$
מכשירים ומדריכים

בדיקת כלכליסט

LG G4: סוס מנצח

טלפון הדגל של החברה נחת בישראל ומתהדר במסך קעור מעולה, עיצוב מרשים והמצלמה הכי טובה בשוק. הוא לא מתאים לכל כיס, אך הוא מציע תכונות שלא תמצאו אצל מתחריו הישירים, האייפון 6 והגלקסי S6. להערכתנו מדובר במכשיר שיכול להזניק את LG לצמרת יצרניות האנדרואיד

רפאל קאהאן 18:2801.06.15

מכשיר הדגל החדש של LG כולל כמה חידושים שכנראה נפגוש בעתיד הקרוב גם בטלפונים אחרים. מזה זמן מה ש-LG קובעת טרנדים: הנקישה להדלקה מהירה והכפתורים הפיזיים בגב המכשיר הם שני דברים שהתחילו אצל היצרנית הקוריאנית ואפשר למצוא כבר אצל מתחרות.

בניגוד לשאר מכשירי הדגל של יצרניות האנדרואיד, ה-G4 נשען על חומרה אחרת, כולל גוף מחומרים שונים והמסך שלו קעור מעט (ללא גרסה "רגילה" שמושקת לצידו); הרבה אומץ יש לה, ל-LG. וה-G4 הוא טלפון חשוב עבורה, שנועד להביא אותה לעמדת איום ישיר על ענקיות כסמסונג, אפל והיצרניות הסיניות. בדיקת "כלכליסט" מלמדת כי הוא בהחלט יכול להגשים זאת.

 


 

עיצוב ומבנה: ספורט אלגנט

 

לעיצוב ה-G4 יש כמה יתרונות שלמתחרים עדיין אין מענה אליהם. הדבר הראשון אליו שמים לב כשמחלצים את המכשיר מהקופסה הוא המסך הקעור קלות שלו. כמו בסדרת הפלקס, היצרנית ציידה את ה-G4 במסך קעור, אך שלא כמו בפלקס, הוא אינו קעור באופן מובהק; זה לא מכשיר שנראה כמו בננה. למעשה, בשימוש יומיומי אין ממש הבדל בינו לבין מכשירים עם מסך שטוח. המטרה היא לשפר קצת את עמידותו במקרה של נפילה.

 

נעים להכיר: LG G4 נעים להכיר: LG G4 צילום: רפאל קאהאן

 

איכות ההרכבה מעולה; הגוף מעוגל ונעים לאחיזה ונראה יוקרתי על אף שרובו עשוי פלסטיק. הגב ניתן לשליפה לצורך החלפת הסוללה – תכונה שהמתחרה סמסונג נטשה במכשיר הדגל האחרון שלה. נמכרים דגמים בעלי גב מחומר קרמי, ממתכת או מעור. למערכת "כלכליסט" הגיע דגם עם גב עור, שמשדר סטייל ואלגנטיות והמעצבים אף הוסיפו חיפויים מפלסטיק בחריצים שמשמשים להסרתו, כדי שלא תפגמו בגב הנאה. עם זאת, עור הוא חומר עדין יחסית ויש סיכוי רב שהוצאה והכנסה שלו לכיס ותנאי מזג האוויר הקיצוניים בישראל לא יעשו לו טוב לאורך שנים.

 

עיצוב נאה ואלגנטי עיצוב נאה ואלגנטי צילום: רפאל קאהאן

 

כמיטב המסורת, כפתורי ההפעלה שלו נמצאים בגב המכשיר. יש כאלה שיאהבו, יש כאלה שישנאו ויש כאלה שיתרגלו. לטעמי, אין מדובר בתצורה נוחה במיוחד, אך כאן מדובר בטעם אישי ואני מכיר הרבה שהתרגלו וכיום נשבעים שזו השיטה הטובה ביותר.

 

הכפתורים בגב הטלפון הכפתורים בגב הטלפון צילום: רפאל קאהאן

 

עם זאת, היתרון הגדול של השיטה הוא שאין כפתורים בצדדים מה שמביא לעיצוב נקי יותר ובעיקר ליתרון כאשר ממקמים את המכשיר בתחנת עגינה במכונית, שם רוב הכפתורים הצידיים נלחצים בטעות או שאינם נגישים. המשקל שלו עומד על 155 גרם, לא הכי קל, במיוחד ביחס למתחרה הישיר הגלקסי S6.

