$
חדשות טכנולוגיה

חקירה בארה"ב סביב חשדות לשוחד בפעילות אובר באסיה

משרד המשפטים האמריקאי בודק מידע הנוגע לפעילות עסקית לא הולמת שביצעו עובדי החברה באינדונזיה, סין, הודו, מלזיה ודרום קוריאה

בלומברג 09:2720.09.17

אובר מתמודדת עם חקירה פדראלית בארה"ב בגין חשדות כי הפרה חוקים הנוגעים לעבירות שוחד במדינות מעבר לים שבהן היא פועלת.

 

במקביל, החברה החלה בבדיקה פנימית של פעילותה באסיה והעבירה לרשויות האמריקאיות מידע בנוגע לתשלומי שוחד שביצעו עובדי החברה באינדונזיה. כך על פי גורמים המקורבים לעניין.

 

 

 

בעוד משרד במשפטים האמריקאי בודק את העניין, אובר פועלת באמצעות משרד עורכי הדין "או'מלבני אנד מאיירס" (O’Melveny & Myers ) ובודקת את הרשומות של התשלומים שנעשו במדינות מעבר לים וכן מתחקרת את עובדיה לגבי אפשרות שלא התריעו על כל פעילות עסקית בלתי הולמת.

 

דארה קוסרשאהי מנכ"ל אובר דארה קוסרשאהי מנכ"ל אובר צילום: Expedia

 

 

עורכי הדין המנהלים את החקירה מתמקדים בפעילות חשודה של עובדי החברה בלפחות חמש מדינות: סין, הודו, אינדונזיה, מלזיה ודרום קוריאה. למשל, הם בודקים רשת של הסכמים פיננסיים הקשורים לממשלת אינדונזיה ושעל פי החשדות השפיעה על קבלת החלטות בקרב המחוקקים.

 

אובר אמרה כי היא משתפת פעולה עם החוקרים אולם סירבה למסור פרטים נוספים. דובר מטעם משרד המשפטים האמריקאי סירב להגיב בעניין.

 

בשנה שעברה נאלצה אובר להתמודד בסוגיית מיקום משרדיה בג'קארטה בירת אינדונזיה. על פי המשטרה, המשרדים מוקמו באזור שאינו מותר לעסקים ואחד מעובדי החברה החליט לשלם שוחד בתשלומים קטנים וקבועים כדי לאפשר למקום להמשיך לפעול. התשלומים הופיעו בדוח ההוצאות של העובד ותוארו כתשלומים לרשויות המקומיות. העובד פוטר וראש המשרד אלן ג'יאנג הוצא לחופש ומאז עזב את החברה. הוא סירב להגיב לשאלות.

 

ככל הידוע כעת, לפחות חבר אחד בצוות המשפטי של אובר היה מודע להתנהלות זו ונמנע מלדווח לרשויות האמריקאיות כשגילה את העניין בשנה שעברה, אמרו הגורמים לבלומברג. לאחר שמשרד המשפטים החל לחקור את אובר לגבי שחיתויות אפשריות בחברה, הודיעו גורמים רשמיים בחברה לרשויות על תשלומי השוחד באינדונזיה. משרד המשפטים יכול להחליט להקל על החברה משום שהסגירה מיוזמתה את המידע.

 

בנוסף, מנהלת כעת אובר חקירה לגבי תרומה של עשרות אלפי דולר לחממת יזמות של ממשלת מלזיה, שנעשתה באוגוסט 2016. בערך באותו הזמן, השקיעה קרן פנסיה ממלזיה "קומפולן וואנג פרסראן" (Kumpulan Wang Persaraan ) כ-30 מיליון דולר באובר, אמרו גורמים המקורבים לעניין.

 

פחות משנה לאחר מכן, ממשלת מלזיה העבירה חוקים הנוגעים לשימוש במוניות, שהיו לטובתה של אובר. עורכיה דין מנסים לקבוע כעת אם מדובר היה במהלך של "יד רוחצת יד".

 

החברה בודקת כאמור גם את פעילות משרדיה בסין ובדרום קוריאה, על אף שנכון לעתה אין פרטים בעניין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x