$
המדריך

בדיקת כלכליסט

Lenovo Y520: לפטופ גיימינג לילדים גדולים

לא תמצאו בו אורות זרחניים, רוח וצלצולים, בדומה למחשבי גיימרים אחרים בשוק - אך הבן האחרון לסדרת Y של החברה חזק מאוד, נוח לשימוש ומחירו נגיש. ואולם, משטח העכבר שלו נוקשה ולא נוח לעבודה והוא כבד יחסית

ניצן סדן 11:0016.07.17

 


 

 

מחשבים ניידים לגיימרים היו במשך שנים רבות מפלצות חומרה כבדות; אני לא מתכוון רק לעוצמת הרכיבים שלהם, אלא גם לרמה הפיזית: עם שלדות מגודלות שנועדו לאחסן מערכות קירור מנופחות ומשקל של שלושה ק"ג ויותר, הלפטופים הללו לא היו ניידים במיוחד.

 

 

בשנים האחרונות אנחנו רואים יותר ויותר חברות שמנסות להקטין את לפטופ הגיימרים ולהפוך אותו למכשיר שאפשר להסתובב איתו בנוחות ושהסוללה שלו לא תאמר נואש אחרי שעתיים. לנובו השיקה לפני כשנה את Y, סדרת הגיימינג שלה (המכונה Legion), שמנסה להשיג את המטרה הנכספת. האם הבן האחרון בסדרה, Y520, הוא זה שהצליח?

 

נעים להכיר: לנובו Y520 נעים להכיר: לנובו Y520 צילום: ניצן סדן

 

 

עיצוב ומבנה: סולידי להפתיע

 

ה-Y520 הוא לפטופ מגושם למראה, כמצופה מלפטופ גיימינג. ואולם, הוא פחות "מוגזם" בעיצובו ממחשבי מותגי גיימינג אחרים כמו Alienware של Dell, רייזר, אורוס של גיגבייט או ROG של אסוס; לא תמצאו בו תאורה ניאונית ערסית, עיצוב פתחי אוורור ושלדה שנועדו לדמות כונסי אוויר של מטוסים או אלמנטים מיותרים אחרים. בכך, הוא הרבה יותר סולידי, במראה שלו. זה מחשב שאף אחד לא יתבייש להניח על שולחן חדר הישיבות, מחשש שייתפס כלא-רציני בידי עמיתיו לעבודה.

 

גב המסך, בעיצוב פשוט ובסיסי ביחס למתחרים גב המסך, בעיצוב פשוט ובסיסי ביחס למתחרים צילום: ניצן סדן

 

 

בכך, לנובו אולי מפספסת קצת את קהל הגיימרים אבל פונה לציבור המשתמשים הסטנדרטיים - שהוא גדול בהרבה. מדובר בהחלטה שיווקית נבונה לטעמי, שממתגת את סדרת Y כסדרת מחשבי "גם גיימינג" ולא "לגיימרים בלבד". המחשב עצמו שוקל 2.5 ק"ג ועוביו 25 מ"מ, מה שעושה אותו לפחות נייד ממחשבים דומים בתצורת 15.6 אינץ'.

 

 

סביבת המקלדת של המחשב סביבת המקלדת של המחשב צילום: ניצן סדן

 

 

כשהוא סגור, נראה ה-Y520 כמעט ככל מחשב נייד רגיל, בלי רוח וצלצולים. כשפותחים את גב המסך, רואים סביבת מקלדת נקייה למדי, עם גימור באדום, שנועד להזכיר למשתמש שזה לא מחשב רגיל. הבעייה היא כשמניחים אצבע על משטח העכבר שלו; הכפתורים נוקשים מאוד ופלסטיקיים להפליא, בצורה שמזכירה לפטופים מלפני חמש שנים. גם מסגרת משטח העכבר כוללת פתאום זוויות מוזרות, מפלסטיק שנראה לא קשור לשאר המחשב. בניגוד למחשבים אחרים של החברה, ה-Y מאוד פלסטיקי ונראה עממי למדי; כנראה בחירה שנועדה להוזיל את מחירו.

