$
חדשות טכנולוגיה

אקזיט ענק? איירון סורס בדרך לקרנות סיניות

פלטפורמת הפצת התכנים הישראלית מנהלת מגעים עם קרנות סיניות, המעוניינות לרכוש את כולה או נתח ממנה לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר. המתעניינת הבולטת: קרן ניהול מסתורית המשקיעה בציוד רפואי

הראל עילם ומאיר אורבך 07:3617.11.16

איירון סורס, אחת מחברות האינטרנט הגדולות בישראל, מנהלת מגעים עם מספר קרנות סיניות המעוניינות לרכוש את החברה או נתח משמעותי ממנה.

 

השם הבולט מבין הקרנות שמתעניינות ברכישתה של החברה הוא Zhongzhi Capital, קרן ניהול הון צעירה ומסתורית למדי הידועה גם בשם ZZ, המחזיקה בפעילות בישראל לצד נוכחות בארה”ב, בריטניה, יפן וגרמניה. לפי הערכות, ZZ והקרנות האחרות מעוניינות לרכוש את החברה או נתח ממנה בעסקה שמשקפת לאיירון סורס שווי של 1.5 מיליארד דולר.

 

ZZ משקיעה בתחומים רחבים במיוחד — מתעשייה כבדה, דרך ציוד רפואי, ועד שירותים פיננסיים וחברות אינטרנט — ובימים אלה היא נמצאת במגעים מתקדמים, יחד עם מספר שותפות סיניות אחרות, לרכישת רשת בתי המרקחת האמריקאית GNC בעסקה המוערכת ב־4 מיליארד דולר. מאז הקמתה בשנת 2011, עם הון ראשוני של 140 מיליון דולר, ZZ השקיעה ביותר מ־30 חברות. כיום היא נסחרת בבורסת הונג קונג.

 

עובדי איירון סורס. “להגיע לשוק הסיני עם ענווה” עובדי איירון סורס. “להגיע לשוק הסיני עם ענווה” צילום: עמית שעל

 

חלק משמעותי מפעילות החברה מרוכז בסין

איירון סורס, המפתחת פלטפורמה להפצה מהירה ובטוחה של תוכנות ואפליקציות, היא סיפור הצלחה מרשים. היא הצליחה להפוך את פלטפורמת ההפצה שלה לאחד הפתרונות הנפוצים ביותר בעולם. הפלטפורמה שלה אינה רק מספקת הפצת תכנים — היא גם מסוגלת ללמוד את הרגלי ההורדה של המשתמש ויכולה להציע לו מוצרים משלימים, ואף מספקת מערכות ניתוח מתקדמות ללקוחות החברה.

 

באוגוסט האחרון נחשף ב”כלכליסט” כי החברה קיבלה הצעות רכש אטרקטיביות ממספר קרנות סיניות. בין השאר דווח אז כי ההצעות השונות הציעו לרכוש חלק מפעילות החברה או את כולה, וההערכות היו שההצעות שיקפו לאיירון סורס שווי שוק של 1.8 מיליארד דולר. שווי זה היה הופך את איירון סורס לחברת האינטרנט הגדולה בישראל, ועם שווי שוק גדול משמעותית מזה ששוקף לחברה כשנה לפני כן — כאשר רכשה את חברת סופרסוניק והוערכה בסך הכל ב־1.3 מיליארד דולר.

 

עומר קפלן ותומר בר זאב, המשנה למנכ”ל ומנכ”ל איירון סורס, הכחישו באוגוסט האחרון את הטענות כי החברה עומדת להמכר לחברה סינית, אם כי אישרו שהם מקבלים הצעות מעניינות מחברות סיניות וכי חלק משמעותי מהפעילות של החברה נמצא בסין.

 

לאיירון סורס, המעסיקה כיום למעלה מ־800 עובדים ברחבי העולם, יש משרדים בבבייג'ינג, סן פרנסיסקו, לונדון, בנגלור וניו יורק.

 

שיא ההכנסות צפוי להשבר עוד השנה

בשנים האחרונות החברה הישראלית רושמת שיעורי צמיחה קבועים, בין השאר על ידי כניסה לשווקים חדשים ורכישות תכופות של חברות ישראליות. מלבד חברת ניהול תעודות הזהות הדיגיטליות וורנטייר — אותה רכשה לפני כשבועיים ב־4.5 מיליון דולר — איירון סורס רכשה השנה גם את פלטפורמת הזרמת הווידיאו סטרים רייל (עשרות מיליוני דולרים). בעבר רכשה איירון סורס גם את חברת משחקי המובייל Upopa (מיליוני דולרים בודדים) ואת חברת פתרונות הפצת התוכנה Afterdownload (28 מיליון דולר). בזכות הרכישות האלו החברה הצליחה להגדיל את הכנסותיה בשנה שעברה ביותר מ־30% לעומת 2014, לשיא של 400 מיליון דולר — שיא שלפי ההערכות החברה שברה השנה. הרכישות האלו מאפשרות לאיירון סורס גם לעבוד, בין השאר, בתחום של הפצת אפליקציות והפצת וידאו.

 

 

מנכ”ל איירון סורס תומר בר זאב. שיעורי צמיחה קבועים מנכ”ל איירון סורס תומר בר זאב. שיעורי צמיחה קבועים צילום: תומי הרפז

 

איירון סורס רושמת קצב צמיחה מהיר במיוחד בסין, ועובדת בין השאר עם כמה מהחברות הגדולות במדינה, כגון טנסנט, צ’יינה מובייל ועליבאבא. “הגישה שלנו היא שצריך להגיע לשוק הסיני עם ענווה”, אמר לפני כחודש ארנון חריש, אחד ממייסדי איירון סורס, בועידת ישראל-סין של “כלכליסט”. “חשוב לנו מאוד שיהיו גם ישראלים בכירים מקומיים שיוכלו להתמודד עם החיבור בין המקומיים לחברה הישראלית”.

 

עוד הוסף אז חריש: “אני חושב שלחברות סיניות יש צורך אמיתי לצאת לעולם. השוק הסיני מוצף למדיי ועבור חברות גדולות היציאה החוצה היא הכרח. מבחינת העבודה מול הסינים, אם ישראלים יאמרו לך קודם את הדברים הרעים, סינים יגידו לך קודם את הדברים הטובים קודם”.

 

השופינג הסיני בישראל לא עוצר

בשנתיים האחרונות קרנות סיניות היו אחראיות לפרץ של רכישות והשקעות בחברות ישראליות. רק בסוף יולי האחרון איגוד של קרנות וחברות סיניות הובילו את רכישת חברת משחקי הרשת הישראלית פלייטיקה מידי סיזר האמריקאית לפי שווי של 4.4 מיליארד דולר.

עסקה זאת מיולי נחשבה לאחת העסקאות הגדולות ביותר בהיסטוריה של ההייטק הישראלי.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x