$
המדריך

בדיקת כלכליסט

סמסונג גלקסי S7 אדג': הכי חזק בסביבה

גלקסי S7 מצדיק סוף סוף את פער המחירים בין סמסונג למתחרים הסיניים באמצעות ביצועים מרשימים במיוחד ומצלמה שהופכת לילה ליום. גם מסך האדג' הפך מגימיק לשימושי. רק חבל שאי אפשר להחליף סוללה

הראל עילם 08:0412.03.16

סמסונג היא אמנם יצרנית הסמארטפונים הגדולה בעולם, אבל בשנתיים האחרונות היא ממש לא ליקקה דבש. לצד התחרות מול אפל, הצרכנים בעולם ובישראל התאהבו - ובצדק - במכשיריהן של חברות סיניות כמו שיאומי, מייזו או OnePlus. אלה סיפקו ביצועים דומים למכשירי הדגל של הענקית הקוריאנית ויריבותיה ועלו חצי או אפילו שליש מהם.

בשנה שעברה החלה סמסונג להשיק את מכשירי הדגל שלה, מסדרת גלקסי S, בשתי גרסאות: דגם רגיל ודגם Edge הכולל מסך מעוקל שגולש לצדדים. אלא שעל רקע מהפכת המחירים הסינית היא ראתה באדג' גימיק וציפתה שרק צרכנים מעטים יעדיפו את הדגם הזה, שמחירו גבוה יותר. בפועל היה הביקוש ל־S6 אדג' גדול בהרבה מהצפוי, סמסונג לא עמדה בקצב הייצור, והתוצאה היתה פגיעה במכירות והיא גרמה לשינויים בצמרת החברה.

 

עיצוב ומבנה: מעוקל ונעים לאחיזה

במבט ראשון גלקסי S7 אדג' נראה כמו הכלאה בין המכשיר הקודם בסדרה לגלקסי נוט 5, אם כי הפעם הזכוכית משתלבת באופן אלגנטי יותר בגב המתכתי, והמסך ממלא כמעט לחלוטין את שדה הראייה. מסך האדג' גדול מקודמו (5.5 אינץ', הדגם הרגיל נשאר 5.1), והמכשיר גם עבה מעט מה-S6, בין השאר בגלל הגדלת הסוללה והוספת יכולת עמידות במים. בעבר היו חלק ממכשירי גלקסי חסיני מים בכך ששמרו על עיצוב פלסטיקי ואטום לחלוטין, אך גלקסי S7 מציע פתרון חכם מזה בדמות ציפוי הרכיבים הפנימיים בחומר נוגד מים ואבק. זה עדיין מכשיר שביר למדי, אבל לפחות לא אמור להיגרם לו נזק אם הוא יתלכלך קצת.

 

המשך ממלא את כל שדה הראייה המשך ממלא את כל שדה הראייה

 

אם S6 היה חד כמעט כמו תער בשוליים, הרי עיבוי המכשיר דווקא הפך אותו לנעים יותר לאחיזה. עם זאת, ציפוי הזכוכית של המכשיר אפילו יותר חלק משל S6, ותצטרכו להחזיק אותו היטב כדי שלא יברח מהיד. חלקו העליון של ה־S7 כולל חריץ לכרטיס מיקרו־SD, שחזר לאחר שנעלם מהמכשיר הקודם, ואולם השיפור הפיזי החשוב ביותר הוא במצלמה האחורית, שכמעט אינה בולטת מגב המכשיר. קשה להמעיט בחשיבות השינוי הקטן הזה: מצלמת ה־S6 היתה סופגת בקביעות מכות, טלטלות ושריטות.

 

ממשק ומערכת: בסיסי וטוב שכך

ממשק ה־TouchWiz של סמסונג הפך לכה בסיסי וניטרלי, שחוץ מ"הוא עובד" אין הרבה מה להגיד עליו (וטוב שכך, איש לא מתגעגע לגרסאות העמוסות שהיו נהוגות בעבר). מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 6.0.1, וגם היא לא מרגשת יותר מדי. השינוי החשוב באמת הוא השימוש במסך. סמסונג (כמו LG) הבינה שברוב המקרים אנחנו שולפים את המכשיר מהכיס רק כדי לבדוק התראות או לראות מה השעה, והתוצאה היא שהמסך פועל כל הזמן ומציג את המידע הזה. באופן מפתיע ומשמח לפיצ'ר השימושי הזה כמעט אין השפעה על צריכת הסוללה.

 


 

ואם כבר מדברים על שימושיות, מסך ה־S7 הפך למעוקל מעט יותר כדי להדגיש את הפיצ'ר של האדג', ושלא כמו ב־S6, הפעם הוא שולב בממשק כמו שצריך. נגיעה קלה בצד המכשיר פותחת חלון שאפשר להתאימו אישית והוא מציג אפליקציות שונות למסך הצדדי (מידע בורסאי, תוצאות ספורט), ותוכלו לקרוא בו התראות גם כשהמסך מכובה - אם כי היכולת הזאת מסורבלת מעט להפעלה.