 

ממשק ומערכת הפעלה: פשוט ונוח

 

למחשב מסך 15.6 אינץ' ברזולוציית Full HD. אמנם מחשבי גיימינג מתחרים מציעים רזולוציה גבוהה יותר, אך לנובו בחרה לכוון קצת יותר נמוך במטרה לאפשר את הוזלת המחשב וכדי להאריך את זמן הסוללה - נקודה חשובה מאוד במחשבים בגודל כזה. איכות התצוגה טובה, אם כי הגוונים נראים מעט קרים מדי, גם לאחר שכיוונתי אותם ידנית. יכול להיות שזה בגלל הפאנל שבחרה לנובו עבור המחשב ויתכן שרוב המשתמשים לא יבחינו בהבדל - אך גיימרים הם קהל מאוד מפונק והיה לי קשה להתעלם מכך שהתפלצות ב-Doom נראו קצת כחלחלות מהרגיל.

 

 

כל השקעים שתצטרכו כל השקעים שתצטרכו צילום: ניצן סדן

 

 

המקלדת מצוינת ונוחה מאוד גם לעבודה וגם למשחק; טווח התנועה של המקשים מצוין והסידור שלהם טוב מאוד. משטח העכבר פחות מוצלח: בנוסף להיותו מצועצע למראה, הוא אינו מדויק במיוחד. קשה לי להאמין שמישהו ישתמש במשטח עכבר כדי לשלוט במשחק, אבל גם בשימוש רגיל תפסתי אותו מזייף קצת.

 

 

משטח העכבר, נקודה מאכזבת במחשב משטח העכבר, נקודה מאכזבת במחשב צילום: ניצן סדן

 

 

למחשב סט שקעים גדול, כמצוי בקטגוריה: יש לו שלושה שקעי USB3, שקע USB-C, שקע HDMI בגודל מלא, שקעי תקשורת וקורא כרטיסים - רכיב שנעדר ממחשבים ניידים רבים, על אף שהוא נדרש ע"י משתמשים מקצועיים רבים, כמו צלמים ועורכי וידאו למשל.  

 

מולטימדיה ואפליקציות: רדיו חזק

 

איכות השמע במחשב טובה, אם כי לא יוצאת דופן; הרמקולים חזקים משל לפטופ 15.6 רגיל, אך פחות משהייתי מצפה ממחשב גיימינג. יש ל-Y520 זוג רמקולים בעוצמת 2W מתוצרת הרמן קרדון ומפענח אודיו מבית דולבי. יצרניות אחרות כוללות גם סאב וופרים ומשפרי אודיו למיניהם במחשבים ולנובו הסתפקה בפתרונות בסיסיים יותר, כנראה כדי לאפשר מחיר נגיש יותר. איכות הצליל נשמרת בצורה לא רעה גם בווליום חזק, מה שבולט במיוחד כשרוצים לסגור את המשחק וסתם להאזין קצת למוזיקה.

 

הרמקולים ממוקמים מתחת למסך ועוצמתם גבוהה הרמקולים ממוקמים מתחת למסך ועוצמתם גבוהה צילום: ניצן סדן

 

 

בניגוד למחשבים ניידים סטנדרטיים, בלפטופ שנועד לגיימינג יש בהחלט מקום לתוכנות התאמה אישית, שליטה ובקרה. ב-Y520 יש אפליקציית מרכז בקרה שהיא די בסיסית: תמצאו בה יכולת הגדרת תפקודי מקשים, תכונת בקרת קירור (שפשוט תפעיל את המאוורר במלוא עוזו) ויכולת שמירת תיעודי משחקים ושיתוף שלהם. בניגוד לחברות המתמחות בגיימינג, לנובו לא השקיעה יותר מדי בתוכנה. זה לא בעייתי עבור השחקן הממוצע, אבל גיימרים כבדים עשויים לחוש בהיעדרן של יכולות התאמה אישית של הביצועים.  

