$
הייטק והון סיכון

ועידת סין ישראל

"בעולם הטכנולוגיה צריך ללכת למקומות שאחרים לא נמצאים בהם"

שלמה דוברת הציג במהלך כנס INNONATION את 10 המגמות שיובילו לדעתו את עולם הטכנולוגיה בעתיד הקרוב: מובייל, התאמה אישית, מחשוב ענן, כלכלת השיתוף, ממשל דיגיטלי, פינטק ועוד

רפאל קאהאן 13:0826.09.16

שלמה דוברת, מייסד משותף של הקרנות כרמל ונצ'רס ו-ויולה, הציג במהלך כנס INNONATION היום (ב') את עשר המגמות שלטעמו יובילו את עולם החדשנות הטכנולוגית בעתיד הקרוב. "כרמל ו-ויולה הן הקרנות הגדולות ביותר בישראל. הן מנהלות ביחד כ-2.5 מיליארד דולר - אנחנו עובדים עם הסטארט-אפים וחברות הטכנולוגיה המובילות במדינה כגון פייוניר, איירון סורס ואחרות", אמר דוברת.

 

"האתגר העיקרי שלנו כמשקיעים בטכנולוגיה, הוא ללכת למקומות שאחרים לא נמצאים בהם", אומר דוברת, "כמשקיעים אנחנו צריכים להבין בחדשנות ולהבין לאן הטכנולוגיה הולכת". לטענתו ישנן 10 מגמות טכנולוגיות שמובילות את החדשנות, "העולם משתנה אך אני מעוניין להציג את 10 המגמות החשובות לטעמי".

 

שלמה דוברת. המובייל מעל הכל שלמה דוברת. המובייל מעל הכל צילום: אוראל כהן

 

"המובייל מעל הכל", פותח דוברת, "הסמארטפון הומצא לפני פחות מ-10 שנים - אך לכולם יש כיום מכשיר כזה שמשמש לבצע פעולות רבות ביומיום. אני מאמין שאנחנו רק בהתחלה", הוא מסביר. "ישנם עוד אזורים ריקים רבים שניתן להציע בהם טכנולוגיות מובייל חדשניות".

 

"התאמה אישית היא המגמה החשובה השנייה", אומר דוברת, "הדור החדש מצפה שהשירותים שהוא צורך יידעו להתאים את עצמם אליו. בכל שירות או מוצר אנו מעוניינים בהתאמה אישית לצרכים שלנו. אפילו פייסבוק צריכה להתחשב בכך ואנחנו רק בהתחלה.

 

אינטרנט הדברים או IOT הוא מגמה חשובה נוספת שמתחילה לתפוס תאוצה - היקף החפצים המחוברים, החל מהרכב ועד המקרר רק גדל עם הזמן. כיום מכונות יכולות לדבר עם מכונות וזה מאפשר השקה של שירותים חדשים בתחומים רבים.

 

כלכלת השיתוף היא המגמה הרביעית- כולם מכירים את אובר - אבל זה לא רק זה. מדובר במגמה שתיכנס לתחומים נוספים, מעבודה או הפקת אירועים. היכולת לקחת משהו ששייך לך ולשתף אותו עם העולם", מסביר דוברת. "אין שום סיבה שמכונית תשב 96% מהזמן בחנייה אם אני יכול לשתף אותה עם אחרים.

 

 צילום: אוראל כהן

 

"וירטואליזציה ומחשוב ענן - הם מהווים את התשתית שמאפשרת לנו לאגור מידע ללא הגבלה, להעלות תמונות לענן של גוגל או אפל", אומר דוברת. אבל זה לא מדובר רק במהפכה ברמה הצרכנית, הוא מוסיף. חברות לא יצטרכו להקים לעצמם מרכזי נתונים אלא יעברו למרכזי מחשוב בענן. כך גם עם וירטואליזציה - המחשב יהפוך למושג שאינו מחובר לחומרה, מסביר דוברת, "המחשב שלנו ירוץ בכל מיני התקנים באופן וירטואלי לחלוטין".

 

ביג דאטה - "כולם מדברים על ביג דאטה, זה נהפך למושג אופנתי. אבל רוב האנשים לא מבינים על מה מדובר", אומר דוברת. "ביג דאטה זה היכולת לנתח והוציא תובנות מכמויות אדירות של מידע", הוא מסביר. "מדובר במשהו שהוא מעבר למידע פרטי, זה כולל את כל המידע שמיוצר כיום וזה שימושי מאוד בתעשייה ובעסקים.

 

"אם יש מגמה שצריכה להראות עוד התקדמות זה תחום הממשל הדיגיטלי - הממשלות עדיין לא הצליחו לעבור לעולם הדיגיטלי ורובן עדיין פועלות כפי שעבדו לפני 20 שנה", מקונן דוברת. "אבל זה לא רק ממשלות, זה נכון גם לארגונים רבים", לדידו יש צורך עז בשיפור הגישה לשירותים והפיכתם לדיגיטליים היא התשובה לכך.

 

פינטק כמובן הוא עוד תחום בו דוברת רואה חדשנות מתפרצת, "תעשיית הפיננסים עוברת מהפכה וחווה דיסרפשן (שיבוש) של המודלים המסורתיים שלה. שירותים רבים כגון הלוואות עברו מבנקים וחברות פיננסיות לסטארט-אפים, אני מאמין שרוב החברות שיספקו שירותים פיננסים בעתיד יהיו חברות הטכנולוגיה. לא אתפלא לראות בעשירייה הפותחת של חברות השירותים הפיננסיים שמות כמו גוגל, אמזון ואפל ביחד עם חברות חדשות שיתמחו בתחום", מנבא דוברת.

 

שני התחומים האחרונים בהם דוברת רואה את עתיד החדשנות הם סייבר שלטעמו מהווה כורח המציאות, "אני חושב שסייבר הוא חשוב מאוד להצלחת העולם הדיגיטלי. אם לא נצליח לפתור את נושא האבטחה, תהיה לנו בעיה גדולה", הוא מסביר. לימוד מבוסס מכונה או deep learning הוא התחום האחרון בו דוברת מאמין, והוא סבור שמדובר באחד החשובים שבהם. "מדובר במהפכה של ממש שמאפשרת להגיע לתובנות חדשות, כל זאת אם ניתן למכונות את הכלים לפתור בעצמן את הבעיות", הוא מסכם.

 

לסיום מוסיף דוברת שבשביל לחדש צריך להבין את התשתית של החדשנות הטכנולוגית. הוא נותן כדוגמה את ישראל שהחלה כמעצמת שבבים ומעגלים אלקטרוניים. ושכיום עברה לתחום התוכנה שמוביל את החדשנות, זאת מכיוון שכל הטכנולוגיות החדשניות מתבססות על תוכנה. עוד הוסיף דוברת שלישראל יש תפקיד משמעותי בהנהגת השינויים הטכנולוגיים בעולם עם כ-4,000 סטארט-אפים. "אם ישראל התבססה על ארה"ב, אנחנו (כרמל ו-ויולה - ר"ק) חושבים שצריך להיפתח לשוק הסיני", מסביר דוברת את משנתו, "יש לנו שותפויות עם טנסנט וביידו ואלה דוגמאות מצוינות לשיתופי פעולה מועילים שמקדמים את שני הצדדים, ישראל וסין", סיכם.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x