$
חדשות טכנולוגיה

האבא של סירי: אינטליגנציה מלאכותית תיתן לנו "כוחות על"

טום גרובר, שפיתח את ההפעלה הקולית הפופולרית, טען כי שימוש בבינה מלאכותית יוכל להעצים את היכולות הקוגניטיביות של המשתמש, לשפר את הזיכרון ואף ולסייע בריפוי דמנציה ואלצהיימר

ויקי אוסלנדר 12:5526.04.17
מפתח העוזרת האישית סירי על אפל טום גרובר מסמן את המטרה הבאה: שימוש בבינה מלאכותית כדי להגביר את היכולות הקוגנטיביות שלנו. גרובר, שנאם בכנס TED2017, ציין כי המטרה של הבינה המלאכותית היא להעניק לנו "כוחות על".

גרובר שעוסק בתחום כבר יותר מ-30 שנה והיה אחראי על פיתוח תוכנה שסייע למשותקי מוחין לתקשר, הביא לעולם גם את הסייעת החכמה שמותקנת במכשירי האייפון של ענקית הטכנולוגיה. הגישה של גרובר להתפתחות הבינה המלאכותית היא הוליסטית ומתייחסת לפיתוחים שנועדו לענות על צרכים של משתמשים ולא להחליף אותו.

 

"יש לנו בחירה כיצד להשתמש בטכנולוגיה מתקדמת זו", אמר גרובר בכנס. "אנחנו יכולים להשתמש בה כדי להתחרות אתנו או כדי לשתף אתנו פעולה - כדי להתגבר על המגבלות שלנו ולעשות מה שאנחנו עושים היום רק טוב יותר".

 

טום גרובר, ממציא סירי טום גרובר, ממציא סירי

 

לפי גרובר בינה מלאכותית יכולה להעשיר את חיינו ולסייע לנו לקטלג את הזיכרונות ולהגביר את הזיכרון שלנו, בין היתר כדי לסייע לסובלים מדמנציה ואלצהיימר. "תארו לכם שהיה לכם זיכרון טוב כמו של מחשב", אמר גרובר והמשיך לפרט, "אם הייתם יכולים לזכור כל אדם שפגשתם, את השם שלו ופרטים על המשפחה שלו".

 

סירי פותחה על ידי גרובר ושני שותפים נוספים ונרכשה על ידי אפל ב-2010. שנה לאחר מכן החלה החברה להטמיע את התוכנה במוצרי אפל והיא היתה לאחת העוזרות האישיות הראשונות בייצור המוני. בתחילת השנה הצטרפה אפל באופן רשמי לארגון שמטרתו פיתוח הטכנולוגיה ויצירת סטנדרטים שונים בתחום. גרובר עצמו מונה להיות נציג אפל בדירקטוריון הארגון. בין היתר חברות בארגון החברות גוגל, פייסבוק, IBM, אמזון ומיקרוספוט.

 

בשבוע שעבר הודיעה פייסבוק כי החלה בפרויקט בינה מלאכותית שמטרתו "להקליד עם המוח ולשמוע באמצעות העור". רג'ינה דוגן, שמובילה את צוות הפיתוח של החברה בתחום, אמרה: "אנו מתרכזים בפיתוח יכולות תקשורת חדשות. בשנתיים הקרובות נבנה מערכות שיאפשרו לנו להקליד 100 מילים בדקה באמצעות פיענוח הפעילות העצבית הקשורה לדיבור".

 

סירי של אפל סירי של אפל

 

היזם אלון מאסק חשף השבוע את תוכניות ניוראלינק, חברת המחקר הרפואי שהקים. החברה תנסה לייצר ממשק מלא בין המוח למחשב באמצעות חיבור כמיליון תאי עצב לאלקטרודות והעברת כל המידע באמצעות פס רחב לענן. כך, צופה מאסק, יוכלו אנשים לשפר את יכולות המוח ואף לתקשר ללא מילים באמצעות חיבור בין מוחות - מה שכינה מאסק "טלפתיה קבוצתית בהסכמה".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x