$
הייטק והון סיכון

סייבר, כ"א וראיית לילה: הישראליות של כנס סין-ישראל 2017

סטארט-אפים מישראל הגיעו לוועידה, שנערכת בימים אלה בהונג קונג. בין היתר, הוצגו חברת סייבר שמנטרלת ריגול ממשלתי, חברה שהופכת אוויר מזוהם לאוויר נקי, מפתחת מערכת גיוס כ"א אוטומטי ומיזם מכשור רפואי מיוחד

אביב גוטר ורחלי בינדמן, הונג קונג 13:3526.06.17

ועידת החדשנות סין-ישראל השלישית נפתחה בהונג קונג - ומשתתפים בה נציגים רבים מהאקוסיסטם היזמי הישראלי, במטרה להציג חידושים טכנולוגיים לאלפי המבקרים באירוע.

בין היתר, מגיעים לוועידה גורמי הון סיכון ולקוחות פוטנציאליים, ביניהם נציגי תאגידים סיניים גדולים. לפניכם כמה מהחברות הבולטות שהגיעו לוועידה - שחלקן כבר הצליח לקצור בה הצלחות.

 

ארטק מדיקל: ציוד רפואי ראשון מסוגו

 

חברת ארטאק מדיקל (Artack Medical) סגרה עסקת השקעה ושיתוף עם חברת וינסט מדיקל. החברה נוסדה בידי זיו טמיר ומוטי שולב ולאחרונה סיימה את מסלול חממת אינסנטיב. ארטאק מדיקל פיתחה את ה-eTack, מכשיר ממונע ומפרקי שנועד לקבע רשתות בניתוחי בקע, הראשון מסוגו בעולם. ההשקעה של וינסנט מדיקל מצטרפת לסבב הגיוס הנוכחי של החברה, 4.5 מיליון דולר היקפו.

 

שחר פלד, מנכ"ל החברה שחר פלד, מנכ"ל החברה צילום: אלעד גרשגורן

 

וינסנט מדיקל היא חברה בורסאית בהונג קונג, שמייצרת ומשווקת מגוון רחב של מכשירים רפואיים. הקשר בין החברות נוצר במהלך ועידת החדשנות וההשקעות סין ישראל הקודמת, שנערכה בספטמבר האחרון בתל אביב. "עם שותף אסטרטגי כזה נפתח בפנינו אופק בלתי מוגבל של אפשרויות" אמר שחר פלד, מנכ"ל החברה.

"בכוונתנו למנף הישג זה לגיוס כספים נוספים ולבסס שיתופי פעולה אסטרטגיים בשאר העולם. בכנס ההשקעות הנוכחי בהונג קונג אנו מכוונים לאתר השקעה פיננסית משלימה שתאפשר לנו לפתח את דור המוצרים הבא ולהשלים את תכנית המסחור בכל העולם". העסקה לוותה ע"י עו"ד ספרונג ממשרד תדמור-לוי.

 

קאימרה טכנולוגיות: לעקור את הריגול הממשלתי

 

חברת הסייבר קאימרה (Kaimera) נוסדה על ידי עומרי לביא ושלו חוליו, ממקימי חברת ניטור הרשתות NSO. השניים מכרו את השליטה ב-NSO לפרנסיסקו פרטנרס, אך עדיין מעורבים בפעילותה. קאימרה היא בעצם נוגדן לכלי ההאזנה והריגול של NSO ודומותיה. שני המייסדים אינם פעילים בחברה, כדי שלא ליצור ניגוד אינטרסים מול לקוחות NSO.

מייסדי החברה, עומרי לביא, אבי רוזן ושלו חולי מייסדי החברה, עומרי לביא, אבי רוזן ושלו חולי צילום: עמית שעל

 

בפברואר 2016 השלימה החברה סבב גיוס של 10 מיליון דולר בהובלת קרן Go Capital GOEC מהונג קונג ובהשתתפות המשקיעים הקיימים בחברה, האנג'לים אדי שלו, שותף מנהל בקרן ג'נסיס שהשקיע בחברה מכספו הפרטי ויריב גילת, לשעבר מנכ"ל חברת האלגו-טריידינג פיינאל.

 

"קאימרה היא פלטפורמת הסמארטפון המתקדמת בעולם. אנחנו משתמשים בסלולר יותר ויותר. אנחנו עושים הכל דרך הטלפון, מצלמים, שולחים מיילים, פעילים ברשתות חברתיות. הסלולר עם זאת כל כך קל למעקב, בין היתר דרך שימוש ב-WiFi", אמר יניב לובינסקי, סמנכ"ל הכספים של החברה. "כמעט כל אדם שרוצה בכך יכול לגשת למידע שלנו בסלולר. לפעמים כשאנחנו פעילים ברשתות חברתיות אנחנו לוחצים בטעות על אייקון שלא היינו צריכים ללחוץ שמאפשר להשתיל לנו במכשירים תוכנות תוקפניות שבעצם עוקבות אחרינו. קאימרה מציעה הגנה מפני כל התוקפים האלה. אנחנו לא משאירים חלון פתוח כשסוגרים את הדלת".