 

ביצועים וזמן סוללה: רק המפונקים יתלוננו

 

מחשבי גיימינג צריכים עוצמה. וב-Y520, מספק אותה מעבד i7 7700Q בעל ארבע ליבות שפועמות במהירות של 2.8 גיגה-הרץ. לדגם שנסקר יש 8 גיגה-בייט של זיכרון פעולה וכונן קשיח בן טרה-בייט. החומרה הזו מטיסה יישומים כתוכנות משרדיות, תוכנות עיבוד תמונה ותוכנות מסדי נתונים בלי להרגיש.  

 

את העוצמה הגרפית מספק כרטיס מסך עצמאי Nvidia GTX 1050 TI, בעל זיכרון פעולה של 4 גיגה-בייט (DDR5). מדובר בכרטיס חזק שיכול להריץ משחקים חדשים ברזולוציות ורמות פירוט גבוהות - ולספק את צורכי רוב הגיימרים. ישנם חזקים ממנו בשוק, אך הוא מספק את הסחורה, לפחות בדור המשחקים הנוכחי.

 

מחשב ה-520Y מחשב ה-520Y צילום: ניצן סדן

 

 

הוא הריץ את Doom האחרון ברמת פירוט מקסימלית ללא השתהויות, את Witcher 3 ברמה גבוהה מאוד ואת Mass Effect Andromeda ברמה דומה. בפועל, הכרטיס חזק אך מתמודד טוב יותר עם משחקים בתצורה ליניארית מאשר משחקים בתצורת Sansbox. ואולם, רק המפונקים שבגיימרים ימצאו על מה להתלונן. בחנתי את המחשב גם בהפעלת מכונות וירטואליות - מלאכה שהוא עושה בלי להזיע.

  

זמן הסוללה של המחשב הוא סביר לחלוטין עבור לפטופ בתצורת 15.6 אינץ', כל עוד לא מנסים לשחק בו כשאינו מחובר לחשמל. בשימוש סביר, שכלל גלישה, האזנה למוזיקה, צפייה בסרטוני FHD ועבודה על תוכנות משרדיות, החזיק ה-520 קצת פחות מארבע שעות. ואולם, כשניסיתי לתפור כמה שלבים ב-Doom, החזיק בקושי שעה וקצת. אין מה לעשות, יש מחיר לעוצמה הזו.

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

כשלעצמו, ה-Y520 הוא מחשב גיימרים מכובד, שנראה כאילו פונה לקהל קצת יותר מבוגר מאשר מתחריו. משתמשים רבים אוהבים לשחק ולא רוצים לפטופ שנראה כמו הגרסה המחשבית של מכונית-ערסים ועבורם ה-520 יתאים יותר מכל מתחרה. איכות ההרכבה ומשטח העכבר אמנם לא מאפיינים מוצר כזה, אבל זהו לא חיסרון קריטי, לפחות לא כזה שאפשר לגלות בסקירה של מספר שבועות. מחשבי לנובו לא נוטים להתפרק בטווח הארוך, כך שיתכן שאיכות ההרכבה לא תעמוד בעוכרי ה-520.  

 

כדי לקבל ביצועים של מחשב גיימינג במכשיר שאפשר לקחת ממקום למקום צריך לוותר על משהו: לנובו, בדומה ליצרניות אחרות, הקריבה את זמן הסוללה. המחשב עצמו אינו גדול מדי ופחות מסורבל ממתחרים מבית Alienware של Dell או ROG של אסוס. היתרון הכי גדול שלו על כל מתחרה הוא המחיר: ה-Y520 עולה החל מ-4,400 שקל, זול גם מה-Omen 15 של HP, לפטופ גיימינג מוצלח וזול בפני עצמו. ה-Y520 פחות מתאים למשתמש שהניידות חשובה לו יותר מהביצועים; עבורו, אמליץ על ה-UX430UQ של אסוס, לפטופ דק וקל שמצויד בכרטיס מסך עצמאי 948MX. היכולות הגרפיות שלו לא מגיעות לחצי משל ה-1050 GTX שב-Y, אבל כאמור - מחשוב נייד לגיימרים הוא עניין של פשרות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x