$
חדשות טכנולוגיה

טראמפ מזמן את בכירי חברות הטכנולוגיה למפגש פסגה

הקריאה שיצאה ממטה טראמפ מפלגת את עמק הסיליקון: אחדים הודיעו שישתתפו, אך אחרים מתעלמים וחלק מהמשקיעים אפילו קוראים למשתתפים לנצל את ההזדמנות כי למחות נגד מדיניות הנשיא הנבחר

עומר כביר 11:1207.12.16

פסגת פיוס? נשיא ארה"ב הנבחר, דונלד טראמפ, הזמין את בכירי החברות הגדולות בעמק הסיליקון לפגישת פסגה, שאמורה להתקיים בניו יורק ב-14 בדצמבר – כך מדווחים כלי תקשורת בארה"ב.

 

לפי הדיווחים. את ההזמנה לפגישה שלחו ראש הסגל של טראמפ, ריינס פריבוס, חתנו, ג'ארד קושנר, ויועצו הקרוב, משקיע העל פיטר ת'יל.

 

דונלד טראמפ. במהלך הקמפיין התבטא נגד חברות הטכנולוגיה דונלד טראמפ. במהלך הקמפיין התבטא נגד חברות הטכנולוגיה צילום: איי אף פי

 

מרבית הדמויות הבכירות בעמק הסיליקון תמכו במהלך הקמפיין במועמדותה של הילרי קלינטון. יוצא הדופן הבולט ביותר הוא ת'יל, חבר דירקטוריון פייסבוק ומהמשקיעים הבולטים בעולם הטכנולוגיה, שהיה אחד התומכים הנלהבים בטראמפ.

 

הנשיא הנבחר עצמו לא בדיוק התאמץ להתקרב לענקיות הטכנולוגיה במהלך הקמפיין, ובאחד מהופעותיו הציבוריות אף קרא להחרים את אפל לאור סירוב החברה לסייע ל-FBI לפרוץ לאייפון של מחבל שביצע פיגוע ירי. התבטאויותיו נגד נייטרליות רשת והבטחתו להחמיר את מדיניות ההגירה עוררו בהלה בעמק הסיליקון.

 

פיטר ת'יל. תומך נלהב פיטר ת'יל. תומך נלהב צילום: בלומברג

 

עתה, לקראת כניסתו של טראמפ לחדר הסגלגל, נראה שהנשיא הנבחר מעוניין לאחות את הקרעים ולנסות לעבוד עם החברות המשפיעות בעולם. ואולם בשלב זה לא ברור כמה מהחברות יענו לקריאה. לפי "הניו יורק טיימס", בשעה שנשיאת אורקל, צפרא כץ, ומנכ"ל סיסקו, צ'ארלס רובינס, אישרו שישתתפו בפגישה, במיקרוסופט, פייסבוק, גוגל ואפל סירבו להתייחס לסוגיה לעת עתה. ויש גם מי שהודיעו שיחרימו את הפגישה. לדברי USA Today, מנכ"לית HPE מג וויטמן, רפובליקנית מוצהרת שתמכה בקלינטון לאורך הקמפיין, לא תשתתף בפגישה.

 

בעמק הסיליקון נשמעים קולות שמזהירים את הבכירים שיגיעו למפגש הפסגה מכניעה לטראמפ. "אם המשתתפים רוצים לשמור את היושרה שלהם ולשמור את היכולת של החברה שלהם לגייס את העובדים הטובים ביותר", אמר ל"ניו יורק טיימס" כריס סאקה, מהמשקיעים החשובים בעמק, "לטיול שלהם לטראמפ טאוור צריכה להיות רק מטרה אחת: להעביר את המסר שהתעשייה שלנו לא תהיה שותפה לפגיעה שיטתית במוסדות דמוקרטיים, ליצירת קלפטוקרטיה אוטוריטרית או לדיכוי אזרחים".

 

מנגד, יש כאלו שסבורים ששיתוף פעולה בין הצדדים הוא בלתי-נמנע. "מרבית עמק הסיליקון עובר משלב ההפתעה וההכחשה לשלב הקבלה", אמר ל-USA Today סמיל שאה, שותף בקרן ההון סיכןו Haystack Fund. "חלק מהשינויים שטראמפ מקדם, כמו בהגירה, מעוררים חשש וחוסר ודאות. שינויים אחרים, כמו תמריצים כלכליים ברמה הארצית, מעודדים ביטחון עסקי".

 

טראמפ, מצדו, משקיע מאמצים על מנת להדגיש את חשיבות עמק הסיליקון ותעשיית הטכנולוגיה בארה"ב בעבורו. אתמול, שעות ספורות לפני הדיווח של מפגש הפסגה הצפוי, פורסם שמייסד ענקית הטכנולוגיה היפנית סופטבנק, מאסאיושי סון, התחייב לאחר פגישה עם הנשיא הנבחר להשקיע בארה"ב 50 מיליארד דולר – מהלך שייצור לדבריו 50 אלף משרות. זאת, באמצעות השקעה בחברות סטארט-אפ.

 

בציוץ שפרס

ם טען טראמפ שההשקעה לא היתה מתבצעת לולא זכה בבחירות. ואולם, לפי "הניו יורק טיימס" הצהרה זו לא מעוגנת במציאות. הסכום שמושקע יגיע מתוך קרן של 100 מיליארד דולר, שמלכתחילה התכוונה לבצע את מרבית השקעותיה בארה"ב. טראמפ גם התעלם באלגנטיות מהעובדה שחלק ניכר מהסכום שבקרן מגיע מערב הסעודית. במהלך הקמפיין, טראמפ מתח ביקורת חריפה על כך שקרן קלינטון קיבלה תרומות ניכרות מהמדינה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x