$
הייטק והון סיכון

Viz גייסה 7.5 מיליון דולר מג'ק מא, אריק שמידט וג'רי יאנג

החברה מפתחת טכנולוגיה לדימות רפואי המסייע במקרי שבץ מוחי. זהו סבב הגיוס הראשון שלה, אותו הובילו הקרנות DHVC של מייסד עליבאבא ואינוביישן אנדוורס של בכיר גוגל, והשתתפה בו גם AME Cloud Ventures של מייסד יאהו

מאיר אורבך 14:5624.05.17

חברת האלגוריתמיקה לתחום הדימות הרפואי ויז (viz) גייסה 7.5 מיליון דולר בסבב סיד. הוא בוצע בהובלת הקרנות DHVC של מייסד עליבאבא ג'ק מא ו-Innovation Endeavors והשתתפה בו גם קרן AME Cloud Ventures של ג'רי יאנג, מייסד יאהו.

הטכנולוגיה של החברה הישראלית נועדה לזרז טיפולי חירום רפואיים, בראש ובראשונה בשבץ; היא החברה תשתמש בהשקעה כדי להאיץ את הפיתוח והחדירה לשוק של הפלטפורמה שלה.

 

עוד גיוס מוצלח למיזם בתחום מדעי החיים עוד גיוס מוצלח למיזם בתחום מדעי החיים צילום: שאטרסטוק

 

לפי האיגוד הלאומי האמריקאי לשבץ, בכל ארבעים שניות מתרחש מקרה של שבץ בארה״ב; זהו הגורם מס׳ 1 לנכות בת-מניעה וגורם המוות החמישי למוות בארה״ב. כאשר המוח נפגע, כל שנייה חשובה - והפיתוח של ויז מאפשר לצמצם באופן משמעותי את הזמן שחולף מתחילת האירוע ועד למתן טיפול רפואי הולם. פענוח של סריקות רפואיות הוא הבסיס לדיאגנוזה רפואית מדויקת ולאפקטיביות הטיפול; המטרה של ויז היא לקצר את התהליך ולהאיץ את הטיפול.

 

״אנחנו משקיעים ביזמים אשר משתמשים בדאטה על מנת לשנות את פניהן של תעשיות, ואנחנו מצפים מויז ליצור מהפכה בעולם הרפואי", אמר ג'רי יאנג. "אף רופא לא רוצה לפספס דיאגנוזה; ויז עוזרת לספק רמה חדשה של דיוק אבחנתי כך שרופאים יכולים במהירות להפנות חולים אל המומחה המתאים. בהובלתם של אנשי טכנולוגיה ורופאים מנוסים, ויז משתמשת באינטליגנציה מלאכותית מתקדמת על מנת להוריד באופן דרמטי שגיאות באבחון ולשפר טיפול בחולים״.

 

אינטליגנציה מלאכותית יכולה להשוות את הסריקה שהיא מנתחת למאות אלפי סריקות אחרות במקביל, ״לראות״ את הסריקות ולזהות את הדפוסים. הטכנולוגיה של ויז מאפשרת לקטלג את הסריקות כדי לאפשר לרופאים להגיע להחלטות הנכונות עבור החולים, מהר יותר - ועוזרת להם לזהות דברים אשר אחרת ייתכן והיו מפספסים.

 

ג'רי יאנג, מייסד יאהו ג'רי יאנג, מייסד יאהו צילום: בלומברג

 

ויז הוקמה על ימי קבוצה בינלאומית של רופאים ואנשי מדעי המחשב: ד״ר כריס מנסי, נוירוכירורג ו-MBA מסטנפורד, ד״ר דוד גולן, שעשה פוסט-דוקטורט בסטטיסטיקה בסטנפורד עם התמחות באינטלגנציה מלאכותית ולמידה עמוקה (deep learning) ומאנוג׳ רמצ׳נדרן, מנתח אורתופדי ומוביל חדשנות בבית חולים בעברו. קווין דינג מ-DHVC ודרור ברמן מ-Innovation Endeavors יצטרפו למועצת המנהלים של ויז.

 

״כרופאים, אין דבר אשר חשוב לנו יותר משיפור הטיפול בחולים ותוצאותיו״, הוסיף מנסי, מנכ״ל החברה. ״שימוש בטכנולוגיה של למידה עמוקה לשם יצירת כלי עזר אבחנתי לרופאים על מנת שיוכלו לספק אבחנה מדויקת מהר יותר יכול לעזור לרופאים להציל יותר חיים. כאשר מקרבים את הטיפול הרפואי הממוצע לטיפול הרפואי הטוב ביותר, כולם מרוויחים. המוצר של ויז הוא כמו להוסיף את הרדיולוג הטוב יותר בעולם לצוות שלך, חבר צוות אשר לעולם לא מתעייף, לוקח חופשות או מפסיק ללמוד".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x