$
חדשות טכנולוגיה

זיכרון קצר? כ-1,000 עובדים באובר חתמו על עצומה להשבת קלאניק ל"תפקיד מהותי בחברה"

מייסד חברת הנסיעות השיתופיות אולץ להתפטר השבוע בעקבות השערוריות שפקדו את החברה; "קלאניק הוא הסיבה מדוע כולנו כאן", נכתב בעצומה

שירות כלכליסט 21:5623.06.17

יותר מ-1,000 עובדי אובר חתמו על עצומה הקוראת להשיב את המייסד טרוויס קלאניק לתפקיד מהותי בחברה - לאחר שהשבוע אולץ להתפטר. העצומה לא קוראת להשיב את קלאניק לתפקיד המנכ"ל, אלא לתפקיד מהותי מבצעי כלשהו בחברה.

 

אובר סבלה בחודשים האחרונים משורת שערוריות, שהחלה בפוסט שפרסמה מהנדסת לשעבר אשר כלל תיאור מפורט של הטרדה מינית שעברה על ידי מנהל, ושל מדיניות הטיוח שאותה נקטה החברה כלפיה וכלפי עובדות אחרות. זמן קצר לאחר מכן חשף ה"ניו יורק טיימס" למעלה מ-30 תלונות נוספות על מנהלים בחברה.

 

מפתיע אם כן כי עובדי החברה, שקלאניק יצר עבורם סביבת עבודה רעילה וסקסיסטית, יצאו במסע תמיכה שכזה.

 

במייל שעבר בין העובדים באופן אנונימי והגיע לידי מגזין "ריקורד", ציינו המחברים כי הצלחתן של חברות סטארט-אפ קשורה פעמים רבות בנוכחות המייסדים שלהן, וכי חברות טכנולוגיה גדולות שאיבדו את הקשר עם המייסדים - הצטערו על כך. "קלאניק הוא הסיבה מדוע כולנו כאן", נכתב במייל. "לכל אדם שיצא לי לדבר איתו היה סיפור מדהים על קלאניק, כיצד הוא החדיר בו מוטיבציה לעשות את העבודה הטובה ביותר וכיצד הוא תמיד גיבה אותם, גם כשזה בא על חשבונו".

 

אובר מעסיקה כ-14 אלף עובדים ברחבי העולם. הנהגים שמפעילים את שירותי אובר, אינם נחשבים לעובדיה.

 

טרוויס קלאניק טרוויס קלאניק צילום: TechCrunch

 

ניתן להעריך כי לא רק סביבת העבודה הבעייתית שהנהיג קלאניק באובר הובילה להתפטרותו. בינואר, איגוד נהגי המוניות בניו יורק פתח בעיצומים במחאה על הגבלת כניסתם לארה״ב של אזרחי מדינות מוסלמיות, אובר הודיעה על הורדת מחירי הנסיעות בעיר, והציתה מחאה ספונטנית נגדה. לפי ההערכות, כחצי מיליון משתמשים מחקו את האפליקציה תוך כיומיים. חודש מאוחר יותר חשף "הניו יורק טיימס" כי בערים שבהן אובר פעלה לפני קבלת אישור רשמי, החברה הפעילה תוכנה בשם Greyball שידעה לזהות מפקחים וגורמי אכיפת החוק שניסו להפעיל את שירות ההסעות ולהתחמק מהם. באפריל נחשף כי ב-2015 מנכ"ל אפל טים קוק זימן את קלאניק לשיחת נזיפה, לאחר שענקית הטכנולוגיה גילתה שאובר השתמשה בחשבונות מזויפים כדי להציג צמיחה בהיקף המשתמשים.

 

הסערות הבלתי פוסקות הביאו לגל עזיבות של בכירים מאובר. בחודשים האחרונים פרשו ממנה נשיא החברה ג'ף ג'ונס, סגן הנשיא אד בייקר, הדוברת רייצ'ל וויטסטון, מנהל חטיבת המחקר בתחום הבינה המלאכותית גרי מרקוס, מנהל פרויקט הרכב האוטונומי שאריף מרקבי, וסמנכ"ל הכספים גואטם גופטה. קלאניק עצמו הוקלט מתווכח עם נהג אובר על התעריפים שגובה החברה, ופרסם התנצלות רשמית: "אני צריך להשתנות באופן מהותי כמנהיג ולהתבגר. אני זקוק לעזרה בכל הקשור להנהגה".

 

גם הצד העסקי לא היה שקט - את 2016 סיימה אובר בהפסד ענק של 2.8 מיליארד דולר.

 

בשבוע שעבר יצא קלאניק לחופשה ללא תשלום. ההחלטה להתפטר התקבלה בעקבות דרישת המשקיעים. "אני אוהב את אובר יותר מכל דבר אחר בעולם, וברגע קשה זה בחיי האישיים אני צריך לקבל את בקשת המשקיעים לעזוב, על מנת שאובר תוכל להתפתח ולא לסבול מהסחות דעת של מאבק אחר", כתב המייסד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x