 

נילוס תוכנה: גיוס כ"א אוטומטי

 

נילוס תוכנה הוקמה ב-2004 בידי נמרוד רונן וליאור בן דרור. היא מפתחת תוכנות לביצוע גיוס כ"א על בסיס כלים אוטומטיים, אשר תומכות בשלל שפות (ומסוגלות ללמוד בקלות שפות חדשות). לדברי רונן, הרעיון של נילוס הוא לבצע גיוס אוטומטי לחלוטין, על ידי גישה קלה ונוחה למועמדים, חיפוש מועמדים ברשתות חברתיות המסייע באיתור בעלי מקצוע מתאימים שלא בהכרח מחפשים כרגע עבודה ופלטפורמה ייעודית לפרסום במדיה חברתית. בין לקוחותיה נמנות מנפאוור, רפאל, אלביט וחברות בינלאומיות גדולות.

המערכת של נילוס המערכת של נילוס

 

"אנחנו מפתחים כעת אפליקציה חדשה שתאפשר לחפש ולאתר עובדים דרך הסלולר", אמר רונן. "אנחנו גם עובדים להקים סטארט-אפ לגיוס עובדים דרך הווידאו בשם vjobes. הרעיון הוא שהמועמד יצלם את עצמו בהדרכת האפליקציה, במחשבה ששום מלל כתוב לא יכול להחליף חיוך ומבט".

 

BrightWay Vision: ראיית לילה לנהגים

 

ברייטוויי ויז'ן (BrightWay Vision) ברייטוויי מפתחת מערכת לראיית לילה עבור מכוניות, שתאפשר לנהגים לראות בצורה ברורה את הכביש למרחק של עד 250 מטר ללא סינוור - ובעלות שתאפשר להתקין אותה כמעט בכל כלי רכב. המערכת של ברייטוויי כוללת כמה רכיבים: מסך שממוקם ליד הנהג בדומה למכשירי ניווט ומערכת מבוססת לייזר שמשדרת קרן ומפענחת החזרים מעצמים שבדרכה. ההחזרים בונים תמונה ברורה גם בחשכה מוחלטת. בנוסף, ביכולתה למנוע סנוור והפרעות אופטיות למיניהן.

הדגמת הטכנולוגיה של ברייטוויי ויז'ן הדגמת הטכנולוגיה של ברייטוויי ויז'ן

 

"החיישן שלנו משלב יתרונות של רדאר ושל ראייה. המערכת מתוכנתת כך שתעבוד כשכל יתר החיישנים לא עובדים. הרעיון הוא לסייע לנהגים בנסיעה בשלג או בערפל", אמר אסף עפרון, סמנכ"ל הכספים של החברה. "יצרן מכוניות גרמני ביצע אילוסטרציה של נהיגה בתנאים קשים והמערכת שלנו איפשרה לראות את השלטים, אנשים שעוברים בכביש, כשל יתר החיישנים של המכונית פשוט לא עובדים. מצלמה רגילה לא בהכרח תזהה הולך רגל כדי למנוע תאונה. המערכת שלנו כן".

 

הטכנולוגיה של ברייטווי מאפשרת להבליט עצמים ואנשים על פני הרקע, לזהות אותם ולהעביר את המידע לנהג או למערכות נהיגה אוטונומיות. "אנחנו עובדים כדי לסיים את המוצר שלנו ברמת דור ראשון כדי לשווק אותו בשוק בקרוב. אנחנו במקביל גם עובדים עם יצרני רכב מובילים בעולם כדי לבצע את שלבי הבדיקות", הוסיף עפרון.

 

eToro: מסחר מקוון חברתי

 

אי טורו היא החברה הראשונה שפיתחה רשת למסחר חברתי, שכוללת 4.5 מיליון משתמשים ב-170 מדינות. באמצעות המוצר כל אדם יכול להשקיע במניות, מטבעות, סחורות, מדדים, תעודות סל ומטבעות דיגיטליים באופן חופשי. בשונה ממסחר בשוקי ההון, באי טורו כל המידע חשוף וגלוי וכל משתמש יכול לבחון את ההשקעות של אחרים ולחקות אותם.

