$
הייטק והון סיכון

חלופה לוויזת סטארט-אפ לארה"ב תיכנס לתוקף ביולי הקרוב

יוזמה חדשה מרחיבה את הוויזה הניתנת לעובדים בתחומים הומניטריים גם ליזמים שיצטרכו להוכיח שלחברה שהקימו יש פוטנציאל לצמיחה מהירה וליצירת מקומות עבודה

שירות כלכליסט 12:3618.01.17

יוזמה בשם "חוק היזמים הבינלאומי" (International Entrepreneurs Rule) תאפשר לזרים המבקשים לשהות בארה"ב לזכות בוויזה זמנית "על תנאי", כדי לבסס את תעשיית הסטארט-אפים במדינה.

 

מעמד בשם "parole status" ניתן על פי רוב לאנשים הזקוקים לאשרת עבודה בתחומים הומניטריים או רפואיים, אולם מ-17 ביולי הוא יורחב ויוענק גם ליזמים. אתמול (ג') שירותי האזרחות וההגירה האמריקאים סיימו לנסח את החוקים ופרסמו אותם אצל הרשם הפדרלי. השינוי יוצר חלופה לוויזת סטארט-אפ, שהינה מרכיב אחד בלבד מהרפורמה בחוק ההגירה מ-2013 שאישורה התעכב.

 

אובמה. הבטיח הקלות ליזמים כבר ב-2014 אובמה. הבטיח הקלות ליזמים כבר ב-2014 צילום: בלומברג

 

בנובמבר 2014, הנשיא אובמה התחייב להפוך את תהליך האישור ליזמים זרים לעבוד בארה"ב "לקל ולמהיר יותר". לעומת מדינות כמו קנדה, שכבר יישמו שינויים בוויזה עבור יזמים, המערכת הבירוקרטית בארה"ב הקשתה מאד על התהליך.

 

הוויזה –H-1B– הוויזה המוכרת לעובדים מקצועיים – מחייבת זרים להוכיח שמעביד מסוגל לגייס, לפטר, לתגמל ולנהל אותם. דרישות אלו הקשו מאוד על הקמת חברה בארה"ב ורבים בחרו להקים את העסק שלהם במדינות אחרות.

 

תחת החוק החדש, על יזמים זרים להוכיח שהחברה הצעירה שלהם – לא יותר מבת חמש – יש פוטנציאל "לצמיחה מהירה" וליצירת מקומות עבודה, באמצעות מענקים ממשלתיים של לפחות 100 אלף דולר או השקעה של לפחות 250 אלף דולר ממשקיע מוסמך. החוק אינו מקבל בקשות מצד עסקים קטנים. בין שאר הדרישות מצוין שעל החברה לפעול באופן חוקי במדינה ועל המייסדים להחזיק בבעלות של לפחות 10% מהחברה בזמן הגשת הבקשה.

 

עם הינתן הסטטוס, תוקפו הוא לשנתיים וחצי וניתן לחדשו לתקופה של שנתיים וחצי נוספות, אולם הוא יכול להישלל בכל רגע נתון אם ניתן להוכיח כי החברה אינה תורמת לציבור.

 

הממשלה האמריקאית צופה לקבל 2,940 בקשות מידי שנה, כאשר האישורים יינתנו בכל מקרה לגופו. כרגע מתוך כ-1,200 בקשות מידי שנה רק 25% זוכות לאישור.

לא ברור עדיין אם החוק החדש יישמר גם תחת ממשל דונלד טראמפ.  

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x