$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

אתר וויקיליקס מחשב את קיצו לאחור

התועלת של וויקליקס הגיעה רשמית לסופה, סינגפור רוצה לנתק את עובדי הציבור שלה מהרשת ובפייסבוק מנסים שוב לדחוף למשתמשים פרסומות קולניות

יוסי גורביץ 14:3824.08.16

כת האישיות של ג'וליאן אסאנג'

בסוף חודש יולי, בעקבות הוויכוח על הדלפות ה-DNC, פרסם אדוארד סנודן ציוץ שכלל ביקורת עדינה על וויקיליקס: "דמוקרטיזציה של מידע מעולם לא היתה חשובה יותר, ו-וויקיליקס סייע פה. אבל העוינות שלהם אפילו לעריכה קלה היא שגיאה". התגובה של וויקיליקס היתה מהירה וחדה: "אופורטוניזם לא יקנה לך חנינה מקלינטון ועריכה איננה צנזורה על תזרים המזומנים של מפלגת השלטון".

 

 צילום: David G Silvers

 

מנטליות המצור של וויקיליקס מזהה כל ביקורת כהתקפה. אם מספיק אנשים אומרים לך שאתה שיכור, לך הביתה. וויקיליקס הצליח להרחיק שורה של תומכים בולטים בחמש השנים האחרונות, כמעט תמיד בשל אישיותו של ראש הקבוצה, ג'וליאן אסאנג'. הלז, חשוד באונס, עדיין מתבצר בשגרירות אקוודור בבריטניה. כמו כן, המפלגה הדמוקרטית היא כמובן לא מפלגת השלטון. היא לא מחזיקה באף אחד מהבתים של הקונגרס וזה, שנמצא בשליטה רפובליקנית, מצליח למנוע מהנשיא למנות שופט עליון פשוט על ידי סירוב לדון בכל מועמד עד הבחירות. ולבסוף, יש לנו את המעבר האוטומטי להאשמות אישיות: אם מישהו כמו סנודן מותח עליך ביקורת, לא יכולה להיות לכך סיבה אלא שהוא מכר את נשמתו לממסד.

 

ואז הגיעה פרשת ההדלפות מסעודיה. וויקיליקס, שפשוט שפך את המסמכים לרשת, חשפה את זהותן של קורבנות אונס, חולים במחלות נפש ועוד הרבה מאד אנשים שלא עשו שום דבר רע לאף אחד ועכשיו מוצאים את עצמם בסכנה שנעה מנידוי חברתי למוות.

 

מה ההיגיון? אין הגיון. אתה לא יכול לטעון שאתה תומך בפרטיות ואז לפרסם דברים כאלה. מאיפה ההתנגדות לפרסום מושכל של מסמכים? כנראה מהתפיסה הילדותית של נא בעין, שאומרת שאם יש לך מסמכים של בעלת ברית של ארה"ב, שרודפת את ראש הכת שלך, אתה תפרסם אותם ולא משנה מי יפגע. התגובה של וויקיליקס היתה שרודפים אותם.

 

ובכן, כן. רודפים אתכם. זו בדיוק הסיבה שאתם אמורים להתנהל בצורה אינטליגנטית ולא לתת ליריבים שלכם פרצות בגודל טנק. אבל כל זה כבר לא מעניין, כמסתבר, את האסיר משגרירות אקוודור. באותה מידה הוא צריך להפסיק לעניין אותנו.

 

יותר מדי מידע, ואי אפשר להגן עליו

ממשלת סינגפור נוקטת בצעד דרסטי: במאי הקרוב, כל מחשבי הממשלה ינותקו מהרשת. לצעד קמו מיד מתנגדים רבים. הם העלו מספר טענות חזקות, שהמשכנעת שבהן היא שהניתוק מהרשת יצור ניתוק בין משרתי הציבור ובין הציבור.

 

מתנתקים מהרשת מתנתקים מהרשת

 

אבל הממשלה חושבת אחרת, ומומחי אבטחה נוטים להסכים. הסיכוי של ארגונים ומשרדי ממשלה באזור הזה של העולם ליפול קורבן להתקפת סייבר גבוה ב-80% מזה של ארגונים בחלקים אחרים של העולם.

 

בממשלת סינגפור אמרו שההחלטה לא נבעה מאקט ספציפי, אם כי ציינו התקפה נרחבת על משרד ממשלתי, אלא מההכרה בכך שיש להם המון מידע רגיש, ושאין דרך להגן עליו. חיבור לאינטרנט, הם אמרו, יוצר מצב שבו אתה צריך להגן על עמדה. הפתרון היחיד הוא ניתוק.

 

עובדי הממשלה יוכלו להמשיך לגלוש, אבל רק ממחשבים נפרדים או מסמארטפונים שיחולקו על ידי משרדי הממשלה. המחשבים הממשלתיים עצמם ינותקו.

