$
המדריך

בדיקת כלכליסט

שיאומי Mi5: חומרה מצוינת, תוכנה מבולגנת

המכשיר החדש של היצרנית הסינית הוא הטוב ביותר שהוציאה עד היום, אבל לצד איכות ביצועים מרשימה הוא מתאפיין גם בעודף אפליקציות מובנות והמרה חובבנית לעברית

רפאל קאהאן 19:1527.08.16

השיאומי Mi5, הוא מכשיר הדגל האחרון של סטארט-אפ הענק הסיני. המכשיר הוצג לראשונה לפני מספר חודשים במהלך כנס המובייל בברצלונה ובארץ הוא מיובא באופן רשמי מאז תחילת הקיץ. ה-Mi5 מתחרה ישירות במכשיריהן של וואן פלוס, וואווי ומייזו על הבכורה בפלח השוק של סמארטפונים במחיר של עד אלפיים חמש מאות שקלים. האם הוא באמת משתלם?

 

ה-Mi5 מהווה המשך ישיר ללהיט המכירות הקודם של החברה, ה-Mi4, שנותר רלבנטי בשנתיים האחרונות בזכות שדרוג ערכת השבבים שלו, אבל כעת אחיו הקטן מנסה להיכנס לנעליו ונראה שהוא עושה זאת בהצלחה לא מועטה.

 

עיצוב ומבנה: קטן ואלגנטי

העיצוב של ה-Mi5 אולי לא מקורי, אבל הוא מספיק מצודד על מנת לסובב ראשים ומאפשר לו לבלוט גם בקרב העשירון העליון ללא חשש מהתנשאות של הברנז'ה. גוף הזכוכית המבריק שלו אלגנטי אך גם אוגר טביעות אצבעות. הגב מקומר באופן שמזכיר את מכשירי הגלקסי והנוט האחרונים של סמסונג. עם משקל של 129 גרם הוא נוח לנשיאה, וגם בעל המסך הקטן ביותר מבין מכשירי הדגל הנוכחיים.

 

קטן ומרשים קטן ומרשים צילום:רפאל קאהאן

 

כפתורי ההפעלה וברירת עוצמת הקול ממוקמים בצדו הימני, כאשר כפתור ההפעלה ממוקם נמוך יותר, ממש לצד האגודל. בחלק העליון תמצאו את שקע האוזניות ובתחתון את שקע ה-USB C להטענה וחיבור למחשב.

 

איכות ההרכבה טובה מאוד ולמרות שהוא בנוי מזכוכית, מדובר במכשיר עמיד למדי. הוא עמד בניסיון של נפילה מגובה רב למדרכה לאחר שהועף מידיי בהמתנה לאוטובוס. הגב אמנם ספג מכה שניפצה חלק ממנו, אך המסך נותר שלם והמכשיר המשיך לפעול ללא תקלה.

 


 

ממשק ומערכת הפעלה: מסך מוצלח וממשק מעט עילג

המסך של ה-Mi5 הוא בגודל של 5.15 אינץ', זה אמנם לא הרבה, אך זה די והותר. שיאומי בחרה להסתפק ברזולוציית FHD בלבד, כמו לא מעט יצרניות סיניות השנה. לדעתי QHD אינו יתרון בסמארטפון והוא משנה את חוויית השימוש, אני מעדיף לשמור על רזולוציה נמוכה יותר וחיי סוללה ארוכים יותר. הוא בהיר מאוד ולמרות ההשתקפויות, הראות בשמש מצוינת וצבעיו חדים ומספקים גוונים עשירים.

 

המעבר לעברית היה יכול להעשות בצורה מקצועית יותר המעבר לעברית היה יכול להעשות בצורה מקצועית יותר צילום:רפאל קאהאן

 

הממשק מתבסס על אנדרואיד 6.0 עליה שיאומי הלבישה את ממשק ה-MIUI בגרסה 7.0 שלו. התוצאה היא ממשק שאינו מזכיר במאומה את מערכת ההפעלה של גוגל, אלא דומה יותר לאייפון, כאשר האפליקציות מופיעות ישירות על מסכי הבית. זו גישה שלא מעט יצרניות סיניות נוקטות בה, והיא קשורה כנראה לניסיון להידמות למוצריה של אפל, שעדיין נחשבת לסמל סטטוס במדינה.

