$
אפליקציות

8 דברים שאתם צריכים לדעת על אנדרואיד 8

מערכת הפעלה שמאפשרת לנו להשלים משימות דרך פעולות פשוטות כמו סימון טקסט, ממשק מצלמה טוב יותר, סרטוני יוטיוב שיוצאים מתוך יוטיוב ומלווים אותנו גם במסך הבית ואפילו אמוג'ים משופרים; כל החידושים בדור הבא של מערכת ההפעלה הפופולרית בעולם

ניצן סדן 09:4022.08.17

גוגל הכריזה אמש על אנדרואיד 8 אוריאו (Oreo, ע"ש העוגיה הפופולרית; מה שלבטח עלה לבעליה, חברת נביסקו, הרבה מאוד כסף). תכונותיה היו ידועות למפתחים מזה זמן מה, אך כאן נציג את שורת החידושים והתוספות שרלוונטיות לקהל הרחב.

 

 

הראשונים ליהנות מהן יהיו רוכשי סמארטפון הפיקסל של החברה, אך רבות מהתכונות צפויות להגיע גם לעדכוני הגרסאות של טלפונים רבים אחרים.

 

1. ניצחון בנקודות

 

מעתה, כל אפליקציה תכלול נקודה קטנה בפינת האייקון, שמציגה את המצב שלה - למשל, אדום לכבוי וירוק לפעיל, או נקודה עם מספר ההודעות החדשות שקיימות ביישום צ'ט. בנוסף, לחיצה ארוכה על האייקון תציג תפריט מקוצר של אפשרויות בסיסיות - למשל, הפעלה של תכונה בתוך האפליקציה מבלי להתניע אותה במלואה. יתכן שבעתיד תשתלב התצורה הזו במכשירים בעלי חישה הפטית, כלומר היכולת לזהות אם לחצתם חזק או חלש על אייקון - יכולת שאפל כבר העניקה למכשירי iOS. אחרי שנים בהן אפל מאמצת תכונות מאנדרואיד, אולי גוגל תחכים ותיקח משהו מהיריבה.

 

הנקודות בפינת האייקון והרחבת הנתונים הנקודות בפינת האייקון והרחבת הנתונים צילום: google

 

 

2. חבר'ה, לא צריך לדחוף

 

אפליקציות יפסיקו לקפוץ אחת על השנייה; המשתמש יוכל לקבוע בעצמו איזה יישום מקבל עדיפות על פני חברו. למשל, המסג'ר של פייסבוק ימשיך לקפוץ ולהופיע מעל ליישומים אחרים - למעט אלו שתקבעו שחשובים ממנו (למשל, החייגן שלכם או אפליקציות ניווט). אנדרואיד 8 מספקת יותר כלי שליטה והתאמה אישית של אפליקציות, מה שכנראה לא יזכה לשימוש רב משום שאנשים לא אוהבים להתעסק פרטנית בהגדרות אפליקציות שהם מורידים; ואם האפליקציה מעצבנת במיוחד, כנראה שיעדיפו למחוק אותה ולא "לחנך" אותה.

 

3. זום בשני קליקים

 

את אפליקציית המצלמה המובנית במערכת ההפעלה יפגשו בעיקר רוכשי מכשירי הפיקסל, אך יש מספר יצרניות שמשתמשות בה. מעתה, ניתן יהיה לבצע זום של 50% בהקשה כפולה על המסך. בנוסף, אפשר לעבור בין תצורות צילום (סטנדרטי, וידאו וסלפי) בחוגה חדשה. גוגל הוסיפה לאפליקציית הצילום רכיבים שונים בגרסאות אנדרואיד האחרונות, כדוגמת חיווי אופק מלאכותי בממשק הצילום הידני. אך בפועל, אין לממשק של גוגל יתרון מוחשי על פני אפליקציות צילום אחרות והוא מדגים כמה קשה לחדש ביישומים בסיסיים. למשל, מאז LG פיתחה ב-2014 ממשק מצלמת סלפי שמאיר את מסגרת המסך כדי לאפשר צילום בלילה, לא בוצע שינוי מהותי באפליקציות המצלמה.

 

 

אפליקציית המצלמה של גוגל אפליקציית המצלמה של גוגל צילום: ניצן סדן

 

 

4. יוטיוב מחוץ ליוטיוב

 

מעתה, ניתן יהיה לצפות בסרטון באפליקציית שיתוף הווידאו ואז לעשות לו סווייפ מטה, מה שיצמצם אותו לחלונית קטנה - ואז ללחוץ על כפתור הבית ולעבור למסך הראשי של הסמארטפון כשהווידאו עדיין מנגן בפינה. גוגל היתה מגדילה לעשות אם היתה מאפשרת לבנות רשימות השמעה ביוטיוב ולנגן אותן ברציפות תוך שימוש ביישומים אחרים. ואולם, אין לה אינטרס לעשות דבר כזה - שמועיל למשתמש, אך לא לה. מדוע? משום שיכולת שכזו היתה מבטלת את הצורך ברשימות השמעה בגוגל מיוזיק עבור משתמשים רבים. וענקית הטכנולוגיה מעדיפה שנשתמש באפליקציות שהיא בחרה עבורנו. אנדרואיד 8 תאפשר גם ליישומים נוספים להופיע בחלונית מוקטנת מעל יישומים אחרים - ונראה אילו מפתחים ינצלו את היכולת החדשה וכמה תועיל לנו.

