של נגישות, ולכן כל מה שאני אומר מתורגם סימולטנית ל-12 שפות באמצעות בינה מלאכותית, ומשודר ישירות לי שיש לו צורך בכך", אמר נאדלה בפתח דבריו. על המסכים העצומים מצדי הבמה במרכז הכנסים של אורנג׳ קאונטי, אורלנדו, מופיע התרגום לאנגלית באיחור של כחמש שניות אחרי דבריו. התוצאה מדויקת.

 

"המשימה של מיקרוסופט היא להעצים כל אדם וכל ארגון כדי לאפשר להם להשיג יותר כדי לקדם את החברה ואת הכלכלה. טרנדים ופרדיגמות באים והולכים, אבל תחושת השליחות נשארת".

 

"כל טכנולוגיה שתראו כאן ניתנת לשימוש בכל מכשיר אפשרי, סמארטפון, טאבלט, מחשב. המטרה שלנו היא להשתמש בטכנולוגיה כדי לשנות את התרבות הארגונית ואת הדרך שבה אנשים עובדים, כך שייווצרו מעגלים דינמיים ומלאים של פידבק בין כל המחלקות בארגון. כשהמידע זורם, הרבה יותר קל להתקדם ולשפר".

סאטיה נאדלה על במת Ignite 2017 סאטיה נאדלה על במת Ignite 2017 צילום: שלומית רביד

 

 

נאדלה דיבר על מקום העבודה המודרני, על כך שהאופן שבו אנו עובדים משתנה. "אין יותר משימות רוטיניות, עבודה בלי מחשבה. המטרה היום היא לתת מקום ליצירתיות של העובד, לעודד אותה. אנחנו מספקים את תשתית ה-IT שתאפשר לכם ליצור צוותים דינמיים שמתחברים על רקע משימה משותפת|.

 

נאדלה סיפר שביקר בשבוע שעבר במפעל פורד בדטרויט, וראה איך כל מחלקה עובדת בנפרד וכמה כל תהליך לוקח זמן ומשאבים. ״רוב העיצוב למשל נעשה באמצעות דגמי חימר״, אמר, ״המעצבים יוצרים דגם מחימר, שולחים אותו למחלקות האחרות ואז מקבלים פידבק מאנשי הנדסה או מכירות. עכשיו דמיינו שיכולנו להשתמש כאן במציאות מעורבת״.

 

בשלב זה הזמין נאדלה לבמה את ראנה אמג׳די מצוות המציאות המעורבת, שערכה הדגמה בעזרת שני עובדי מיקרוסופט נוספים. על הבמה ניצבה מכונית מדגם פורד פיוז׳ן, ושני חברי הצוות מרכיבים משקפי הולולנס (Hololens) של מיקרוסופט. במבט ישיר אל הבמה השניים עושים תנועות מוזרות באוויר, אבל על המסך הצמוד רואים את התמונה המלאה שמתקבלת מהרכבת המשקפיים. בתנועות קצרות משנים המדגימים את עיצוב המכונית, את הצבע ומאפיינים נוספים. "כך אפשר לעבור בין כמה עיצובים שונים בתוך שניות, ולקבל עליהם הערות מכל המחלקות. בעבר תהליך כזה לקח ימים ועלה אלפי דולרים", אומרת אמג׳די. בהמשך הדגים הצוות גם כיצד ניתן לצרף עובד נוסף שנמצא בביתו ומרכיב משקפיים משלו לשיחה, וכיצד הוא מופיע כמעין חיזר וירטואלי כחלחל ונע לו בנוחות בחדר. ״נגמרו הימים שבהם חיכינו למישהו שיגיע״, סיכמה.

