$
הייטק והון סיכון

פעילות קרן ההשקעות של Dell נחשפת: משקיעה ב-15 חברות בישראל

הקרן, Dell Technologies Capital, השקיעה עשרות מיליוני דולרים בחברות מקומיות, ביניהן Jfrog. היא פעלה עד כה בחשאי ומתמקדת בתחומי האחסון, ניהול רשתות הנתונים, הבינה המלאכותית, הביג דאטה והענן

הגר רבט 20:0708.05.17

Dell טכנולוגיות (Dell Technologies), חברת הטכנולוגיה הפרטית הגדולה בעולם, חושפת את פעילות קרן ההשקעות Dell Technologies Capital שפעלה עד כה בחשאי. הקרן השקיעה עד היום ב-70 חברות סטארט-אפ בראשית דרכן ומחזיקה 15 חברות פורטפוליו בישראל, ארבע מהן נוספו בחצי השנה האחרונה.

בין ההשקעות של הקרן בישראל נמנית Jfrog שמציעה שירותי אוטומציית עדכוני תוכנה. היקף ההשקעות של הקרן בישראל הסתכם עד כה בכמה עשרות מיליוני דולרים.

 

ב-17 במאי תתקיים ועידת ניו יורק של כלכליסט, בה ייקחו חלק כמה מהדמויות הבולטות בעולם העסקים וההייטק הניו-יורקי. לפרטים והרשמה

 

הקרן מכסה את כל הפדרציה של דל טכנולוגיות (Dell, Dell-EMC, RSA, Pivotal, SecureWorks, Virtustream ו-VMWare) ומתמקדת בתחומים הרלוונטיים לתחומי הפעילות העסקיים של Dell. בין היתר, משקיעה הקרן בתחומי האחסון, ניהול רשתות תקשורת-נתונים (SDN), למידת מכונה, בינה מלאכותית, אבטחה, ביג דאטה, אנליטיקה, ענן ואינטרנט הדברים.

 

הקרן יוצאת דופן במובן זה שאין לה סכום מוגבל להשקעות, והיא מונחה על פי הצרכים של הפדרציה, כאשר היקף ההשקעות השנתי הממוצע שלה עומד על כ-100 מיליון דולר בשנה בכל העולם. לרוב בחברות בשלבי A ו-B ואפילו מוקדם יותר. "אנחנו משקיעים בחברות שברור לנו כיצד לייצר עבורן ערך מוסף מלבד ההשקעה הכספית עצמה", אמר ל"כלכליסט" יאיר שניר, סגן נשיא ומנהל פעילות הקרן בישראל ובאירופה. "אנחנו עובדים מאוד מקרוב עם החברות שלנו, אני נפגש עם כל אחד המנכ"לים כמעט אחת לשבוע ובכל חברה שאנחנו משקיעים בה אנחנו גם נכנסים לדירקטוריון".

יאיר שניר, סגן נשיא ומנהל פעילות הקרן בישראל ובאירופה יאיר שניר, סגן נשיא ומנהל פעילות הקרן בישראל ובאירופה צילום: Dell

 

אבולוציה טכנולוגית

 

מלבד תחומי הליבה של Dell, הקרן מגלה עניין גם בתחומי הגנומיקס והרכב, ולאחרונה אף לקחה חלק בהשקעה בחברת אוטונומו הישראלית העוסקת בטכנולוגיות לרכב אוטונומי ורכבים מחוברים. "שני התחומים הללו מדגימים את האבולוציה שהטכנולוגיה עוברת מטכנולוגיה כללית לכזו שמתמקדת בתחומים מסוימים. בגלל זה אינטל קנתה את מובילאיי, למשל", מסביר שניר. "אם נסתכל על תחום הגנטיקה, אז פעם ריצוף של הגנום היה הליך יקר וממושך. משמעות ההוזלה וההאצה של התהליך היא ייצור של הרבה מאוד בדיקות, שיהיה צורך לאחסן אותן בצורה מתאימה, שתאפשר ניתוח של הנתונים ולא תייקר את התהליך. כאן זה נושק לתחומי ליבה שלנו".

 

סקוט דארלינג, נשיא Dell Technologies Capital סקוט דארלינג, נשיא Dell Technologies Capital צילום: ניב קנטור

 

"הון ראשוני הוא רק היבט אחד שנדרש לחברה בתחילת דרכה כדי להצליח. חברות חדשות מחפשות שותפים פעילים להשקעה שיספקו אורך נשימה, מומחיות וגישה למשאבים וכן שיטת עבודה נכונה", אמר סקוט דארלינג, נשיא Dell Technologies Capital. "אנו מציעים צוות של משקיעים מנוסים המחוברים לשוק ולגורמים הפועלים בו, במטרה לסייע לחברות לצמוח במהירות ולהציג פתרונות חדשניים. בשנים האחרונות עשינו את ההשקעות שלנו 'מתחת לרדאר' וכעת אנו מאיצים את קצב והיקף ההשקעות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x