 

ממשק ומערכת הפעלה: מסך מדהים

 

ה-G4 זכה למסך בגודל חמישה אינץ' וחצי, החלטה אמיצה בעולם בו יצרני הסמארטפונים חוזרים אט-אט לכיוון גדלים כגון 5.2 או 5.1 אינץ' כמו סוני וסמסונג. עם זאת, לא תרגישו שיש לכם פאבלט ביד, הודות לתצורה הקעורה. ועדיין, זה לא טלפון שקל לתפעל ביד אחת.

 

איכות התצוגה מרשימה מאוד איכות התצוגה מרשימה מאוד צילום: עומרי כביר

 

למסך רזולוציית QHD של 2,560 על 1,440 בצפיפפות של 538 פיקסלים לאינץ'. שלא כמו הפלקס 2 או הגלקסי S6 ל-G4 יש מסך בטכנולוגיית IPS LCD עם משהו שמכנים בחברה Quantum Display ושמתייחס ליכולת שלו להציג צבעים עשירים ומדויקים וזוויות צפייה רחבות במיוחד. המסך אכן מקיים את הבטחותיו: הצבעים מרשימים, השחור קרוב ככל שניתן לשחור אמיתי והניגודיות מרשימה מאוד. למסך גם בהירות גבוהה מאוד והוא מתמודד היטב עם אור שמש.

 

המסך קריא גם בשמש המסך קריא גם בשמש צילום: רפאל קאהאן

 

מבחינת הממשק, כאן הדברים פחות חד משמעיים. הממשק של LG ה- Optimus UX שמוצג כאן בגרסתו הרביעית עם אנדרואיד לוליפופ 5.1 זכה לפישוט ביחס לגרסאותיו הקודמות. סכימת העיצוב של גוגל, ה-Material Design נותנת לו הרגשה קצת דהויה מבחינת הצבעים.

 

בממשק הטלפון ישנן כמה בחירות תמוהות: למשל, ביומן השיחות, חיוג חזרה לאיש קשר ישירות מיומן השיחות דורשת הקלקה ישירות על אייקון החיוג, והקלקה על שם איש הקשר פותח את הרשומה שלו באנשי הקשר, זאת אומרת שמצאתי את עצמי לא פעם מקליק על השם ונדרש להקליק שוב על מספר הטלפון כדי לחייג חזרה. עוד דוגמה היא הגדרת הדפדפן המותקן מראש במכשיר כברירת מחדל – זה קצת מעצבן כמורידים את כרום לגלישה, ולינקים מפייסבוק עדיין נפתחים בדפדפן המובנה.

 

חייגן ה-G4 חייגן ה-G4 צילום: רפאל קאהאן

 

בקיצור, הממשק סביר ותו לא, בעיקר בגלל הדברים הקטנים שעלולים לעצבן. עם זאת ישנה גם נקודה חיובית: LG מאפשרים לכם לשלוט בתצורת כפתורי הניווט באופן מלא ואף להסתירם לחלוטין כאשר ניתן להציגם בכל שלב בסווייפ כלפי מעלה. ניתן לשנות את הסדר שלהם ואף להוסיף חדשים (כגון כפתור שמראה את וילון ההתראות או כפתור להפעלת תכונת ה-Qslide שהופכת אפליקציות תואמות לחלונית מרחפת).

 

מצלמה: תנו כבוד למאסטר

 

אחת מההבטחות העיקריות של LG היא שהמצלמה של ה-G4 מספקת את החוויה שהכי קרובה למצלמה רגילה שניתן לקבל על סמארטפון. מדובר בהצהרה מתריסה במיוחד, בעיקר ביחס למצלמה המצוינת של הגלקסי החדש שזכתה אצלנו ובעולם לשבחים רבים. לראייתי, LG קיימה את שהבטיחה והמצלמה שלה היא הטובה בשוק.

