$
חדשות טכנולוגיה

אקזיט הסייבר של יוצאי צ'ק פוינט: לייטסייבר נמכרת לפאלו אלטו נטוורקס ב-130 מיליון דולר

מנכ"ל החברה הישראלית, גונן פינק, ומייסד החברה הרוכשת, ניר צוק, הם מראשוני העובדים של צ'ק פוינט; בנוסף, שניים ממייסדי צ'ק פוינט, שלמה קרמר ומריוס נכט, השקיעו בלייטסייבר

מאיר אורבך 23:1528.02.17

אקזיט משמעותי ראשון לחברה ישראלית ב־2017: חברת הסייבר האמריקאית פאלו אלטו נטוורקס שהוקמה על ידי הישראלי ניר צוק רוכשת את חברת הסטארט־אפ הישראלית לייטסייבר (LightCyber) בכ־130 מיליון דולר. הסכום מורכב מ־105 מיליון דולר עבור החברה ועוד 25 מיליון דולר החזר תשלומים למדען הראשי לצד מענקים לעובדי החברה.

 

החברה הישראלית שמפתחת טכנולוגיות לאיתור שימוש זדוני במערכות במידע גייסה עד היום 32 מיליון דולר, כך שהמשקיעים בה רושמים אקזיט נאה. הרוכשת היתה עד כה שותפה טכנולוגית של החברה הישראלית, וכעת החליטה לרכוש אותה.

 

גונן פינק מנכ"ל לייטסייבר גונן פינק מנכ"ל לייטסייבר צילום: עמית שעל

 

הטכנולוגיה של החברה מזהה התנהגות חשודה

 

עסקת הרכישה מפגישה בין ארבעה בכירי צ'ק פוינט בעבר ובהווה. מנכ"ל לייטסייבר הוא גונן פינק, שהיה בעברו מראשוני העובדים של חברת צ'ק פוינט ולאחר מכן הקים את חברת הסולאר פיתגורס. גם צוק היה בעברו מעובדיה הראשונים של צ'ק פוינט, וכיום הוא אחד הבכירים בפאלו אלטו נטוורקס. הקשר לצ'ק פוינט ממשיך גם עם זהות חלק מהמשקיעים בלייטסייבר: שלמה קרמר, מייסד צ'ק פוינט ואימפרבה וכיום מנכ"ל חברת הסייבר קאטו, ומריוס נכט, גם הוא ממייסדי צ'ק פוינט וכיום יו"ר החברה.

 

לייטסייבר נוסדה ב־2011 על ידי גיורא אנגל ומיכאל מומצ'וגלו. היא פועלת לאתר שימוש זדוני במערכות המידע של הארגון על ידי ניטור מתמשך של פעילויות משתמשים, בין שאלה מגיעים מחוץ לארגון ובין שמצויים בתוכו. החברה ממפה באופן שקט את דפוסי השימוש של עובדי החברה במערכות המידע הארגוניות כדי לזהות כך התנהגות חשודה לאורך זמן, ולהבדיל בין המשתמשים הלגיטימיים לאלה הזדוניים.

 

בשונה מרוב החברות בתחום, היא לא מתמקדת במניעת חדירת גורמים עוינים למערכת אלא מניחה שהם קיימים בתוכה, ומתמקדת במעקב שקט אחר דפוסי השימוש ברשת הארגונית.

 

ניר צוק מפאלו אלטו נטוורקס ניר צוק מפאלו אלטו נטוורקס צילום: ענר גרין

 

לחברה משרדים מרכזיים ברמת גן ועמק הסיליקון ומשרדים נוספים באירופה. לפי הערכה, 100 עובדי חברת לייטסייבר ישתלבו במרכז הפיתוח של פאלו אלטו נטוורקס בישראל ובמרכז שלה בארה"ב. סכום הרכישה של החברה הישראלית נחשב למשמעותי בעיקר לנוכח העובדה שחברה מתחרה של החברה הישראלית, נייארה האמריקאית, נמכרה בסכום נמוך בהרבה על ידי HPE.

 

חלק מסכום הרכישה מיועד למדען הראשי, שכן בכל רכישה של חברת הייטק מחויבת זו להחזיר את המענקים שקיבלה ממנו ולעתים אף לשלם עבור הקניין הרוחני שלה אם ברצונה להעבירו לחו"ל. לפי ההערכה, הועברו למדען הראשי במסגרת העסקה מיליוני דולרים. כמו כן הועבר תשלום המיועד לשימור עובדים.

 

לייטסייבר גייסה עד היום 32 מיליון דולר בכמה סבבים. הסבב האחרון, שנערך בשנת 2016, בהיקף של כ־20 מיליון דולר, כלל משקיעים בולטים דוגמת קרמר ונכט; כללטק של לן בלווטניק; באטרי ונצ'רס; גלילות קפיטל של אריק קליינשטיין וקובי סמבורסקי שהיו המשקיעים הראשונים של החברה; וורטקס ונצ'רס הישראלית. בין לקוחות החברה: פרטנר, הבורסה לניירות ערך בתל אביב, מגדל שוקי הון בישראל וחברת הטכנולוגיה גיגאמון מארה"ב. לחברה לקוחות גדולים גם בהולנד, גרמניה, אנגליה ואיטליה. כמו כן יש לה שותפויות טכנולוגיות עם חברות סייבר רבות דוגמת צ'ק פוינט, סייבר־ארק ו־HPE.

 

הרכישה השנייה של פאלו אלטו נטוורקס בישראל

 

למשקיעה הראשונה בלייטסייבר — גלילות קפיטל — זהו האקזיט החמישי מבין שש חברות שבהן השקיעה באמצעות הקרן הראשונה שלה שעמדה על 30 מיליון דולר בלבד. אקזיטים נוספים של הקרן כללו את המכירה של בלייזמיטר ל־CA בכ־100 מיליון דולר, אאורטו למיקרוסופט ב־200 מיליון דולר, אינסייטרה שנמכרה ב־25 מיליון דולר למרקטו ופורטיקור שנרכשה על ידי Intuit.

 

משקיעה נוספת, כללטק, היא חברת השקעות טכנולוגיה ישראלית בבעלות אקסס וכלל תעשיות. אקסס היא קבוצת השקעות הטכנולוגיה הבינלאומית של לן בלווטניק שמנוהלת מניו יורק ועם השקעותיה נמנות ענקיות כמו וורנר מיוזיק, עליבאבא, פייסבוק, סקוור, ספוטיפיי ורוקט אינטרנט. החברה העלתה את פרופיל פעילותה בישראל בשנים האחרונות תוך שהיא משקיעה באמצעות כללטק, וביצעה בין השאר השקעות ענק באיירון סורס, זרטו, זוז ויוטפו. פעילותה בישראל מנוהלת על ידי דניאל שנער.

 

פאלו אלטו נטוורקס מעמק הסיליקון נסחרת כיום בנאסד"ק בשווי שוק של כ־14 מיליארד דולר ומעסיקה כ־3,800 עובדים. לאחר רכישת לייטסייבר צפוי מרכז הפיתוח המקומי להיות הגדול ביותר של החברה מחוץ לארה"ב. זו הרכישה השנייה של פאלו אלטו נטוורקס בישראל, לאחר שרכשה ב־2014 ב־220 מיליון דולר את סברה הישראלית והפכה אותה למרכז הפיתוח שלה בארץ.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x