$
חדשות טכנולוגיה

קרן Copia מגייסת 50 מיליון דולר למסחור מחקרים אקדמיים בתחום החקלאות

אייל כהן, מנהל הקרן: יש קושי אמיתי בשיתוף בין התעשייה לאקדמיה. רצינו לראות גם האם יש טכנולוגיות שכבר ישימות ולקשר את התעשייה לתחום כבר מהשלב הראשון"

הגר רבט 20:2426.03.17
קרן Copia מגייסת 50 מיליון דולר למסחור פרויקטים אקדמיים בתחום החקלאות. הקרן שהוקמה בשלהי 2014 מנוהל על ידי אייל כהן ואוהד צוקרמן ומטרתה לאתר פרויקטים בתחום המחקר האקדמי שיש להם פוטנציאל מסחרי ואימפקט על תחום החקלאות.

 

"השקענו את השנים האחרונות בתיקוף המודל העסקי שלנו", מסביר ל"כלכליסט" אייל כהן. "יש קושי אמיתי בשיתוף בין התעשייה לאקדמיה. רצינו לראות גם האם יש טכנולוגיות שכבר ישימות ולקשר את התעשייה לתחום כבר מהשלב הראשון. התחלנו לעבוד מול מכון וולקני ואנחנו כבר מתרחבים לשאר האוניברסיטאות בארץ".

 

הקרן כבר עובדת כיום עם תאגיד הכימיקלים האמריקאי FMC, עם חברת הביו-סיינס כריסטיאן הנסן הדנית ועם חברת הכימיקלים הישראלית לוכסמבורג על פרויקטים שונים.

מרכז המחקר החקלאי ראשון לציון מכון וולקני מרכז המחקר החקלאי ראשון לציון מכון וולקני צילום: אוראל כהן

 

המטרה בסופו של דבר היא להגיע ל-50-40 פרויקטים, שבכל אחד מהם יושקע סכום קטן. "ההשקעות יכולות להיות קטנות יחסית בגלל שהחברות עצמן יבצעו חלק ניכר מתהליכי הפיתוח והייצור", אומר כהן. "דווקא בגלל שאנחנו עושים הרבה השקעות קטנות יש לנו סטטיסטית סיכוי טוב יותר להצליח", מסביר צוקרמן. "מה גם שהחוקרים פועלים מתוך האקדמיה ואנחנו לא צריכים להשקיע במשרדים, תשתיות, ציוד או אדמיניסטרציה".

 

צוקרמן: "אנחנו נכנסים רק אחרי שיש הוכחת היתכנות, כאשר הפיתוח עצמו נעשה כבר בחברה מסחרית מנוסה, וכנ"ל תהליך השיווק. כל זה מקצר משמעותית את זמן היציאה לשוק, שעומד על 4-2 שנים בלבד. זאת אומרת שפוטנציאל ההצלחה שלנו גבוה הרבה יותר משל קרנות אחרות".

 

"כבר קיבלנו פניות מגופים אקדמיים נוספים בעולם ואני מאמין שבשנים הקרובות נתרחב גם לפעילות במדינות נוספות" אומר כהן. "המודל שלנו הוא ניהול הנדס-און ולכן העבודה עם גופים בחו"ל מאתגרת יותר. בקרן הראשונה זה יהיה יותר ברמת שיתופי הפעולה. את הקרן השנייה נתחיל לגייס כשנגיע ל-70% השקעות מהקרן הראשונה, ואז נוכל להכשיר צוותים מקומיים גם בארה"ב", מרחיב צוקרמן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x