 

אנדרואיד אוראו אנדרואיד אוראו צילום: google

 

 

5. הדלתות מנחשות אותי

 

איך מסמנים טקסט באנדרואיד? פשוט, מקליקים עליו ומותחים את סימון הגבול הכחול עד שמסיימים ואז מחליטים עם להעתיק, להדביק או למחוק. מעתה, יוכלו מכשירי אנדרואיד 8 לבצע פעולות נוספות, בהתבסס על כלי בינה מלאכותית בסיסי שינחש מה ברצונכם לעשות. למשל, אם תסמנו מספר טלפון, תוכלו לחייג אליו ישירות מממשק הסימון ואם תסמנו כתובת - לנווט אליה. זו תוספת שימושית מאוד, שחוסכת זמן. גוגל מנסה לתת תחושה של מערכת הפעלה שמבינה אותנו, משלימה לנו פעולות שהתחלנו לבצע - גם כדי לחסוך בזמן וגם כדי ליצור חיבור טוב יותר בין הלקוח והמוצר. שלא יהיו אי הבנות - הלקוח הוא המפרסמים למיניהם; מערכת הפעלה שלומדת את ההרגלים שלנו והופכת לחלק פעיל בהם מסוגלת לספק יותר מידע על המשתמשים, להבין אותם טוב יותר ולמקד את הקטלוג שלהם עבור קמפיינים פרסומיים. המוצר, אגב, הוא אנחנו.

 

סימון טקסט חכם סימון טקסט חכם צילום: google

 

 

6. מה בתפריט?

 

מסך ההגדרות השתנה משמעותית. מעתה, יופיעו כל הקטגוריות ברשימה אחת, ללא קטלוגי עם תיאור ערטילאי כמו "המכשיר", "מערכת" וכולי. באנדרואיד 8 יופיעו הקטגוריות בצורה פשוטה יותר, שאמורה להבטיח שלא תשברו את הראש כשאתם מנסים לנטרל את האוטו-קורקט המעצבן. זהו שינוי מבורך, משום שאין אף מערכת הפעלה למובייל שמסך ההגדרות שלה לא מעצבן (הכי סימפטי לטעמי היה זה של ווינדוס פון, מנוחתה עדן); האם גוגל מצאה נוסחה לשיטוט נסבל במסכי הגדרות? מוקדם לקבוע. אבל השינוי שלו הוא בהחלט צעד נדרש בכיוון הנכון.

 

 

 

תפריט אנדרואיד 8 תפריט אנדרואיד 8 צילום: google

 

 

7. הנעילה נפתחת

 

מסך הנעילה של אנדרואיד 7 היה מינימליסטי מאוד: ניתן היה למקם בו שעון וקיצורי דרך מתחתיו, בפינות המסך. באנדרואיד 8 החליטה גוגל לתת יותר חופש יצירתי למפתחים: ניתן למקם אייקונים כמעט בכל מקום ובכל תצורה, כדי לאפשר ביצוע של יותר פעולות גם בלי לפתוח את הנעילה.

 

 

 

בנוסף, יוכל המשתמש לבחור מה יופיע במסך הנעילה בעצמו. זה יכול להיות נחמד ושימושי עבור המשתמשים, ברגע שיצרניות הסמארטפונים ינצלו את היכולת הזו בגרסאות הממשק שלהן. ואולם, כנראה שגם מי שגנב סמארטפון אנדרואיד ישמח שיש יותר שביכולתו לעשות ולא ברור כיצד גוגל מתכננת לטפל בעניין.

 

8. ולקינוח, אמוג'י

 

גוגל ערכה שורת שינויים עיצוביים באייקונים ובנראות הכללית של מערכת ההפעלה, אם כי אין כאן מהפכה אלא מתיחת פנים מינורית. ואולם, בתחום האמוג'י צפוי שינוי גדול: ענקית הטכנולוגיה החליטה ליישר קו עם פייסבוק, סנאפצ'ט והאחרות ולהוסיף לאנדרואיד סט אמוג'ים מעודכן, לשימושם המושכל של המשתמשים. לא ברור היכן הם אמורים לעשות זאת, שכן לא ברור מי ישתמש בגוגל אנגאאוטס כשיש לו את ווטסאפ או פייסבוק מסנג'ר - אבל האמוג'ים החדשים יוכלו לעטר את המיילים שלכם, למשל.

 

 

אבולוציית האמוג'ים ביישומי גוגל אבולוציית האמוג'ים ביישומי גוגל צילום: google

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x