$
המדריך

בדיקת כלכליסט

Huawei Watch 2: שעון חכם שמוכן לקרב

בניגוד לקודמו, ששמר על עיצוב קלאסי של שעוני יוקרה, הווטש 2 קיבל עיצוב צבאי ואגרסיבי; הושם בו דגש על אפליקציות כושר והוא מסוגל לנטר אימונים רבים עבור חובבי ספורט. ואולם, הביצועים שלו אינם קרביים במיוחד

ניצן סדן 16:2918.07.17

 


 

 

בארץ ישנם לא מעט שעונים חכמים, שדומים מאוד - לפחות חיצונית; כמעט כל הדגמים שהגיעו הנה התיישבו על הסגנון הקלאסי, וכמותם היה גם הוואווי ווטש, מבית ענקית המובייל הסינית, שהגיע לישראל לפני שנתיים. עתה הגיע לארץ יורשו - Huawei Watch 2 - שעושה דברים אחרים, נראה אחרת ופונה לקהל חדש.

 

 

נעים להכיר: וואווי ווטש 2 נעים להכיר: וואווי ווטש 2 צילום: ניצן סדן

 

 

עיצוב ומבנה: מסייעת 13 כבוד

 

בעוד הוואווי ווטש הראשון זכה לעיצוב כשל שעוני יוקרה רגילים לגברים, יורשו קיבל סטייל קרבי ואגרסיבי; גופו שחור מט, החוגה שבשוליים מקנה לו מראה ספורטיבי (היא אינה נעה, מה שקצת מפספס את הפואנטה של חוגה) והרצועה מחוספסת.

 

עיצוב קרבי עיצוב קרבי צילום: ניצן סדן

 

 

זה שעון שהגיוני שיגיע עם כיסוי סקוצ' עליו כתוב "מסייעת 13 כבוד ועוצמה". בדומה לוואווי ווטש הראשון, גם לשעון זה עיצוב ומידות שפונים בעיקר לגברים, אך הפעם לא למי שמחפש סטייל סולידי, אלא לחובבי הכאסח. בנוסף, יש לשעון שני כפתורי חומרה במקום כפתור בודד: האחד שולף את רשימת האפליקציות ואילו השני מפעיל את יישום הכושר של החברה.  

החוגה לא נעה ואינה חלק מן הממשק החוגה לא נעה ואינה חלק מן הממשק צילום: ניצן סדן

 

התקנה והפעלה

 

הודות לאנדרואיד וור 2  מדובר בתהליך פשוט מאי פעם: צריך רק להוריד את אפליקציית ניהול השעון לסמארטפון והם יסתנכרנו ע"ב בלוטות'. הוואווי ווטש 2 תומך בכל מכשירי האנדרואיד מגרסה 4.3 ומעלה ובמכשירי iOS מגרסה 9 ומעלה.

 

תצוגה וממשק: פועל תמיד

 

איכות התצוגה טובה, אם כי לא מסחררת; גודל המסך 1.2 אינץ' (קטן משל הדגם הקודם, שזכה למסך 1.4 אינץ') והוא מציג רזולוציה של 390 על 390 פיקסל. בהירות התצוגה טובה מאוד ואפשר לקרוא הודעות גם תחת תאורה ישירה. למסך מצב תצוגה שפועלת תמיד ומציגה רק את השעה והתאריך, בבהירות נמוכה כדי לחסוך בסוללה. עיצובה משתנה בהתאם לפני השעון שבחרתם (דיגיטלי, אנלוגי, או אנלוגי-מצועצע מסוגים שונים).  

 

 

פני השעון בסגנון דיגיטלי פני השעון בסגנון דיגיטלי צילום: ניצן סדן

 

 

השעון מריץ את הגרסה האחרונה של אנדרואיד וור, שהיא די נוחה ואינטואיטיבית ותציג לכם התראות מיישומי מדיה חברתית, שיחות נכנסות ועוד. ואולם, וואווי לא ניצלה את התמיכה של מערכת ההפעלה בשילובי ממשקים: אין קראון מסתובב כמו באפל ווטש או חוגה נעה כמו בגלקסי גיר S של סמסונג. זה לא נורא, אבל קצת חבל; בעולם בו רוב השעונים החכמים מריצים את אותה מערכת, שווה לנסות ולהתבלט.

 

 

תצוגת התראות בשעון. המסך קצת קטן, אך עדיין קריא תצוגת התראות בשעון. המסך קצת קטן, אך עדיין קריא צילום: ניצן סדן

 

 

לוואווי ווטש יש את רוב רכיבי הקישוריות שבנמצא: GPS לניטור מיקום, WiFi לגלישה אלחוטית ו-NFC לשירותי תשלום וכמובן בלוטות'. בחו"ל הוא זמין גם בדגם בעל חריץ לכרטיס סים, שממוקם מתחת לתושבת הרצועה. חבל שהדגם הזה לא הגיע לארץ - הוא יכל להחליף את הסמארטפון בזמן אימון ולהיות גם פיתרון מצוין עבור מי שהולך לים וחושש שייגנבו לו את הטלפון כשהוא נכנס למים. 

