$
הייטק והון סיכון

AIDOC גייסה 7 מיליון דולר

החברה פיתחה טכנולוגיה לזיהוי חריגות ויזואליות בגוף כדי לסייע לרופאים באבחון מחלות. את סבב הגיוס הובילה קרן TLV Partners והשתתפו בו גם הקרנות מאגמה ואמרג'

הגר רבט 13:5926.04.17
חברת המדיטק איידוק (AIDOC) גייסה 7 מיליון דולר בסבב ראשון. את הסיבוב הובילה קרן TLV Partners, והשתתפו בו גם המשקיעים הקודמים, קרנות Magma ו-Emerge.

איידוק הוקמה לפני כשנה וחצי על ידי שלושה יוצאי תלפיות, אלעד וולך, מיכאל ברגינסקי וגיא ריינר, אליהם הצטרף אחרי זמן קצר גם ד"ר גל יניב. הטכנולוגיה שפיתחו מתבססת על למידת מכונה לזיהוי חריגות ויזואוליות בגוף והדגשת אירועים חשודים בסריקות עבור רדיולוגים.

 

ב-17 במאי תתקיים ועידת ניו יורק של כלכליסט, בה ייקחו חלק כמה מהדמויות הבולטות בעולם העסקים וההייטק הניו-יורקי. לפרטים והרשמה

 

מייסדי החברה. מימין: מיכאל ברגינסקי, אלעד וולך וגיא ריינר מייסדי החברה. מימין: מיכאל ברגינסקי, אלעד וולך וגיא ריינר צילום: יח"צ

 

"כשהקמנו את החברה היה לנו רעיון קצת אחר בתחום המדיקל", מספר ל"כלכליסט" אלעד וולך מייסד ומנכ"ל החברה, "אבל אחרי שדיברנו עם רופאים כולם הצביעו על אותה בעיה אקוטית שדורשת פתרון דחוף - בשנים האחרונות יש עלייה משמעותית בכמות הסריקות, בעוד שמספר הרופאים נותר זהה. כתוצאה נוצר צוואר בקבוק של פציינטים שלא מקבלים טיפול בזמן".

 

המוצר של איידוק טרם יצא לשוק, אבל בחברה מציינים כי הוא נמצא בבטא בכמה מקומות בארה"ב ובישראל, וצופים שהוא יגע לשווקים תוך כשנה. החברה, שיושבת בתל אביב, מעסיקה כ-14 עובדים כיום והיא מתעתדת להשתמש בכספי הגיוס להרחבת כוח האדם.

 

מיכאל ברגינסקי, המייסד וה-CTO של איידוק, מוסיף: "הבנו שכדי לפתור את הבעיה הזו אנחנו צריכים סוג חדש של טכנולוגיה, שיכולה לנתח את המידע הרפואי המורכב. אנחנו משתמשים בפלטפורמה חדשה של טכנולוגיית למידה עמוקה שייחודית לסריקות רפואיות. המפתח הוא 'לפתוח את העיניים של המכונה'. ברפואה, אתה לא יכול להסתפק בתמונה בלבד, אתה חייב לקבל רמזים מההיסטוריה של הפציינט עם מידע כמו גיל, מין והיסטוריה רפואית".

 

איידוק אינה החברה היחידה שזיהתה צורך בטכנולוגיה בתחום הסריקות הרפואיות. גם זברה מדיקל הישראלית פיתחה מוצר דומה. אולם תפיסת העולם של שתי החברות שונה: בעוד שהמוצר של איידוק מיועד לסייע לרופא באבחון הראשוני, זה של זברה מיועד לשפר את יכולת האבחון. מכך נובעים גם התמקדות ופיתוחים טכנולוגיים שונים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x