$
הייטק והון סיכון

סנאפ תשלם 7.7 מיליון דולר עבור פטנט של מובלי שייסד משה חוגג

לפי דיווחים באתרים טכנולוגיים, מפתחת אפליקציית סנאפצ'ט דיווחה לבעלי המניות שלה שהיא רוכשת את הפטנט שפיתחה החברה הישראלית שהפסיקה את פעילותה ועוסק בתמונות עם מסננים המבוססים על מיקום. זו ההשקעה השנייה של סנאפ בישראל

מאיר אורבך 08:1121.04.17

חברת סנאפ, המפתחת של אפליקציית סנאפצ'ט, תשלם 7.7 מיליון דולר עבור פטנט של מובלי הישראלית, כך פורסם לראשונה בגיקטיים וכן באתר הטכנולוגי טקרנץ'. על פי הפרסום, הפטנט שאותו רוכשת סנאפ ממובלי הישראלית, שכבר הפסיקה את פעילותה, עוסק בגיאופילטרים, כלומר תמונות עם מסננים המבוססים על מיקום ואחראים על חלק ניכר מההכנסות של החברה.

 

הפטנט שנרכש בסכום שיא של 7.7 מיליון דולר מהותי וקריטי להמשך פעילות החברה כהגנה מפני תביעות או המשך הכנסות עתידיות. מתוך הכנסות של 400 מיליון דולר של סנאפ בשנה, כ-360 מיליון דולר קשורות לפטנט זה.

 

ב-17 במאי תתקיים ועידת ניו יורק של כלכליסט, בה ייקחו חלק כמה מהדמויות הבולטות בעולם העסקים וההייטק הניו-יורקי. לפרטים והרשמה

 

מובלי רשמה את הפטנט בשנת 2012 לאחר ששנה קודם לכן החלה להפעיל את הפעילות הזו. אפלייקציית מובלי של משה חוגג היתה אמורה להיות מתחרה גדולה של אינסטגרם אבל נכשלה ובמאי אשתקד סגרה למעשה את פעילותה.

 

הנפקת סנאפ בניו יורק הנפקת סנאפ בניו יורק צילום: רויטרס

 

על פי הערכות זהו הסכום הגבוה ביותר ששולם עבור פטנט של חברת הייטק ישראלית. בפרסום בטקרנץ' צויין שמובלי הודיעה על ההסכם עם סנאפ במכתב לבעלי המניות שלה. רוכשת נוספת שהתעניינה בפטנט היתה פייסבוק שגילתה עניין רב אבל ככל הנראה סנאפ שעומדת מאחורי אפליקציית סנאפצ'ט ניצחה במרוץ.

 

מובלי, שבשיאה מנתה 23 מיליון משתמשים, היתה אפליקציה שאפשרה להעלות תמונות וסרטונים, לתייג אותם לפי נושאים ומקומות ולאפשר חיפוש מבוסס נושא. אינסטגרם, שהוקמה אחריה, צברה פופולריות בינלאומית אך מובלי המשיכה להחזיק בנתח משתמשים גדול בדרום אמריקה. עד היום גייסה מובלי 86 מיליון דולר ממגוון משקיעים מאז נוסדה ב־2010. הסכום גויס בין היתר ממוביל, מפעילת הסלולר של המיליארדר קרלוס סלים, המשקיע הקזחי קינס רקישב, שותפו של משה חוגג לקרנות הון סיכון, ומהשחקנים לאונרדו דיקפריו וטובי מגווייר.

 

זו הרכישה השנייה בהקשר ישראלי של סנאפ לאחר בשנה שעברה רכשה את חברת סימאגן והקימה כאן מרכז פיתוח ראשון מחוץ לארצות הברית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x