$
פטנטים וקניין רוחני

מייסד היילייט קפיטל למשקיעים הישראלים: "כשתכבשו את השוק הסיני תצליחו לכבוש את העולם"

הוי וואנג אמר את הדברים בפאנל שנערך בוועידת ההשקעות והחדשנות סין-ישראל; יובל רבין, מייסד בבלו קורוני: "מתכון להצלחה הוא קודם כל להתגבר על המכשולים התרבותיים והמחשבתיים"; שמעון אקהויז, מנכ"ל סינרון: " "האתגר המשמעותי הוא לקלוט את הגודל והפריסה של האוכלוסייה בסין"

אביב גוטר 14:3827.06.17

"חברות ישראליות לא מגיעות בראש פתוח. השוק המרכזי אליו מכוונים היזמים הישראלים הוא ארה"ב ואירופה, כי זה המוכר והידוע. היזמים הישראלים לא מבינים עדיין שהכלכלה הסינית מהווה פוטנציאל עסקי הרבה יותר גדול מאשר כל מקום אחר, בעיקר בגלל גודל האוכלוסייה" כך אמר אהוד לוי, שותף מלא בכנען השקעות בפאנל "משקיעים בישראל" שנערך בוועידת ההשקעות והחדשנות סין ישראל ה-3.

 

"אנחנו תמיד אומרים שיש הרבה הזדמנויות עסקיות בין ישראל לסין, וכשרואים שוק של 1.3 מיליארד אנשים להגיע אליהם מדובר באתגר משמעותי", הוסיף לוי.

 

ג'יימס ליו, נשיא סיילינג קפיטל, טוען שהישראלים והסינים עובדים קשה. "בשתי התרבויות העובדים חרוצים, וזה אחד השיקולים המרכזיים שלנו בבואנו להשקיע בחברה", אמר ליו. "אנחנו יודעים שאם נשקיע בחברות ישראליות נקבל תמורה הולמת להשקעה, למרות ההבדל התרבותי והמרחק הגיאוגרפי".

 

הוי וואנג, שותף מייסד היילייט קפיטל אמר כי הישראלים חכמים, אבל חייבים להבין שארה"ב ואירופה זו לא חזות הכל: "תפסיקו לחשוב על סין כשוק המרכזי ולא על ארה"ב ואירופה. הטכנולוגיה שלכם יכולה להתאים לשווקים האלה ב-50%. ברגע שתכבשו את השוק הסיני אתם תצליחו לכבוש את העולם. אני מקווה שאתם תוכלו לנצל את ההזדמנות הזאת. ראיתי הרבה מקרים של חברות סיניות שפנו לישראל והלכו. צריך להיות עיקשים לכן המסר המרכזי שלי אליכם הוא לשמור על עקביות".

 

יובל רבין, מייסד וסמנכ"ל טכנולוגיה בבלו קורוני, נשאל איפה מצליחים הישראלים בסין במקומות שאחרים נכשלים ואמר: " אנחנו תמיד אומרים ליזמים לחשוב בגדול ולצאת מהקופסא. זה מגיע מגיל צעיר. אבל שאתה מגיע לסין אתה צריך לחשוב הרבה יותר גדול. זה יפה להגיד שיש פה שוק של מעל מיליארד אנשים ומספיק לי לחדור לחצי אחוז מהאוכלוסייה, אבל היזמים הישראלים מחפשים אתגרים ומבינים שהפוטנציאל הוא גדול יותר".

 

יובל רבין. "כשאתה מגיע לסין אתה צריך לחשוב בגדול" יובל רבין. "כשאתה מגיע לסין אתה צריך לחשוב בגדול" צילום: עמית שעל

 

 

בהמשך ציין רבין שאחד הקשיים הוא ההבדלים התרבותיים: "הקצב בסין נמוך בהרבה ממה שאנחנו רגילים בישראל. מצד שני, אתם מצפים מאיתנו להיות יותר גמישים ולכן מתכון להצלחה הוא קודם כל להתגבר על המכשולים התרבותיים והמחשבתיים".

 

גם ד"ר שמעון אקהויז, יו"ר סינרון, התייחס להבדלים התרבותיים ואמר: "האתגר המשמעותי הוא לקלוט את הגודל והפריסה של האוכלוסייה. ישראל היא מאוד קטנה וצפופה לעומת סין שכל מקום יכול להיות בעל נורמות אחרות. האוכלוסייה בסין פזורה בהשוואה לישראל ולכן ההמלצה שלי ליזמים היא לפעול באזורים שאתם מכירים ושאתם בטוחים שאפשר לפעול. מי שמכוון לכל האזורים בסין עשוי שלא להצליח בגלל ההבדלים המשמעותיים בין האזורים".

 

"יש הרבה אזורים בסין שניתן לחדור אליהם היום בעוד שלפני עשור או שניים זה היה בלתי אפשרי. האנשים בסין לא תמיד מבינים את החשיבות של להיות קטן, להיות קומפקטי. הייחודיות בתחרות בשוק קטן הוא הצורך לבדל את עצמך באופן ולחפש את הנישה הספציפית כדי להרוויח".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x