$
סייבר ואבטחת מידע

תחרות יוזמות בתחום אבטחת סייבר

תוכנית האקסלרטור שתתחיל בישראל ותסתיים ב-MIT תאפשר ליזמים צעירים לזכות בליווי מקצועי של מומחי אבטחת סייבר והון סיכון ולהתחרות על פרסים כספיים של 80,000 דולר

שירות כלכליסט 12:3202.03.15

מעבדת קספרסקי מכריזה על Security Startup Challenge - יוזמה גלובלית חדשה שנועדה לזהות ולטפח כשרונות חדשים בתעשיית אבטחת המידע. ה-Security Startup Challenge היא תוכנית אקסלרטור שפותחה והוטמעה על ידי Kaspersky Academy, בשותפות עם קרנות מובילות בתעשייה, Magrove Capital Partners ו- ABRT Venture Fund, כדי לספק לסטרטאפים גישה למומחים העומדים בחוד החנית של עולמות העסקים, אבטחת הסייבר ויכולות חוצות תעשיות, מסביב לעולם.

 

 

Security Startup Challenge Security Startup Challenge

 

SSC תיערך במקביל במספר מקומות בעולם. בישראל היא תתקיים בשיתוף פעולה עם תוכנית Jnext של הרשות לפיתוח ירושלים, עיריית ירושלים והמשרד לירושלים והתפוצות, המעניקה מעטפת של שירותים, משאבים תמיכה וסיוע ליזמי סטארט-אפ וחברות טכנולוגיות צעירות; עם האוניברסיטה העברית בירושלים, בה פועל בית הספר להנדסה ולמדעי המחשב מהמובילים בעולם ועם יישום, חברת מסחור הטכנולוגיות של האוניברסיטה העברית בירושלים.

 

בסך הכל יתקבלו מישראל 25 יוזמות לתוכנית, המציעה הזדמנות למייסדי סטרטאפים - באבטחת הסייבר ובתחומים קשורים, כגון טכנולוגיות פיננסים, שירותי בריאות, מובייל, האינטרנט של הדברים והענן - לבנות את הידע שלהם ולהתחרות על פרסים בסך כולל של 80 אלף דולר והמשך תמיכה לאחר התוכנית.

החל מחודש מרץ ועד אוגוסט תפעיל מעבדת קספרסקי את תוכנית Security StartUP Challenge 2015 שתורכב מסדרה של סדנאות דו יומיות בירושלים, ברלין, סן פרנסיסקו, סינגפור ומוסקבה. לאחריהן תתקיים תוכנית אקסלרטור שתכלול עבודה מרחוק עם צוות מומחים תומך ושתי סדנאות בלוקסמבורג, ובסיום ייערך אירוע מסכם במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT).

 

קספרסקי ישראל קוראת לסטודנטים וליזמים בתחילת דרכם להיכנס לאתר (www.SSC2015.org), להציג את רעיונותיהם בתחומי אבטחת סייבר ולהגיש את מועמדותם לסדנא הישראלית. הסדנא תתקיים ב-22-24 במרץ בבית הספר להנדסה ולמדעי המחשב ע"ש רחל וסלים בנין, קמפוס אדמונד י. ספרא, האוניברסיטה העברית בירושלים. פרויקטים מבטיחים אשר יוגשו על ידי סטודנטים מהאוניברסיטה העברית יזכו בליווי עסקי של חברת יישום. התאריך האחרון להגשת מועמדות הוא ה- 21 במרץ 2015. וועדה מיוחדת תטפל בתהליך הבחירה, ותזהה את היחידים והצוותים עם ההצעות המבטיחות, החדשניות או המרגשות ביותר.

 

בהנחית יותר מ-30 מומחים, המשתתפים יזכו לידע עמוק בתעשיית הסייבר, ירחיבו את היכולות העסקיות והיזמיות שלהם, וילמדו כיצד לרתום את שני התחומים כדי לבנות עסקים מצליחים. התוכנית מציעה גישה למקצועני אבטחת סייבר, לאנשי קרנות הון סיכון וליזמים מנוסים, אשר יסייעו לעסקים החדשים ליצור רשת מקצועית בינלאומית. הנוכחות בסדנאות היא אופציונלית ואינה הכרחית כדי להתקבל לתוכנית המרכזית, אולם היא תספק למשתתפים יתרון נוסף מבחינת ידע מתקדם ויכולות מקצועיות.

 

ציטוטים-

לדברי יוג'ין קספרסקי, יו"ר ומנכ"ל מעבדת קספרסקי, "נוף איומי הסייבר הופך למסוכן יותר ויותר, והעולם זקוק לרעיונות חדשים, תפיסות חדשות וגישות חדשות לגבי אבטחת סייבר. כתוצאה מכך, חלה עליה משמעותית בהשקעות הון בסטרטאפים בשלבים הראשונים. ליזמים צעירים יש כיום הזדמנות מצוינת לבנות חברה מצליחה באמת. החברה שלנו הייתה סטרטאפ לפני זמן לא רב, ואני יכול לומר כי זה מרגיש נפלא להילחם ברעים ולבנות את העסק שלך מאפס".

אודי בן דרור, ממלא מקום מנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים: "בעבר הרחוק, היינו מגינים על הנכסים שלנו באמצעות חומות; אחר כך – החומות הפכו לחומות אש ממוחשבות. כיום, כשרובנו מחזיקים בכיס מחשב רב עוצמה והמידע אודותינו מפוזר על פני מאות שרותי רשת, איומי הסייבר הפכו מוחשיים מתמיד. זירת היזמים והמפתחים התוססת של ירושלים, הנתמכת על ידי תוכנית Jnext של הרשות לפיתוח ירושלים, משלבת בתוכה ידע טכנולוגי מעמיק וחדשנות יצירתית; זהו בהחלט המקום הראוי להתחיל בו את החיפוש אחר פתרונות הגנת הסייבר של המחר".

"אנו מזהים את ההזדמנות הקיימת עבור לקוחות ועסקים להרוויח מחדשנות בעולם אבטחת הסייבר. אנו מאמינים כי שיתוף פעולה בין מובילי תעשייה חזקים, המאגדים ביחד שנים של מומחיות ויכולות, יכולים לסייע ליזמים מוכשרים להצליח במשימתם להפוך את תשתיות ה-IT ואת המוצרים למאובטחים יותר. אנו שמחים לחבור למעבדת קספרסקי ביוזמה שלה לבנות פלטפורמה לשיתוף פעולה שכזה", אמר רועי סער, שותף במנגרוב קפיטל.

"אנו נכנסים היום לעידן חדש שבו כל המכשירים יהיו מחוברים דרך רשת האינטרנט, עידן האינטרנט של הדברים (IOT). כתוצאה מכך, צפוי ביקוש גדל והולך לחידושים בתחום אבטחת המידע שיאפשרו לנו לאתר את האיזון בין פרטיות המשתמש לרצון בשיתוף המידע. אנו מאמינים כי שיתוף פעולה בין סטודנטים וחוקרים מהאוניברסיטה העברית לבין Lab Kaspersky יכול להניב חידושים שיענו על דרישות הסייבר של המחר", אומר תמיר הוברמן, סמנכ"ל פיתוח עסקי, חברת יישום.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x