 

ממשק המצלמה ממשק המצלמה צילום: רפאל קאהאן

 

יש לה חיישן 16 מגה פיקסל מתוצרת סוני. החיישן מתחבא מאחורי עדשה עם מפתח צמצם של 1.8, הגדול ביותר עד כה בשוק. ואם לא די בכך, יש גם מייצב אופטי וסיוע מיקוד מבוסס לייזר. לקינוח, LG הוסיפו משהו שנקרא חיישן ספקטרום צבע, שיודע לשפר את איזון הלובן של התמונות בהתאם לאור. איך שלא יהיה, מדובר במצלמה שמספקת תמונות מרהיבות, גם עבור המשתמש הבסיסי וגם חובבי צילום מתקדמים (יש לה יכולת תפעול ידני מלא ושליטה על כל רמות התמונה).

  • LG G4
    LG G4
  • LG G4
    LG G4
  • LG G4
    LG G4
  • מצלמה קדמית
    מצלמה קדמית

 

לא תמצאו בממשק המצלמה פילטרים מובנים כמו באינסטגרם או מצבי צילום המותאמים לסביבות שונות. לטעמי מדובר דווקא במשהו חיובי; פילטרי אינסטגרם צריכים להיות שמורים למשתמשי אינסטגרם ובכל מקרה ניתן להשתמש בשלל אפליקציות עריכה כדי להוסיף אותם. מצבי צילום הם לרוב משהו שמעולם לא נדרשתי אליהם, אין לי זמן להתאים את המצלמה לשימוש בחוף הים או עם ילדים - אני הייתי מצפה שהיא תדע לבצע את ההתאמות הנדרשות בעצמה. המצלמה הקדמית, בעלת חיישן של שמונה מגה-פיקסל, מציגה ביצועים מצוינים גם היא, וכוללת אפשרות שיפור תמונה בזמן אמת - תכונה נפוצה במצלמות קדמיות בשנה האחרונה.

 

מולטימדיה ואפליקציות: נגן מצוין

 

האפליקציות ש-LG שילבה במכשיר אינן מבריקות: הדפדפן מעצבן ומזכיר דפדפנים ישנים, אפליקציית ההודעות נראית כאילו הועלתה באוב מ-2010 ואפליקציות החייגן ויומן אנשי הקשר אינן מציעות תכונות שלא תמצאו בחייגנים של חברות אחרות. בנוסף ישנן אפליקציות כגון רשימת משימות, יומן ואפליקציית פתקים שמציעות תכונות שאינן מצדיקות את השימוש בהן.

 

יישומים בסיסיים למדי יישומים בסיסיים למדי צילום: עומרי כביר

 

ואולם, אפליקציות המדיה המובנות לא רעות בכלל, עם צל"ש לאפליקציית נגן המוזיקה שמתחרה בקלות עם הטובה ביותר – יישום ווקמן של מכשירי סוני. בתור מאזין כבד למוזיקה, אני חייב לציין שזו אחת מהנוחות שבחבורה. עם זאת, איכות הצליל באוזניות אינה מרשימה במיוחד. זה לא שתסבלו, אך מכשירים מתחרים מציגים איכות טובה יותר בצורה מורגשת. המכשיר מצויד ברמקול בודד בחלק האחורי משמאל - מיקום בעייתי שכבר כמעט לא רואים במכשירים עכשוויים.

 

אפליקציית הגלריה של המכשיר אפליקציית הגלריה של המכשיר צילום: רפאל קאהאן

 

נגן הווידאו אינו מרשים במיוחד אבל הוא שימושי ביותר ותומך בשלל רב של קבצים כולל בהצגת כתוביות בעברית. לעומת זאת שימוש בקבצים עם אודיו רב ערוצי כגון DTS עלול לא לעבוד. אפליקציית הגלריה אינה שימושית, ואני ממליץ לכם להשתמש באפליקציה של גוגל אליה גם ככה תישלחו כל אימת שתרצו לערוך תמונה.