 

פני שעון בעיצוב אנלוגי קלאסי פני שעון בעיצוב אנלוגי קלאסי צילום: ניצן סדן

 

 

חיישנים ואפליקציות: כושר קרבי

 

לוואווי ווטש 2 יש חיישני דופק גדולים ובולטים במרכז חלקו התחתון, שפועלים היטב ומציגים נתונים ללא צורך באיפוס או השתהות. ה-GPS, לעומתם קצת איטי ויקח לו זמן לקלוט בדיוק היכן אתם נמצאים לפני שתוכלו להתחיל באימון.

 

 

שעון וואווי בפעולה שעון וואווי בפעולה צילום: ניצן סדן

 

 

אפליקציית הכושר המובנית טובה מאוד: היא תאפשר לכם לקבוע סוג אימון (הליכה, ריצה, אופניים, אופני כושר, הליכון, אימוני סיבולת לב ריאה ועוד) ותציג זמן, מרחק, דופק, מספר צעדים, שריפת קלוריות וטיפוס מדרגות. בחנתי את הוואווי ווטש בשלושה אימונים - ריצת 5 ק"מ קצב מהיר, ריצת 10 ק"מ קצב בינוני ואימון משקולות בעצימות גבוהה בן שעה. בנוסף, בחנתי אותו במשחק כדורסל שכונתי.

 

מגוון סוגי אימונים לבחירה מגוון סוגי אימונים לבחירה צילום: ניצן סדן

 

 

המדידה של השעון אינה מדויקת כשל שעוני כושר יעודיים, אך תספק מתאמנים מתחילים ואקראיים. היישום גם יציג לכם את המסלול שעשיתם על מפה בזמן אמת ואף יסכם את האימון ויראה לכם מתי התאמצתם והשקעתם (ומתי פחות). וואווי כללה בווטש 2 גם את Runtastic, אפליקציית אימון ריצה מעולה. לראייתי, ההתמקדות ביישומי כושר היא בחירה מצוינת, שנועדה לפנות לקהל יעד ספציפי - קהל המתעמלים שרגיל למחשוב לביש ומחבב אותו.

 

 

אפליקציית הריצה של Runtastic אפליקציית הריצה של Runtastic צילום: ניצן סדן

 

 

ביצועים וזמן סוללה: בין שיהוק לגיהוק

 

החומרה לא משחקת תפקיד מהותי בבחירת שעון חכם - עד שזה מגיע לביצועים; הוואווי ווטש 2 מונע במעבד סנאפדרגון 2100 של קוואלקום ויש לו זיכרון פעולה של 768 מגה-בייט - פשוט לא מספיק כדי לאפשר פעולה חלקה. זה לא שהשעון פועל לאט כל הזמן, אך מפעם לפעם חשתי בהשתהות בפתיחת אפליקציות ואף במעבר בין תכונות ותפריטים. יכול להיות שחלק מהבעיות יכולות להיפתר בעדכוני תוכנה - אבל בתצורה הנוכחית, השעון קצת איטי לטעמי.

  

 

אנימציית ההשהייה, שראיתי קצת יותר משחשבתי שאראה אנימציית ההשהייה, שראיתי קצת יותר משחשבתי שאראה צילום: ניצן סדן

 

 

הסוללה שלו מחזיקה יומיים ללא טעינה, אך האקט עצמו לא הונדס כהלכה; משטח הטעינה של המטען מגנטי, אך לא אוחז היטב את השעון, כך שתזוזה של השולחן או השידה יכול לנתק את הטעינה. גיליתי את זה הבוקר, כשהחתול שלי ניגש להתרשם מהשעון ופשוט ניתק אותו.

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

וואווי, בדומה לכל שאר היצרניות בתחום, מתקשה להפוך את השעון החכם למוצר בעל ערך אמיתי לקהל הרחב. ואולם, הוואווי ווטש 2 מציג יתרונות עבור חובבי כושר, שרוצים דגם שיתן להם את מלוא היכולות של שעון חכם וגם יהיה ממוקד ספורט.

 

 

 

הממשק שלו נופל מזה של האפל ווטש או הגלקסי גיר, אך עדיין נוח למדי. סוגיית הביצועים עשויה לעצבן פה ושם בשימוש רגיל, אך אינה מורגשת באימונים. השעון עולה 1,349 שקל - זול מהגיר S3 של סמסונג ומהאפל ווטש ומציג יכולות דומות מאוד לשלהם. עבור מי שמחפש שעון חכם שילווה אותו באימונים, הוואווי ווטש 2 הוא בחירה טובה ומשתלמת. ומה עם שאר המשתמשים? לראייתי, השעונים החכמים עדיין לא הציגו יתרון אמיתי שמצדיק את רכישתם - עניין שגם וואווי לא הצליחה לפתור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x