 

 

אולם האירוע, בו כ-25,000 איש אולם האירוע, בו כ-25,000 איש צילום: שלומית רביד

 

 

לקראת סוף הנאום עבר נאדלה לנושא שנראה שמרגש אותו יותר מכל - מחשבי קוואנטום, ואף הכריז שמיקרוסופט תשחרר שפת תכנות חדשה למחשבים כאלה (אף שעדיין אינם קיימים. ״כדי להבין מה זה מחשב קוואנטום מספיק להשוות אותו למחשב קלאסי״, אמר, ועל המסך הופיעה תמונה של מבוך סטנדרטי, שבמרכזו נורה. "מחשב קלאסי ימצא את הדרך באמצעות ניסוי וטעייה. הוא ינסה שביל אחד, אחר כך עוד אחד ואחר כך אחר, עד שיגיע לנכון. מחשב קוואנטום לא עובד כך. הוא מאפשר לקודד מידע לא רק כ-1 או 0, אלא כ-1 ו-0 במקביל. זה אומר שיש לו כוח אדיר. הוא לא ינסה שביל שביל, אלא את כל השבילים יחד - וימצא מיד את הנכון".

 

"עוצמת מחשוב ברמה כזאת יכולה לעזור לנו לפתור את הבעיות הכי גדולות של העולם. ההתחממות הגלובלית לדוגמה, ייתכן שעם מחשב קוואנטום נצליח למצוא חומר שסופג פחמן ונציל את כדור הארץ, ונפתור בעיות נוספות ברפואה, בחברה, בכלכלה".

 

מיקרוסופט, שהשיקה ביולי השנה חבילות מוצרים חדשות תחת המותג Microsoft 365, מתכננת להרחיב אותן וליצור להן, מעבר לגרסאות הקיימות לעסקים גדולים וקטנים, גרסאות לעובדי הקו הראשון - אלה שבאים במגע עם לקוחות - וגם למוסדות חינוך.

 

 

 

בחבילות ישולבו רוב הפלטפורמות המוכרות והמוכרות פחות של החברה - ווינדוס 10 ואופיס 365 שיעבדו יחד עם כלי אבטחה והתאמה למובייל, עם Azure, הענן של מיקרוסופט, עם לינקדאין ועם כלי בינה מלאכותית שפותחו בחברה. גרסת בתי הספר, אגב, תכלול את מיינקראפט - המשחק שמיקרוסופט רכשה ב-2014 תמורת 2.5 מיליארד דולר.

  

לדוגמה, אומרים בחברה, כשמראיין מתכונן לפגישה עם מועמד למשרה מסוימת, פרטי עמוד הלינקדאין שלו יופיעו אוטומטית לצד כרטיס איש הקשר שלו באאוטלוק, בתוך אופיס 365.

 

לא מוותרים על בינג

 

גם מנוע החיפוש בינג צפוי למצוא את מקומו בתוך החבילות המשולבות, שכן במיקרוסופט מתכננים להשיק גרסה שלו לעסקים, שתאפשר לנצל את יכולות החיפוש האינטרנטיות בתוך מאגר המידע העסקי. ייתכן שזו דרכה של מיקרוסופט להודות בכך שהתחרות מול גוגל על חיפוש ברשת היא קרב אבוד מראש, ובמקביל להטמיע את הטכנולוגיה בעולם הארגוני, שבו היא שולטת.

 

 

גם לעסקים. מיקרוסופט גם לעסקים. מיקרוסופט

 

 

בינג לעסקים ישתמש בבינה מלאכותית שתוטמע בפלטפורמה שלו, כדי להציג לעובדים תוצאות חיפוש שמתאימות ספציפית לארגון שלהם ואף שואבות מתוכו. כאן מביאים בחברה כדוגמה חיפוש שם של עובד, נקרא לו בעברית יוסי כהן, שבחיפוש אינטרנטי רגיל יעלה מאות אלפי תוצאות, אבל בחיפוש בבינג לעסקים יעלה מידע רלוונטי קודם כל לגבי יוסי כהן הקולגה שלנו, כולל מיילים וקבצים שהוא שלח לעובד שחיפש אותו. גם המידע החיצוני אגב, למשל על עו״ד יוסי כהן של משפחת נתניהו, ימשיך להופיע בתוצאות החיפוש.

 

הכותבת היא אורחת מיקרוסופט באירוע

בטל שלח
    לכל התגובות
    x