$
חדשות טכנולוגיה

בינה מלאכותית תוסיף 15.7 טריליון דולר לכלכלה העולמית

כך קובע מחקר חדש של PwC, שניתח את התפתחות השוק עד 2030. להערכת חברת ראיית החשבון, טכנולוגיות רובוטיקה ואוטומציה צפויות להוסיף 14% לתמ"ג העולמי, מה שיתבטא בעיקר בסין ובארה"ב

ויקי אוסלנדר 11:3729.06.17
בינה מלאכותית צפויה לתרום 15.7 טריליון דולר לכלכלה העולמית עד שנת 2030. כך לפי מחקר חדש של PwC. התמ"ג העולמי יעלה בממוצע ב-14% כתוצאה משיפורים בתחום הבינה המלאכותית.
6.6 טריליון דולר יגיעו מצמיחה בפרודוקטיביות, בעקבות אוטומציה של תהליכים שונים (שימוש ברובוטים) ואוטומציה של משרות. יתר התרומה, לפי PwC , תגיע מביקוש גובר לייצור איכותי, מותאם אישית או משופר שתאפשר הטכנולוגיה החדשה.
רובוט במערך ייצור רובוט במערך ייצור צילום: RobotHub

 

נכון להיום טכנולוגיית הבינה המלאכותית עדיין בחיתוליה. לכן ישנה הזדמנות לשווקים מתפתחים לייצר לעצמם ערך מוסף גדול יותר ממדינות מפותחות. ב-PwC מזהים את הפוטנציאל הגדול ביותר בשוק הסיני, שם הם מעריכים ההשפעה תהיה גדולה יותר אפילו מארה"ב (ההשפעה השנייה בעוצמתה), אם כי בסין השינוי יהיה איטי יותר.

 

ב-PwC מעריכים כי עד 2030 סין תהנה מזינוק של 26.1% בתמ"ג השווים לכ-7 טריליון דולר, בעוד שתמ"ג ארה"ב יזנק ב-14.5% השווים לכ-3.7 טריליון דולר. התרומה לתמ"ג בדרום אמריקה תהיה הנמוכה ביותר ותעמוד על 5.4%, שווי ערך לחצי טריליון דולר.
רובוט מאבטח, המנוסה בדובאי רובוט מאבטח, המנוסה בדובאי צילום: dubai police

 

סקטור הבריאות צפוי לגזור את הקופון השמן ביותר בעקבות פיתוחי בינה מלאכותית, לפי PwC, עם פוטנציאל ערך של כ-3.7 טריליון דולר. אחריו תחום הרכב (ייצור ותיקון), השירותים הפיננסיים ורק במקום הרביעי תחום המכוניות האוטונומיות שמצליח לייצר סביבו עניין תקשורתי עצום ולמשוך חברות מובילות מכל העולם. אחריו ניצבים תחומי התקשורת, הקמעונאות, האנרגיה והייצור.

 

שינויים בכלכלה ובחברה

 

אף על פי הנתונים המעודדים, PwC מציינים כי תרומות מהותיות אלו לא לוקחות בחשבון תוצרי לוואי שאינם קשורים באופן ישיר לבינה מלאכותית. כמו למשל אובדן משרות, שינויים בכלל המסחר העולמיים, שינויים מהותיים בסחורות רלוונטיות לתעשייה או זעזועים גיאופוליטיים.

 

פוטנציאל חיסול משרות על ידי בינה מלאכותית היא דאגה ממשית שזכתה להתייחסויות מחברות וממשלות כאחד. עד כה עיקר הסכנה המוערכת היתה למשרות שדרשו סף כישורים נמוך. מחקר שנעשה על ידי הבית הלבן בארה"ב ותוצאותיו פורסמו בדצמבר האחרון מצא כי 83% מהמשרות שבהן העובדים מרווחים פחות מ-20 דולר לשעה ייעלמו בעקבות פיתוחי בינה מלאכותית.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x