$
אינטרנט

פרויקט הסיבים האופטיים של גוגל בסכנת סגירה

גוגל פייבר הודיעה על פיטורי 9% מכוח האדם ואיבדה את המנכ"ל שלה. חברת האם אלפבית תקפיא תוכניות הרחבה עתידיות ותעצור את פריסת רשת הסיבים בעשר ערים מרכזיות

הראל עילם 15:0726.10.16
בכירים באלפבית ממשיכים לעזוב את החברה. עכשיו תורו של קרייג בארט, מנכ"ל גוגל פייבר – חברת התקשורת העצמאית שקמה מתוך הפרויקט השאפתני של גוגל לפרוס רשת סיבים אופטייים סופר מהירה ברחבי ארצות הברית. שעה קלה לאחר שאלפבית הודיעה שהיא מקפיאה את תוכנית ההתרחבות של גוגל פייבר ומפטרת 9% מכוח האדם של חברת התקשורת, בארט הודיע שהוא עוזב את תפקידו כמנכ"ל.

בארט, ראוי לציין, לא נוטש את גוגל לחלוטין. הוא ימשיך לתפקד כיועץ בתוך החברה, ובינתיים זה לא נראה שאלפבית ממהרת למנות לו מחליף. אבל המהלך מהווה אינדיקציה נוספת לחבלי הלידה של תאגיד אלפבית. גוגל פייבר נולדה בתקופה אחרת בתוך החברה, כשגוגל עדיין העזה להתנסות ולהשיק פרויקטים חדשים לחלוטין בתחומים שהיו מעט זרים לה ושלא ידעה אם היא מסוגלת להתחרות בהם.

פרויקט הסיבים של גוגל כנראה מחשב את קיצו לאחור פרויקט הסיבים של גוגל כנראה מחשב את קיצו לאחור צילום: shutterstock

 

פייבר החל ב-2012 כניסוי ברשת סיבים אופטיים במהירות 1 גיגה-הרץ בקנזס סיטי, ומאז הפרויקט התרחב אט אט למספר ערים נוספות ברחבי ארצות הברית, ביניהן גם אוסטין ואטלנטה. החברה מציעה חבילת גלישה ותשתית בעלות של קרוב ל-90 דולר לחודש – סכום גבוה למדי אבל אטרקטיבי מאוד בארצות הברית, שם מהירות הגלישה הממוצעת, במיוחד בפרברים, נמוכה אף יותר מזו שבישראל.

 

אבל פייבר מעולם לא עמד ביעדים של גוגל. החברה החלה לבחון את האפשרות להרחיב את השירות ולהפוך אותו לשלד של רשת סלולר או רשת תקשורת אלחוטית, וביוני האחרון היא גם רכשה את חברת WebPass, שפיתחה טכניקה זולה במיוחד לפריסה מהירה של רשתות.

 

אולם גם הרכישה הזאת לא הספיקה על מנת לשנות את מצב הפרויקט. לפי הדיווחים, באוגוסט לארי פייג' דיבר עם בארט על האפשרות לשינוי מהותי בתוך גוגל פייבר, ואמר כי עליו לפטר מחצית מכוח האדם. החברה גם החלה לבחון את העלויות ואת מפת הדרכים של הפרויקט. בארט סירב דאז להצעות של פייג', אבל כעת אנו מגלים את המחיר. גוגל הודיעה שהיא תשלים את פריסה רשת הסיבים בערים שכבר החלה לחפור בהן – ביניהם סן אנטוניו – אבל תעצור את הפריסה בעשר ערים מרכזיות אחרות, כגון שיקגו, לוס אנג'לס וסן דיאגו. "העבודה שלנו תמשיך בערים שבהם כבר השקנו את השירות או שהשירות נמצא תחת הקמה" הבטיח בארט לפני שהודיע על עזיבתו.

 

גוגל אולי תמשיך לפעול בעתיד הנראה לעין בערים שבהן כבר יש לה תשתית, אבל ללא התרחבות עתידית קשה להאמין שלגוגל פייבר – לפחות במתכונת הנוכחית שלו – יש עתיד ורוד. הפתרון הטכנולוגי של WebPass – שמבוסס על הקמת רשת של אנטנות מהירות במיוחד כתחליף לרשת סיבים אופטיים – אולי יוכל לספק לגוגל דרך להמשיך ולפעול, אבל גל הפיטורים מסמן כי בהחלט ייתכן שגוגל מתעדת לסגור לבסוף את השירות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x