$
חדשות טכנולוגיה

מרכז הנתונים השלישי של פייסבוק מחוץ לארה"ב יבנה בדנמרק

הרשת החברתית רכשה קרקע סמוך לעיר אודנסה עליה תבנה מרכז בגודל של כ-56 אלף מטר רבועים. החברה משתמשת בשרתים וציוד שהיא מייצרת בעצמה

רפאל קאהאן 15:2223.01.17

פייסבוק הודיעה במהלך סוף השבוע האחרון שהיא מתכננת להקים מרכז נתונים (דאטה סנטר) חדש בדנמרק. על פי הדיווח של סוכנות AP, המרכז החדש יצטרף לשניים שכבר פעילים מחוץ לארה"ב, בשוודיה ובאירלנד. גודלו של המבנה צפוי להגיע לכ-600 אלף רגל שהם כ-56 אלף מטר רבועים.

 

לדברי בכירים בפייסבוק, המרכז החדש, שיוקם בסמוך לעיר השלישית בגודלה בדנמרק – אודנסה, יתמקד בניצול אנרגיה מתקדם ויצויד בטכנולוגיות החדשניות ביותר בתחום. אחת הבעיות העיקריות שעומדות בפני חברות אינטרנט המפעילות מרכזים כאלה היא ההוצאה האדירה על החשמל שדרושה לקירור אלפי השרתים.

 

מרכז הנתונים של פייסבוק בשוודיה. מנצל את הקור הארקטי מרכז הנתונים של פייסבוק בשוודיה. מנצל את הקור הארקטי צילום: Facebook_ Mark Zuckerberg

 

הרשת החברתית, שלה מעל למיליארד וחצי משתמשים כיום, ידועה בניסיונותיה לשפר את המודל התפעולי של מרכזי הנתונים. המרכז שבנתה בשוודיה למשל, מוקם בסמוך לקו הארקטי על מנת למצל את הטמפרטורה הנמוכה לקירור הציוד.

 

ראש העיר של אודנסה, שם יוקם המרכז החדש, כבר הספיק להצהיר לעיתונות הדנית שמגיע לפייסבוק "לייק גדול", לאחר שהחברה רכשה את השטח התעשייתי בכ-10 מיליון דולר. עד כה לא נמסרו פרטים על מועד ההקמה של המרכז החדש או מתי הוא יושמש.

 

אסטרטגיית מרכזי הנתונים של פייסבוק שונה למדי מזו של חברות אינטרנט אחרות. העדיפות הראשונה במעלה עבור החברה היא הזמינות של הרשת החברתית. גם קריסה של מספר קטן של שרתים עשויה לעלות לה ביוקר – נזק שנאמד בעשרות מיליוני דולרים.

 

פייסבוק הקימה עוד ב-2011 את פרויקט ה-Open Compute Project, שמאפשר לה לפתח חומרה ותוכנה ייעודית למרכזי נתונים ורשתות תקשורת נתונים בקוד פתוח. הפרויקט נסמך על שותפויות מסחריות מצד יצרניות ציוד טלקום וחברות אינטרנט וטכנולוגיה.

 

פייסבוק גם מייצרת לעצמה את השרתים. השימוש בציוד גנרי שהיא מפתחת בעצמה מאפשר לה להחליף במהירות ציוד פגום או לא תקין ומוריד את עלויות התפעול השוטפות. אבל היתרון העיקרי של השיטה היא היכולת להגדיל את הקיבולת של שרתיה בקלות וללא תלות בספק חיצוני.

 

השיטה של פייסבוק יוצאת דופן, בעיקר מאז שחברות רבות החלו להעביר את נכסיהן למערכות מחשוב ענן ציבורי. אולם פייסבוק נדרשת לביצועים טובים יותר ממה שספקים חיצוניים יכולים להעניק לה. כמו אפל וגוגל, היא נסמכת על יכולות פנימיות אותן היא התאימה למידותיה מזה מספר שנים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x