$
חדשות טכנולוגיה

עובדי אמזון בסקוטלנד מוחים על תנאי עבודה בלתי נסבלים

עובדים בבית האריזה של החברה טוענים כי הם נאלצים לישון באוהלים סמוך למקום כדי לחסוך את זמן הנסיעה ולעמוד במכסות. אמזון מכחישה את הטענות

נמרוד צוק 13:3412.12.16
מתקפה נוספת על אמזון על רקע תנאי העבודה בחברה: מספר עובדים באחד מבתי האריזה שלה בסקוטלנד עברו להתגורר באוהלים ליד בית האריזה כדי לחסוך את זמן הנסיעה ואת עלותה ולעמוד במכסות העבודה הנדרשות מהם, על פי פרסום בסוף השבוע בעיתון הבריטי The Courier. העובדים התלוננו גם כי החברה מפעילה נגדם סנקציות כאשר הם לוקחים ימי מחלה. אמזון מכחישה את הטענות, ולא ברור האם העובדים הללו אכן שוהים באוהלים באופן קבוע או שמדובר במחאה מבוימת.

 

בחודש שעבר יצאה קבוצת אקטיביסטים מקומית בעיר דונפרמלין בה ממוקם המתקן נגד החברה, בטענה כי היא דורשת מעובדיה במקום שבוע עבודה של 60 שעות בתמורה לשכר מינימום, ומתייחסת אליהם באכזריות. אחד הפעילים שעבר להתגורר באוהל ביער בסמוך למתקן, לטענתו, אמר כי למרות החורף הקר זה קל יותר מאשר לנסוע כל יום הלוך וחזור מביתו שבעיר פרת'. בבלאק פריידי שהתקיים ב-25 בנובמבר קיימו הפעילים הפגנה מול שערי בית האריזה.

 

מחסן של אמזון. תנאי העבודה בחברה ידועים לשמצה מחסן של אמזון. תנאי העבודה בחברה ידועים לשמצה צילום: בלומברג

 

אל המוחים נגד החברה הצטרף חבר הפרלמנט הסקוטי ווילי רני, מנהיג המפלגה הליברל-דמוקרטית במדינה, שאמר כי "אמזון משלמת מסים נמוכים ומקבלת מיליוני פאונד מהממשלה, והמינימום שהיא יכולה לעשות זה לשלם לעובדיה שכר מחיה הוגן. עלויות הנסיעה שהיא מנכה לעובדים מגיעות לסכומים משמעותיים מהשכר, דבר שדוחף את עובדיה לחפש דרכים נואשות לגמור את החודש".

 

אמזון מעסיקה בבית האריזה בדונפרמלין 1,500 עובדים קבועים, ולרגל החגים הנוצריים שכרה כ-4,000 עובדים זמניים נוספים כדי לעמוד בביקוש. בתגובה לפרסומים החברה אמרה כי "אנו מספקים מקום עבודה בטוח וחיובי. תנאי ההעסקה ובריאותם של העובדים הקבועים והזמניים שלנו היא העדיפות מספר אחת של החברה, ובמהלך השנים האחרונות יצרנו אלפי מקומות עבודה חדשים במרכזי הלוגיסטיקה שלנו בבריטניה, ואנו משלמים שכר תחרותי - 7.35 פאונד לשעה ויותר ו-11 פאונד לשעה על שעות נוספות".

 

התלונות על תנאי ההעסקה של עובדי באמזון צצות מחדש מדי כמה חודשים, כאשר לפני שנה לדוגמה התפרסם תחקיר גדול של "הניו יורק טיימס", שהתבסס על ראיונות עם כמאה עובדים, רובם דווקא בעלי משרות משרדיות, וב-2013 עורר תחקיר של ה-BBC על תנאי העבודה של עובדי המחסנים תגובות חריפות נגד החברה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x