 

מצלמה ואפליקציות: חושך? לא מכיר

מצלמת סלולר טובה נמדדת ביכולתה לספק תמונות טובות בכל מצב, גם כשאין זמן להתעסק עם הגדרות התמונה או למצוא את הזווית המושלמת. מהבחינה הזאת אין לגלקסי S7 מתחרים כרגע. חיישן ה־Britecell החדש, שלפי חלק מההערכות פותח בישראל, עושה עבודה מרשימה במיוחד. עד כה לא ראינו שום מצלמה שמסוגלת לצלם תמונות בצבעים עשירים וחדים כל כך.

 

ההפתעה האמיתית היא הצילום בתנאי חושך: גם אם מצלמים את רחובות העיר בחצות הלילה, אפשר לקבל תמונה שנראית כאילו צולמה בתנאי יום, וכל זאת בלי לאבד פרטים או להתפשר על הרזולוציה. חבל שמצלמת הסלפי לא עושה עבודה מוצלחת באותה מידה ונופלת מזו של מכשיר וואווי למשל.

 

החושך לא מהווה מגבלה החושך לא מהווה מגבלה צילום: הראל עילם

 

גם מבחינת האפליקציות המובנות במכשיר, גלקסי S7 ממשיך את המעבר של סמסונג למכשירים נקיים יותר. במקום להתקין מראש אינספור יישומים מתוצרתה, היא נסמכת יותר על אלה של גוגל ומיקרוסופט. עם זאת, עדיין יש כמה אפליקציות שהיינו שמחים לו היתה סמסונג מוותרת עליהן: חלקן מיועדות לחיבור לשעון חכם, אך זוללות סוללה גם אם אין כזה בנמצא. ולמרות זאת, המגמה הכללית חיובית.

 

ביצועים וזמן סוללה: לא מגמגם אף פעם

התצוגה ב־S7 לא השתדרגה בהשוואה לקודמו, אבל מבחינת סמסונג, הדגם החדש הוא הזדמנות להוכיח את יכולותיה בתחום המעבדים. גלקסי S6 כבר היה אחד ממכשירי הסלולר החזקים בשוק, ובדגם החדש הבטיחה סמסונג לשדרג את הביצועים הגרפיים ב־60%. לפי כל מבחני הביצועים שהרצנו, כרגע מדובר בסמארטפון החזק בסביבה. גם אם תריצו בו־זמנית כמה אפליקציות, כולל סרטונים באיכות QHD, הוא לא יגמגם. כיום כמעט אין משחקי מובייל שמסוגלים לנצל באמת את כוחו.

 

 צילום: הראל עילם

 

בתיאוריה כל העוצמה הזאת צריכה לבוא על חשבון הסוללה, אבל מהבדיקה שערכנו זה לא המצב. סוללת הגלקסי S7 החזיקה מעמד במשך יום וחצי של עבודה מאומצת. ועם זה, גם גלקסי S6 סיפק ביצועי סוללה נאים בשבועות הראשונים, והם הידרדרו אחרי שנה של עבודה. מוקדם לדעת אם זה יקרה גם ל־S7, אך העובדה שאי אפשר להחליף את הסוללה מצערת.

 

סיכום ואלטרנטיבות: מוביל בפער גדול על המתחרים

גלקסי S7, שיושק בישראל מחרתיים, מראה שסמסונג הפיקה את הלקחים. דגם האדג', שלקחנו לבדיקה מעמיקה ב"כלכליסט", עומד עתה במרכז מאמציה השיווקיים, והפעם המסך המעוקל גם מספק תועלת אמיתית למשתמשים.

 

אין תחרות. כרגע לפחות אין תחרות. כרגע לפחות צילום: הראל עילם

 

חשוב לא פחות: ביצועי ה־S7 מרשימים במיוחד, והמצלמה מובילה בפער גדול על כל מכשיר אחר שהתנסינו בו. סמסונג הבינה שהיא לא יכולה להתחרות במחירים של היצרניות הסיניות: בישראל תמכור רשת פרטנר את דגם האדג' הבסיסי ב־4,000 שקל, ואת הדגם הרגיל ב־3,600. ואולם היצרנית הקוריאנית עשתה כל מאמץ להצדיק את פער המחירים, ולדעתנו יצרה את הסמארטפון הטוב בשוק היום. לפחות עד שיושק G5 של LG ויציב לפניו תחרות קשוחה.

 

 

ציון כלכליסט: 9.7

מערכת הפעלה: אנדרואיד 6 || גודל מסך: 5.5 אינץ' || רזולוציה: QHD || מצלמה ראשית: 12מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 5 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות, ארבע במהירות 2.6 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.6 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 4 גיגה-בייט || נפח אחסון: 32 גיגה-בייט || עובי: 7.7 מ"מ || 4,000 שקל

|| משקל: 157 גרם

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x