 

פייסבוק עושה רעש

מסיבות בלתי מובנות, פייסבוק לא רק הגדילה לאחרונה את מספר הפרסומות שהיא דוחפת לגרונו של המשתמש - היא גם עושה ניסיון חוזר במשהו שהמשתמשים כבר דחו על הסף: פרסומות וידיאו שמנגנות מעצמן.

 

הווידיאו יתנגן מעצמו הווידיאו יתנגן מעצמו

 

משתמשים אוסטרלים דיווחו על פיילוט של הרשת החברתית במסגרתו הפרסומות וסרטוני הווידאו של פייסבוק לייב מופיעים במובייל עם סאונד, ופייסבוק אישרה שהיא אכן בוחנת מחדש את האפשרות.

 

זו פלישה חצופה למחשב של המשתמש והשתלטות עליו. וידיאו צורך הרבה משאבים, והצליל המתפרץ הוא הפרעה בפני עצמה. אם המטרה היא לגרום למשתמשים לא להפעיל את פייסבוק בשעות העבודה, מחשש שהבוס שלך ישמע את הצרמוניה של פרסומת שתאפשר למארק צוקרברג לרכוש עוד אחוזה, זו כנראה הדרך הנכונה.

 

קצרצרים

 

1. אשלי מדיסון הסכימה לקבל בהכנעה דו"ח שנכתב על ידי נציבי הפרטיות של קנדה ואוסטרליה, שמצא שהיא הפרה משמעותית את חובתה להגן על פרטיותם של המשתמשים שלה. בחדשות אחרות, דווח שהשמש שוקעת במערב. שתי הסוכנויות, שנכנסו לקורה הזו משום שמאות עובדי ממשלה באוסטרליה ובקנדה נפגעו מההדלפות של אשלי מדיסון, ציוו על החברה לשנות משמעותית את נהלי הגנת המידע שלה, והיא הסכימה לכך בשפל רוח. להמלצות של הסוכנויות יש תוקף משפטי מחייב, והן יהיו כוס רוח למת כי אף אחד פרט לרוח רפאים עם בעיות אישיות קשות לא ישתמש יותר באתר הזה.

 

אשלי מדיסון. עדיין איתנו אשלי מדיסון. עדיין איתנו

 

2. יש עכשיו מאוורר חכם. הוא מגיע עם אפליקציה והכל. המאוורר החכם של דייסון, שהוא נטול להבים , מתיימר לשאוב מצד אחד את האוויר המזוהם בחדר שלך או זה שמכיל אבקני אלרגיה, ואז להעביר אותו בכוח מטלטל דרך פילטר וליצור אוויר נקי. שזה נשמע חמוד, אם יש לכם את הכסף למותרות כאלה. אם תחבר את המכשיר לווייפיי, תוכל לשלוט בו באמצעות אפליקציה, כאשר הצד השלילי של הדבר הזה הוא שבהתחשב ברמת האבטחה המקובלת בקרב מוצרי האינטרנט של החפצים, סביר להניח שגם ההאקר השכונתי הידידותי יוכל.

 

3. ההיסטוריה האנושית תמיד היתה רוויה ספקות באשר לכדאיות של כל המפעל הזה, וגם דגלאס אדמס כתב שצדקו מי שחשבו שהשגיאה המקורית היתה היציאה מהמים. ובכן, התגלו הוכחות די חותכות לכך: סיטיגרופ הוציאה סימן רשום על המילים "THANKYOU", ומיד לאחר מכן תבעה את חברת התקשורת AT&T בטענה שכאשר הנציגים שלה אומרים ללקוחות "תודה רבה", הם מפרים את הסימן הרשום של סיטיגרופ. שופטת פדרלית דחתה לאחרונה את התביעה, אבל לא לפני ש-AT&T מיהרה להוציא סימן רשום על AT&T Thank You. העובדה ששני הצדדים לא בכלא על ביזוי בית המשפט ושהרישיון של עורכי הדין שלהם לא הומר ברישיון רוכלות עדיין מדהימה אותי.

 

סימן רשום סימן רשום צילום: איי אף פי

 

4. היא הפכה לחלק כל כך אינהרנטי מחיינו, שאף אחד לא שם לב: אתמול, לפני 25 שנה, קיבל הציבור לראשונה גישה לרשת, ה-World Wide Web, שפיתח סר טים ברנרס לי. האינטרנט והרשת אינם מושגים זהים; האינטרנט התפתח משמעותית קודם, ב-1969. ב-1990, סר טים פיתח את HTTP, ואת הגרסה הראשונה של HTML. לגמרי יתכן שבעוד מאה או שתיים, כשהאבק של שתי מלחמות העולם ישקע סופית, הוא ייחשב לאדם החשוב ביותר במאה ה-20; מי שעיצב יותר מכל את העתיד.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x