 

הממשק מציע מספר לא קטן של אפשרויות תפעול, כגון הפעלת המצלמה ממסך הבית, פתיחת המסך בהקשה כפולה כמו ב-LG וסוני או אפשרות לפתוח ישירות את החייגן. כמובן שאפשר לשנות את התכונות האלה על דיי נבירה בתפריטי ההגדרות של הממשק.

 

המכשיר מצויד בקורא טביעות אצבעות מהיר מאוד, כמעט כמו זה של הוואן פלוס, וזו בהחלט מחמאה. המרת הממשק לעברית נעשתה על ידי צוות תורמים של קהילת MIUI, בניצוח היבואנית המילטון, אבל התרגומים לפעמים מביכים - או משעשעים בהתאם לרוח הדברים - חבל כי זה מעיד שלא לקחו את נושא מספיק ברצינות. השתמשו באנגלית אם תוכלו.

בנוסף, הממשק מתלבש באופן פולשני מאוד על אנדרואיד וגורם לפעמים לבעיות תאימות עם אביזרים ואפליקציות; אמנם לא נתקלתי בהן באופן אישי, אך ניתן למצוא תלונות על כך ברחבי הרשת. בדקו אותן מראש אם יש לכם אביזרים הדורשים התאמה, כגון מכשירים המריצים את אנדרואיד Wear.

 

מולטימדיה ואפליקציות: בָּזָאר סיני

אחת הבעיות של היצרניות הסיניות נעוצה ברגולציה של הממשלה הקומוניסטית שמונעת מגוגל כניסה למדינה. זאת אומרת שהן נאלצות להתקין כל מיני תחליפים לאפליקציות שבדרך כלל מותקנות על ידי גוגל. התוצאה היא עומס של אפליקציות מכל מיני סוגים, שבחלקן מהוות כפל לתכונות שזמינות עבורנו. מה גם שלחלק גדול מהאפליקציות החליפיות אין יתרון מהותי שיתמרץ אותנו להשתמש בהן. השימושיות יותר מביניהן הן אפליקציות לניהול הקבצים בטלפון, סוללה וכן אפליקציית מצפן מצוינת שממש נהנינו להשתמש בה. עוד אפליקציה שימושית היא זו שמנהלת את מדיניות האבטחה וההרשאות במכשיר, משהו שבאנדרואיד סטנדרטי יש לבצע מתוך תפריט ההגדרות או על ידי אפליקציה חיצונית.

 

יותר מדי אפליקציות יותר מדי אפליקציות צילום:רפאל קאהאן

 

מבחינת מולטימדיה, אפליקציות המוזיקה והווידיאו אינן מרשימות, אבל הן טובות יחסית לתחרות.אפליקציית המוזיקה מספקת מערכת שיפור שמע יעילה למדי ועוצמת הקול ואיכותו

הרשימה אותי מאוד. נגן הווידאו ידע לנגן כל קובץ שניסיתי, כולל MKV, אך ללא תמיכה בכתוביות. גם הממשק שלו היה מעט פשוט – כך שהבחירה שלי ממשיכה להיות VLC במקרה הזה. עוד אפליקציה מפתיעה לטובה היא החייגן המובנה שמצויד גם בתכונת הקלטת שיחה, תוספת מספיק נדיר במחוזותינו שזוכה לציון לשבח.

 

מצלמה וגלריה: ראשית טובה וסלפי מפתיעה

המצלמה של ה-Mi5 מתבססת על חיישן סוני בן 16 מגה-פיקסל כמו בוואן פלוס, עם פיקסלים בגודל 1.12 מיקרון. הכיול שלו מאפשר ביצועים טובים מאוד באור שמש מלא, אך צילום בתאורה נמוכה יביא לרעש דיגיטלי – אמנם זה לא משהו יוצא דופן – אך כיום ניתן כבר לקבל ביצועים טובים יותר ברמת המחיר הזו.

