$
הייטק והון סיכון

אוטואגרונום במגעים לרכישה בידי יואנדה סינית

הסטארט-אפ פיתח טכנולוגיה שמאפשרת השקייה ודישון אוטומטיים של יבולים בחממות ובשדות, שחוסכת לחקלאי חצי מצריכת המים ו-70% מצריכת הדשן. שווי החברה עומד על כ-20 מיליון דולר

מאיר אורבך 15:1118.09.14
חברת Yuanda Enterprise Group הסינית מנהלת מגעים לרכישת השליטה באוטואגרונום הישראלית, לפי שווי של כ-20 מיליון דולר. על פי ההסכם שמתגבש בימים אלה בין החברות תרכוש החברה הסינית נתח משמעותי בחברה הישראלית שיקנה לה שליטה מלאה בחברה.

אוטואגרונום פיתחה שיטת בקרת השקיה ודישון בחממות ובשטחים פתוחים שנשענת על קצב הפעילות הפיזיולוגית של הצמח. החדשנות במערכת טמונה בעובדה שמערכת הבקרה של החברה מזהה את צרכי הצמח ע"י ניתוח של שינויים פיזיקליים וכימיים בתמיסת הקרקע בבית השורשים ומספקת את צרכיו - חמצן, מים ודשן בהתאם למצבו. המערכת שומרת על תנאי הגידול האופטימליים לצמח ומאפשרת לחקלאים לחסוך עד כ-50% מצריכת המים וכ-70% מצריכת הדשן תוך הגדלה משמעותית של היבול.

 

הטכנולוגיה של אוטואגרונום דואגת לצרכי הצמח לפי קצב גדילתו הטבעי הטכנולוגיה של אוטואגרונום דואגת לצרכי הצמח לפי קצב גדילתו הטבעי צילום: בלומברג

 

החברה הוקמה בשנת 2008 כספין אוף של חברת רותם דן על ידי שלושה יזמים - נסים דניאלי, ישעיהו רדלר ואיתן ישראלי האגרונום של החברה. מרבית הכסף שהושקע בחברה עד כה מקורו בחברת רותם דן והשקעות והכנסות של החברה ממכירות. כמו כן, השקיע בחברה גם נעם אילוביץ סמנכ"ל הפיתוח העסקי שלה.

 

בשיחה עם "כלכליסט" אמר אילוביץ' שבכוונת יואנדה הסינית להקים פעילות נרחבת על בסיס הטכנולוגיה של אוטואגרונום. "בניסוי שעשינו לאחרונה בשדה תירס לא גדול הצלחנו להעלות את היבול ב-16%", אמר. לדבריו, המערכות של החברה מנהלות גידולים בהיקף מסחרי בארץ ובבריטניה, בפרו, בצ'ילה, בסין ובמדינות נוספות.

 

יואנדה היא חברת ענק שנסחרת בבורסה של הונג קונג בשווי שוק של כ-3 מיליארד דולר. החברה עוסקת בבניין ובמגוון תחומי טכנולוגיה, ביניהם מסכי ענק ואף בנתה את מערך המסכים של אולימפיאדת בייג'ינג ב-2008.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x