$
תקשורת

ברצלונה 2015

מנכ"ל אלקטל-לוסנט: "אנחנו עומדים מול זינוק בביקוש לתעבורת סלולר"

מישל קומבס אמר בוועידת הסלולר בברצלונה כי הוא "מזהה מצב רוח חיובי" בתעשייה, לאחר שספקיות הסלולר השונות חזרו לרווחיות

אופיר דור, ברצלונה 15:1805.03.15
"אחרי שנתיים קשות למפעילי הסלולר בעולם, אני רואה עכשיו מצב רוח חיובי מסביב, והחברות הגדולות חזרו לרשום תוצאות כספיות טובות". כך אמר מנכ"ל אלקטל-לוסנט מישל קומבס במפגש עם עיתונאים במסגרת ועידת המובייל בברצלונה.

לדברי קומבס, בשנתיים האחרונות המפעילים ספגו צניחה בהכנסות משיחות, אך ספקיות הסלולר למדו כיצד לפצות על כך באמצעות יצירת ערוץ הכנסות גדול יותר מהזינוק בנפח הגלישה הסלולרית. "השאלה הגדולה היא איך רשתות הסלולר יצליחו להתמודד עם הצונאמי של צריכת נתונים כאשר שפע של מכשירים יתחברו לרשתות במסגרת אינטרנט הדברים. לנו יש שפע של פתרונות להתמודד עם הפיצוץ בביקוש לרוחב פס סלולרי", אמר קומבס.

 

מנכ"ל אלקטל-לוסנט, מישל קומבס מנכ"ל אלקטל-לוסנט, מישל קומבס צילום: בלומברג

 

בברצלונה, החברה הציגה מספר טכנולוגיות ואסטרטגיות חדשות להתמודדות עם העליה הצפויה בהיקף התעבורה ברשתות הסלולר. אחד מהם הוא שילוב בין רשת הסלולר לרשתות הויי-פיי המקומיות במטרה ליצור רשת אלחוטית מאוחדת. פתרון אחר זכה לשם wifi boost, שמטרתו לשפר את הביצועים של הרשתות המקומיות. בנוסף החברה משתפת פעולה עם יצרנית השבבים קוואלקום כדי לקדם את השימוש של רשתות סלולר בספקטרום הלא מורשה (טווח תדרים של 5 גיגה הרץ), המשמש כיום רשתות wifi. השימוש בטווח פנוי זה מאפשר מהירות הורדה סלולרית של עד 600 מגה ביט לשנייה.

 

אסטרטגיה שנייה שאלקטל-לוסנט הציעה היא פריסה של תאים סלולרים קטנים, כדי לשפר את הקליטה בתוך משרדים ומבנים צפופים כמו אולמות כדוסל ומגרשי כדורגל. היתרון של תאים אלו הוא בכך שהם מעבירים את המידע הנקלט דרך האינטרנט הקווי וכך משחררים את עומס מרשת הסלולר הצפופה. בנוסף, שימוש בתאים סלולריים קטנים מאפשר פיזור של יותר תאים ועבודה במרחקים קצרים יותר, מה שמאפשר שימוש בתדרים גבוהים והעברות בקצבים מהירים יותר.

 

מתייעלים ומתרחבים

 

אלקטל-לוסנט רשמה צמיחה ונתונים פיננסיים מרשימים ב-2014, לראשונה מאז המיזוג הקשה והסבוך בין אלקטל הצרפתית ולוסנט האמריקאית ב-2006. עכשיו, החברה חוזרת להציג תזרים מזומנים חופשי וחיובי, כתוצאה ישירה של תוכנית ההתייעלות הנרחבת שהוביל קומבס מאז הגיע לחברה ב- 2013. במסגרת התוכנית, החברה תקצץ מיליארד יורו בהוצאות התפעוליות שלה, עד סוף 2015.נכון לרגע זה, הוצאות החברה עומדות על 3.8 מיליארד יורו.

 

עם זאת ההערכות בשוק מדברות על מיזוג צפוי נוסף - הפעם בין אלקטל-לוסנט למתחרה שלה נוקיה, כיום חברת תקשורת בלבד לאחר מכירת חטיבת הסלולר לידי מיקרוסופט. ביחד, אלקטל, לוסנט ונוקיה יוכלו להתמודד מול שתי השחקניות הגדולות בתחום הציוד לרשתות סלולר, אריקסון השבדית ו-חוואויי (Huawei) הסינית. בשוק זה, אלקטל מחזיקה בנתח שוק גבוה יחסית בארצות הברית, אך מתקשה לחדור לשווקים מתפתחים כגון אסיה ואפריקה, שם חוואווי שולטת ביד רמה.

 

בישראל, החברה מחזיקה במטה שיווק ומכירות, מרכז מחקר ופיתוח בתחום הענן ושלוחה מקומית של חטיבת המחקר בל לאבס. עם זאת, היא מתקשה לחדור לשוק ציוד התקשורת הסלולרי בארץ, ועדיין לא הצליחה להגיע להסכם עם אף אחת מחברות הסלולר הוותיקות לגבי הקמת רשת סלולר דור רביעי. עם זאת, אלקטל עובדת היטב בשוק הטלפוניה והסיבים האופטיים בארץ, הן מול בזק והן מול הוט.

 

הכותב היה אורח אלקטל-לוסנט בוועידת המובייל בברצלונה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x