 

ביצועים וזמן סוללה: מכונית מירוץ עם מיכל דלק של טוסטוס

 

LG בחרה לצייד את ה-G4 בערכת השבבים סנאפדרגון 808, בעלת שש ליבות, שתיים במהירות של עד 1.82 גיגה- הרץ וארבע במהירות של 1.44 גיגה-הרץ וב-3 גיגה בייט זיכרון פעולה. החומרה הזו מספקת ביצועים מצוינים ומוכיחה שלפעמים המרוץ למעבד המהיר ביותר אינו מה שקובע. לא שמתי לב להבדל מהותי בביצועי ה-G4 ביחס למתחריו הישירים. הטלפון נמכר עם נפח אחסון של 32 גיגה-בייט, שניתן להרחיב בכרטיס זיכרון עד 128 גיגה-בייט.

 

ה-G4 לצד קודמו, ה-G3 ה-G4 לצד קודמו, ה-G3 צילום: רפאל קאהאן

 

איכות השיחה מעולה עם צליל חזק וברור וסינון הרעשים המובנה עובד מצוין. רכיב ה-WiFi מספק קישור מהיר ואיכון ה-GPS מתבצע במהירות מרשימה - למעשה מדובר כנראה ברכיב ה-GPS המהיר ביותר בו השתמשתי עד כה.

 

ה-G4 מצויד ברכיב גרפי שאינו המתקדם ביותר בשוק. עם זאת הוא התמודד יפה מאוד עם משחק כגון Real Racing 3 ובנוסף אף לא הראה סימנים של התחממות יוצאת דופן כנהוג במכשירים אחרים.

 

הנקודה השלילית בכל הטוב הזה היא ביצועי הסוללה. ל-G4 יש סוללה חזקה של 3,000 מיליאמפר-שעה, אך למרות זאת, מסך QHD בן 5.5 אינץ' הוא זללן חשמל לא קטן. אם במצב המתנה המכשיר יודע לספק שעות רבות של זמינות, כל זה משתנה ברגע שאתם נדרשים להפעלת אפליקציות כגון המצלמה, הדפדפן או פייסבוק. מרגע זה, אתם תראו את חיווי הסוללה נמס כמו גלידה בשמש. היבואן משווק את המכשיר עם סוללה נוספת ומטען קיר נוסף, ונראה לי שהם יהפכו לשימושיים ביותר עבור רוכשי ה-G4.

 

סיכום ואלטרנטיבות: לא לילדים ובני נוער

 

LG הצליחה ליצור מכשיר שמתבלט במקוריות שלו ומספק חוויית שימוש מצוינת. למרות גודלו, הוא קל לשימוש, והמצלמה שלו היא הטובה ביותר כיום. עם זאת מדובר במכשיר שהייתי ממליץ למשתמשים בוגרים יותר נגיד מגיל 25 ומעלה. הוא יחסית שביר, ואינו מצויד בערכת שבבים המיועדת לגיימרים או לצרכני מדיה כבדים. מה שכן הוא אלגנטי מאוד ויכול להתאים לגברים או נשים כאחד. לטעמי, ה-G4 נראה הרבה יותר טוב מהמתחרה לבית סמסונג.

 

בארץ הוא משווק עם ערכה שמתאימות לאלו מכם שמשתמשים במכשיר בעיקר לעבודה. כל זאת במחיר השקה של כ-3,500 שקל. מניסיון העבר (ה-G3 שנמכר ב-40% פחות ממחיר ההשקה המקורי), מחיר ה-G4 כנראה ירד במהרה לכיוון ה-2,800 שקל בעוד מספר חודשים. ביחס לאייפון 6 או לסמסונג גלקסי S6 ו-Edge עימם הוא מתחרה ישירות מדובר במכשיר שמעניק חוויה שונה ולו בגלל העיצוב הפיזי שלו, לטעמי מדובר בסוס מנצח, גם אם הוא לא המהיר או החסכוני באורווה.

 

LG G4

ציון כלכליסט: 9.5

 

מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.5 אינץ' || רזולוציית מסך: 2,560 על 1,440 פיקסל || מצלמה אחורית: 16 מגה-פיקסל || מצלמה קדמית: 8 מגה פיקסל || מעבד: שש ליבות,שתיים במהירות 1.82 + ארבע במהירות 1.44 גיגה-הרץ || זיכרון: 3 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 32 גיגה-בייט || עובי: 9.8 מ"מ || משקל: 155 גרם

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x