$
חדשות טכנולוגיה

סמסונג הודיעה באופן רשמי: כך התלקחו מכשירי הנוט 7

יום לפני פרסום דוחותיה הרבעוניים, ענקית הטכנולוגיה חשפה את ממצאי החקירה שערכה בעקבות התלקחות מכשירי הסלולר מתוצרתה

הגר רבט 08:5123.01.17
סמסונג פרסמה את ממצאי החקירה שערכה על התקלה בנוט 7. במסיבת עיתונאים שנערכה יום לפני פרסום הדוחות הרבעוניים, הכריז ראש חטיבת המובייל של החברה, דונג-ג'ין קו, ששני מקרים שונים של תקלה בסוללה הם שהובילו להתלקחות הנוט 7, והתנצל בפני לקוחות החברה וספקיה.

 

לנוט 7 סוללות ליתיום יון המסודרות בשלוש שכבות: אלקטרודה חיובית, אלקטרודה שלילית ושכבה שחוצצת ביניהן. המתח שזורם ביניהם מעביר את היונים של הליתיום מצד אחד לשני על מנת להטעין ולפרוק את הסוללה. כאשר קיים מגע בין האלקטרודות השלילית והחיובית - עלול להיגרם קצר.

נוט 7 של סמסונג נוט 7 של סמסונג צילום: רויטרס

 

הסוללות הגיעו משני ספקים שונים - חברה אחות בשם Samsung SDI ו-ATL ההונג-קונגית. בתחילה העריכו בסמסונג שהבעיה היא בסוללות של החברה האחות, ביצעו ריקול למכשירים שבהם הותקנו סוללות אלו והחליפו אותם במכשירים עם סוללות של הספקית מהונג-קונג, שהתבקשה להאיץ את הייצור על מנת לעמוד בביקוש. ואולם דיווחים על התלקחויות גם של המכשירים החלופיים אילצו את החברה לבצע ריקול נוסף ולעצור לחלוטין את מכירת הנוט 7 - מהלך שלפי הערכות עלה לה לפחות 5 מיליארד דולר.

 

קון הסביר שלסוללות שהותקנו במכשירים הראשונים שיצאו לשוק היתה בעיה בפינה הימנית העליונה: "הניתוח שערכנו הראה שהסיבה העיקרית להתלקחות היתה סטייה של האלקטרודות השליליות, שנבעה ממיקום לא נכון שלהן".

 

אבל הצרות של הנוט המשיכו גם כאשר ספק הסוללות הוחלף: בסט השני של הסוללות נמצאה נחושת מותכת באזור האלקטרודות השליליות. התוצאה - ריקול של כ-2.5 מיליון מכשירים תקולים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x