$
חדשות טכנולוגיה

אתר הסטרימינג הפיראטי sdarot.tv נחסם בהוראת בית משפט

ב-2013 הגישה קבוצה של בעלי זכויות שידור תביעה נגד מפעיל האתר, כעת קיבל שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב את טענותיהם והורה להפסיק את פעילות האתר באופן מיידי ולחסום את הגישה אליו

עומר כביר 16:0113.12.16

מכה לשיתוף הקבצים ברשת הישראלית: בית המשפט קיבל תביעה של בעלי זכויות יוצרים והורה למפעיל אתר הסטרימינג הפיראטי sdarot.tv להפסיק את פעילותו באופן מיידי.

 

ההחלטה התקבלה בתביעה שהגישו ב-2013 קבוצה של בעלי זכויות שידור ויוצרי תכנים, ובהן הוט, יס, קשת, רשת, נגה תקשורת, יונטייד קינג וזיר"ה, ארגון-על למלחמה בהפצת תכנים פיראטיים. בתביעה, שהוגשה על ידי עו"ד ערן פרזנטי, נטען כי אתר סדרות מעמיד לרשות הציבור "יצירות מקוריות שהזכויות בהן שייכות לתובעות, כך שלציבור יש גישה לאותם קבצים מפרים בכל מקום ובכל מועד... ללא שום תמורה וללא הרשאת בעליהם החוקיים".

 

 התובעות ביקשו גם פיצוי של 100 אלף שקל התובעות ביקשו גם פיצוי של 100 אלף שקל צילום: רויטרס

 

כן נטען, שמפעיל האתר, שזוהה בפסק הדין כמיכאל בן-עמי מוכר שטחי פרסום באתר, וכתוצאה מייצר ממנו תועלת כלכלית. "הנתבע סוחר או סחר ועשה שימוש בקניינם של אחרים ללא הרשאתם, תוך שהוא מתעשר על חשבון בעלות הזכויות וגוזל את פרנסתן או פוגע בפרנסתן באופן ממשי וחמור", נטען.

 

היום קיבל שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, מגן אלטוביה, את מרבית טענות ודרישות התובעות בכל הנוגע למפעיל האתר, והורה לו להפסיק את הפעלת sdarot.tv באופן מיידי, להעביר את כתובת האתר לבעלות התובעות וכן לעצור הפצת קבצים פיראטיים בכל דרך שהיא. במידה שלא ייענה מפעיל האתר לצו, יחויב בתשלום של אלף שקל או יומיים מאסר על כך יום שבו האתר עדיין פעיל וזמין.

 

כן הוציא השופט צו שמורה לספקיות האינטרנט המקומיות לחסום את הגישה לאתר. השופט לא פסק עדיין בבקשת התובעות לקבלת פיצוי בסך 100 אלף שקל, והקצה לנתבע שבעה ימים למסור את התייחסותו לעניין. החלטתו של אלטוביה לא כולל את נימוקי פסק הדין, שצפויים להתפרסם בנפרד במועד מאוחר יותר.

 

"בית המשפט הגיע להחלטה הנכונה, ומבין שאין דרך אחרת לטפל בתופעה הזאת", אמר ל"כלכליסט" עו"ד ערן פרזנטי, ראש מחלקת קניין רוחני במשרד מ.פירון ושות', המייצג את זיר"ה. "אבל זה סיפור עצוב שלקח שלוש שנים להגיע לתוצאה הזאת, כשאדם אחד מהתל ככה במערכת המשפטית ומתעלם מצווים ומדיונים. רק אחרי שהמשטרה הביאה אותו הוא השתתף בדיון בעניינו. בית המשפט הופתע לשמוע שבמשך כל השלוש שנים האלו המשטרה ומס הכנסה לא טיפלו בנושא, והעביר את פסק הדין למשטרה כדי שיטפלו בעניין".

 

נכון להיום, יומיים אחרי מתן פסק הדין, אתר Sdarot עדיין פעיל (למרות שהוא חסום אצל חלק מהספקיות), ופרזנטי העריך שייתכן והנתבע בחר שלא לציית לצו: "הוא כבר מהתל בבית המשפט שוב ומסביר לגולשים איך לעקוף את החסימה. זה פשוט לעשות צחוק מכל הרשויות ומראה את אזלת היד של המערכת. לא בתי המשפט ולא המשטרה משכילים לטפל באנשים כאלו. יש תזכיר חוק שיאפשר חשימה וחשיפת פרטים של מפעילי אתרים כאלו, וקובע שהפעילות תהיה פלילית ואז המשטרה תהיה חייבת לפעול ולא תוכל להתעלם מזה. כיום בעלי זכויות מאוד מתוסכלים מכך שאין אחידות - שופט אחד יכול לתת צווים, ואחר לא בטיעון,שהעניין לא מוסדר בחקיקה".

 

יש סנקציה של 1,000 שקל ביום אם הוא לא יציית להחלטה. יכול להיות שגם עכשיו עדיין משתלם לו להפעיל את האתר?

"זו שאלת מיליון הדולר, כי לא ברור עד איפה ההפרות משתלמות. אני לא יודע להגיד אם זה משתלם או לא. יש לו הכנוסת ממנויים ומפרסומות אז יכול להיות שזה משתלם לו, בהנחה שהוא ישלם את זה בכלל. בשלב מסוים זה יוצא מהידיים שלנו ועובר לידיים של המדינה. אם הוא יצא מבית משפט ובנה אתר שמסביר איך לעקוף את החסימה, אתה מבין שהוא כנראה לא יציית לצו".

 

ההפנייה שמופיעה באתר ההפנייה שמופיעה באתר צילום: צילום מסך

 

לא נמאס לך כבר מהקרב הזה? הרי גם אם תסגור את Sdarot יבוא אתר אחר במקומו.

"זו השאלה החביבה על עיתונאים. לפני 20 שנה בערך נקבע בבית המשפט העליון שגניבת מכוניות היא מכת מדינה. אז מה, נשלים עם גניבת מכוניות ופריצה לבתים? צריך להיאבק בדברים האלו, אי אפשר להשאיר את זה כך. חוץ מזה, יש שיפור אדיר בעניין הזה של הפיראטיות, בין השאר בעקבות הפעילות שלנו. זה אתר של אדם שמצפצפף על החוק. כל האתרים שפעלנו נגדם עד היום, וניתנו להם צווי מניעה, נסגרו ולא קמו עשרה אחרים. כן תמיד תהיה פיראטיות, אבל תיקון של החוק ישנה את המצב בצורה מהותית. אני לא חושב שצריך להרים ידיים, צריך להיות יותר אגרסיביים ולא לוותר. אם אנשים ייכנס לכלא על דברים כאלו הם יחשבו פעמיים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x