 

 צילום:רפאל קאהאן

 

חיישן הסלפי בן 4 מגה-פיקסל בלבד, אך כאן גודל הפיקסלים מגיע ל-2 מיקרון, מה שמספק ביצועים נהדרים בתאורה נמוכה. אפליקציית הגלריה לא יוצאת דופן אך עיצובה המופשט והמינימליסטי נעים למדי לשימוש.

 

ביצועים וסוללה: מכונת ביצועים מרשימה

ה-Mi5 היה המכשיר הראשון בשוק עם ערכת הסנאפדרגון 820 מבית קוואלקום, אך בגרסה המיובאת לישראל היא מספקת רק מהירות של 1.8 גיגה-הרץ בשתי ליבות ועוד 1.36 גיגה-הרץ בשתי ליבות נוספות. עם זאת, ה-Mi5 מספק ביצועים שלא רחוקים מהגלקסי S7 של סמסונג לפי מבחנים סינטטיים. מכיוון שמבחנים אלה לא תמיד אמינים, אדווח שהוא זריז מאוד בחיי היומיום, ופתיחת האפליקציות מתבצעת מהר מאוד וללא זמני טעינה מיותרים.

 

עד יום וחצי ללא הטענה עד יום וחצי ללא הטענה צילום:רפאל קאהאן

 

מבחינת זיכרון שיאומי לא השכילו לספק יותר מ-32 גיגה-בייט של מרחב אחסון ללא חריץ הרחבה. זיכרון הפעולה בן ה-3 גיגה-בייט אמנם אינו הגדול בשוק, אך הוא מספק בהחלט לשימוש רגיל. הסוללה בת ה-3,000 מיליאמפר שעה מספקת ביצועים מצוינים וניתן להשתמש במכשיר ללא חשש שהיא תתרוקן באמצע היום. בשימוש ממוצע שכולל מדיה חברתית, מיילים, חצי שעה ניווט, מעט צילום, גלישה לאתרים וכשלושת רבעי שעה של שיחות המכשיר שרד בקלות יום וחצי לפני שדרש הטענה.

 

סיכום ואלטרנטיבות: השיאומי הטוב עד כה, אך לא המכשיר הטוב ביותר בשוק

מחירו של ה-Mi5 נע בין כ-1,700 שקל בממוצע ביבוא מקביל לכ-2,500 שקל ביבוא רשמי עם אחריות של 5 שנים. באתרים סינים תוכלו למצוא אותו בכ-320 עד 380 דולר ללא מיסי יבוא. מה האופציה העדיפה? אחריות ארוכת טווח היא הצעה נחמדה, אך אני לא מכיר הרבה בעלי סמארטפונים שמחזיקים את המכשיר יותר משלוש שנים בממוצע. יבוא מקביל מציע מחיר זול יותר, אך מדובר במותג שעדיין אינו מוכר מאוד ולא כל מעבדה יודעת לטפל בו. יבוא של המכשיר מסין קל יותר מאי פעם – אך מימוש האחריות עשוי להפוך את הקנייה ללא כדאית.

 

 צילום:רפאל קאהאן

המכשיר עצמו מתמודד בקטגוריה של הוואן פלוס 3, הוואווי P9 והמייזו פרו 6. הוואווי הוא הכי בוגר, הוואן פלוס הכי נחשק והמייזו עדיין צריך להוכיח את עצמו. בסך הכל מדובר במכשיר שמספק תמורה טובה למחיר, כל זאת אם אתם לא נדרשים למרחב אחסון ניכר, לממשק מהוקצע ולביצועי מצלמה מצוינים.

 

ציון כלכליסט: 9.3

מערכת הפעלה אנדרואיד 6.0 || גודל מסך: 5.15 אינץ' || רזולוציה: 1,920 על 1,080 || מצלמה ראשית: 16 מגה-פיקסל || מצלמה קדמית: 4 מגה-פיקסל || מעבד: סנאפדרגון 820, 2 ליבות במהירות 1.8 גיגה-הרץ' ו-2 ליבות במהירות 1.36 גיגה-הרץ || זיכרון: 3 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 32 גיגה-בייט || עובי: 7.3 מ"מ || משקל: 129 גרם

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x