 

המערכת של איטורו המערכת של איטורו

 

 

"החזון שלנו הוא לפתוח את השווקים העולמיים ולהשקיע בצור פשוטה ושקופה" אמר נדב יור, מנהל הפיתוח. לדבריו, "מדובר למעשה בדור הבא של מנהלי ההשקעות". בשנתיים האחרונות החברה פתחה סניף בשנחאי המונה היום כ-40 עובדים. לחברה סניף נוסף במוסקבה. "לאחרונה חתמנו על הסכם שיתוף פעולה עם פינג אן, הנחשבת לקבוצה הפיננסית הגדולה בסין, כאשר עד עכשיו השקיעו בנו 62 מיליון דולר", אמר יור.

 

EnVerid Systems: אוויר טוב יותר

 

חברת איינווריד (EnVerid Systems) נוסדה ב-2010 בידי ישראל בירן ואודי מירב, המכהן כמנכ"ל. היזמים ראו שבניינים צורכים הרבה אוויר, בעיקר בגלל מזהמים כמו ריח של צבע, בגדים ואפילו נשימה של בני אדם. ואולם, לא קל לבצע אוורור יעיל, במיוחד כשהאוויר בחוץ חם או קר יותר מהטמפרטורה הנדרשת בתוך הבניין. איינווריד פיתחה מערכת שמסוגלת לספוח רעלנים, כדי לצמצם את האנרגיה הדרושה לאוורור רציף.

 

מערכת האוורור של איינווריד מערכת האוורור של איינווריד

 

"המערכת יודעת היום לצמצם את כמות האויר החיצוני הנדרש לאוורור בהיקף של 80%-90% ולצמצם את עלויות החשמל הכרוכות במיזוג ב30%", אמר אורי שניצר, מנכ"ל סניף החברה בסין. "מכרנו את המערכת לטסלה, סיסקו וגוגל. ברבעון הראשון של 2017 עברנו את היקף ההכנסות של כל 2016, הכנסות בהיקף של מיליוני דולרים".

 

הטכנולוגיה של החברה רלוונטית במיוחד במדינות כמו הודו וסין, בהן שיעור זיהום האוויר גבוה. "השיטה יכולה להגן במדינות אלו על דיירים בתוך מבנים. למעשה נוצר כאן רווח כפול. לא רק שמטהרים את האוויר בתוך המבנה אלא גם צריך להביא פחות אוויר מזוהם מבחוץ". עד כה, גייסה החברה יותר מ-30 מיליון דולר ממשקיעים כלאומי פרטנרס ו-Ourcrowd וחתמה על מספר שותפויות, ביניהן עם JCI בארה"ב, אחת החברות הגדולות בעולם בתחום מיזוג האוויר. 

 

Townsquare: שאל בני ונען

 

החברה פיתחה פלטפורמת מובייל חברתית שמחברת בין שאלות לתשובות, המתקבלות בווידאו קצר עד 30 שניות. הרעיון המרכזי שעומד מאחורי הסטארט-אפ נועד לספק תשובות קצרות וענייניות לכל שאלה בתחומים מוגדרים. את טאונסקוור הקימו השנה אליה לבקוביץ, גד רשף ואורי תמוז.

 

"נניח שאני אוהב אופנה ומעוניין לדעת מי המעצב של אותה שמלה שלבשה גל גדות; השאלה תופנה לקהילת מעצבים ואוהבי אופנה. אם עולה לי שאלה מתחום משפטי כלשהו, המערכת תדע להפנות אותו לקהילת עורכי דין מאותו מקצוע", אמר רשף.

 

מייסדי החברה, אליה לבקוביץ, גד רשף ואורי תמוז מייסדי החברה, אליה לבקוביץ, גד רשף ואורי תמוז צילום: אלעד גרשגורן

 

מענה מצד המשיבים מזכה אותם בפרסום למומחיות שלהם - ואף יכול לייצר רצון לקיים שיתוף פעולה עתידי בין המשיב והשואל. בטאונסקוור מכוונים גם לשוק המסחרי, על ידי יצירת שיתופי פעולה עם גופים בעלי שירות לקוחות, שיכולים להשתמש בפלטפורמה כדי לספק תשובות למשתמשים. התשובות הללו יוכלו לשמש שואלים נוספים ולקצר באופן ניכר את זמני ההמתנה - מבלי לפגוע ביחס האישי ללקוח.

 

בטאונסקוור לא מכוונים לשוק הישראלי, וגם לא לאמריקאי בשלב הראשון, לכן בחרו לבוא לועידת החדשנות וההשקעות סין-ישראל. "השוק הסיני הרבה יותר פתוח לחשיפה עצמית בווידאו, לכן בחרנו להתמקד בו. בנוסף, התרבות המקומית מאדירה אנשים בעלי מומחיות ולמעשה מגדיל את הפוטנציאל לבצע את החיבור בין שואלים למשיבים מומחים", הסביר תמוז. המתחרות הבולטות של טאונסקוור הן ג'יחו הסינית וקוארה האמריקאית - אך בשתיהן מתן התשובות ניתן באמצעות טקסט בלבד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x