$
אפליקציות

Yik Yak שגייסה הון לפי שווי של 400 מיליון דולר נרכשת בשלושה מיליון

שנתיים לאחר שאפליקציית ההודעות האנונימיות גייסה 74 מיליון דולר, רוכשת אותה Square של מייסד טוויטר. מחירה ירד בצורה כה דרמטית משום שבריונות רשת הובילה את משתמשי האפליקציה לעזוב בהמוניהם

ויקי אוסלנדר 17:0925.04.17
חברת התשלומים במובייל סקוור (Square) רוכשת את אפליקציית יק יאק (Yik Yak) ב-3 מיליון דולר - כך דיווחו מקורות בלומברג. לפי תנאי העסקה, סקוור לא מתכוונת להמשיך לפתח את הטכנולוגיה של יק יאק, אלא להעביר את צוות החברה (בין חמישה לעשרה עובדים) לשורותיה. מנכ"ל ומייסד שותף בחברה טיילור דרול לא יעבור לסקוור.
בתחילת החודש נחשף בפורצ'ן כי המשקיעה הגדולה ביותר ביק יאק, קרן סקויה קפיטל, מחפשת רוכש לחברה. סקויה השקיעה 63 מיליון דולר בסבב הגיוס השני של יק יאק ב-2014, לפי שווי מוערך של 400 מיליון דולר.

 

אפליקציית ייק יאק אפליקציית ייק יאק צילומי מסך: אתר Yik Yak וביזנס אינסיידר

 

יק יאק נוסדה ב-2013 באטלנטה וגייסה 74 מיליון דולר בשלושה סבבים. לצד סקויה, השקיעו בחברה שחקנים נוספים שהבולט בהם הוא אזורה. יק יאק מעניקה שירותי הודעות אנונימיות לקבוצות הממוקמות באזורים גיאוגרפיים קרובים ועיקר פעילותה התבסס על קמפוסים ברחבי ארה"ב. בשנה הראשונה לפעולתה האפליקציה היתה מבין 100 האפליקציות הפופולריות באפסטור וגוגל פליי. היום יש לחברה רק 57 אלף משתמשים חודשיים; היא דעכה בשל תופעת הבריונות רשת, לאחר שמשתמשים רבים ניצלו את אנונימיות המסרים כדי לאיים על אחרים. אוניברסיטאות שונות אף אסרו את השימוש באפליקציה בתחומיהן.

 

יק יאק ניסתה לטפל בתופעת הבריונות וההטרדה באמצעות כלים יעודים שפיתחה, עם זאת הטמעתם לקחה זמן רב מדי ומשתמשים רבים נטשו אותה. בעקבות הדרדרות היקפי הפעילות, צמצמה יק יאק כ-60% מכוח העבודה ל-20 עובדים סך הכל. מכת המחץ האחרונה של החברה היתה התחזקותן של האפליקציות סנפצ'ט ואינסטגרם כרשתות חברתיות מתחרות.

 

סקוור מנוהלת על ידי מייסד טוויטר ג'ק דורסי, שהקים את חברת התשלומים ב-2009. תחילה שימשה האפליקציה ככלי עבור משתמשים להעברת כספים ביניהם ובהמשך הציגה כלים לאחסון כסף ואפשרויות רכישה. הארנק האלקטרוני של אפל, אפל פיי, מציע אפשרות להשתמש בחשבון מסקוור כדי לשלם לחנויות שונות. כשהשיקה את השירות בינואר האחרון הציעו אפל וסקוור לסוחרים הנחות על עמלות העברה בשווי 350 מיליון דולר כדי לחזק את השירות. לפני כשבועיים חשף דורסי כרטיס אשראי חדש שהחברה צפויה להשיק.

 

ב-2015 הונפקה החברה בנאסד"ק לפי שווי של 5.5 מיליארד דולר אחרי הכסף, תוך שהיא מגייסת 279 מיליון דולר. היום שווי החברה עומד על 6.5 מיליארד דולר. החברה טרם רשמה רווח. במהלך 2016 הפסידה 175 מיליון דולר, שיפור לעומת הפסד של 212 מיליון דולר ב-2015.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x