$
הייטק והון סיכון

Highcon גייסה 20 מיליון דולר בהובלת JVP

החברה הישראלית פיתחה טכנולוגיית דפוס ייחודית המאפשרת לייעל משמעותית הליכי דפוס מסחרי והדפסת אריזות - שווקים של יותר ממאה מיליארד דולר. בסבב הגיוס השתתפו גם לנדא ונצ'רס ו-LR Group

מאיר אורבך 16:0028.06.17
חברת הייקון (Highcon), שמפתחת טכנולוגיה לעולם הדפוס גייסה 20 מיליון דולר בהובלת קרן JVP ובהשתתפות המשקיעים הקיימים בחברה, בראשם Landa Ventures של בני לנדא, ו-LR Group. ההשקעה החדשה בחברה תאפשר להייקון להשלים פיתוח של דור חדש של מכונות, ולהאיץ את הגידול במספר הלקוחות של החברה ברחבי עולם. החברה שפועלת כבר מ-2009 גייסה עד כה עשרות מיליוני דולרים.

 

צוואר הבקבוק הגדול ביותר בתעשיית הדפוס העולמית נמצא בשלב החיתוך וקווי קיפול (die-cutting), הנעשה כיום באמצעים אנלוגיים וידניים, מבוססי טכנולוגיה מכנית בת קרוב ל-150 שנה.

אביב רצמן, ממייסדי החברה אביב רצמן, ממייסדי החברה צילום: רועי מזרחי

 

הטכנולוגיה של הייקון מתבססת על תהליך דיגיטלי, שמחליף את התצורה הידנית שקיימת היום בעולם הדפוס. שווקי היעד המרכזים של הייקון הם שוק מוצרי הדפוס המסחרי, שהיקפו מוערך ע"י חברת המחקר Pira ב-167 מיליארד דולר בשנה ושוק אריזות הקרטון, שהיקפו מוערך ב-82 מיליארד דולר בשנה. הייקון, שעד כה מכרה יותר מ-50 מכונות בשווקים גלובליים בהם צפון אמריקה, אירופה ואסיה, מתכננת הרחבת פעילות לשווקים נוספים בעולם ותחומים חדשים.

מכונת הדפוס שפיתחה החברה מכונת הדפוס שפיתחה החברה

 

סל המוצרים של החברה כולל שלוש מכונות המותאמות לדרישות יצור שונות וסוגי לקוחות שונים, וכן מערכת להזמנת אריזות לפי דרישה דרך האינטרנט הטכנולוגיה של הייקון מחליפה לוחות עץ ומתכת, בתהליך דיגיטלי המשלב הזרקת פולימר ליצירת קווי קיפול, וחיתוך מדויק בלייזר בקצב מהיר. המכונות מבוססות טכנולוגיה המשלבת אלגוריתמיקה מתקדמת, הנדסת חומרים ומערכות לייזר, כיד  לאפשר תכנון דיגיטלי ומעבר מיידי ליצור ויכולות לשנות את סל המוצרים בכל רגע נתון. הפתרון הטכנולוגי של הייקון ממיר תהליכים קיימים של שבועות וחודשים לשעות ספורות.

 

לדברי אביב רצמן, מנכ"ל ומייסד שותף בהייקון: "לאחר שתעשיית הדפוס העולמית אימצה פתרונות דפוס דיגיטליים, שהומצאו על-ידי חברות ישראליות, הייקון ממשיכה מסורת זו ופותרת את החלק בשרשרת הערך שנותר אנלוגי לחלוטין – שלב החיתוך שלאחר הדפוס".

 

רפי קסטן, שותף ב-JVP רפי קסטן, שותף ב-JVP צילום: רועי מזרחי

 

"ההשקעה בהייקון תהיה הזרז שיובל לצמיחתו של ענק חדש בעולם הדפוס" אומר רפי קסטן, שותף מנהל בקרן JVP. "הייקון ולקוחותיה כבר הוכיחו כי הטכנולוגיה הדיגיטלית תעצב את התעשייה בעתיד, לאחר עשורים רבים ללא חדשנות של ממש בתחום. הטכנולוגיה של הייקון תסייע ליצירת מוצרים ייחודיים ומגוונים יותר שישדרגו את הקשר בין מותגים ללקוחותיהם. האסטרטגיה שלנו מתמקדת

 

הייקון הוקמה בידי רצמן ומיכאל צימר. מרכז הפיתוח והייצור שלה ממוקם ביבנה והיא מעסיקה 80 עובדים בישראל ו-20 נוספים ברחבי העולם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x