$
IT

רוצים להוריד 500 סרטים בשניה?

חוקרים בחברת IBM הצליחו לפתח את טכנולוגיית העברת המידע המהירה ביותר בעולם - על ידי קדיחת 48 חורים לתוך מעגל תקשורת רגיל

הראל עילם 17:0508.03.12

קבוצת חוקרים בחברת IBM הצליחו לפתח את טכנולוגיית התקשורת המהירה ביותר אי פעם – שבב אופטי המסוגל להעביר כמעט טרה-ביט של מידע לשניה, מהר יותר פי כמה וכמה מכל מפתרונות העברת המידע המתקדמים ביותר כיום. לשם השוואה, גם ערוץ המידע המהיר והחשוב ביותר בכל מחשב - צינור העברת המידע

בין יחידת העיבוד המרכזית והזכרון הפנימי היושב עליו (Cache memory) - מוגבל ל-200 ג'יגה-ביט לשניה, חמישית מהמהירות של הטכנולוגיה החדשה של IBM.

 

מבחינות רבות, העברת מידע היא היום צוואר הבקבוק הגדול ביותר בהתפתחות של מחשבי על ומחשבים פרטיים, ואחת הסיבות המשמעותיות לעליה בחשיבות של עיבוד פרללי. תקשורת של טרה-ביט לשניה תוכל להעביר את כל התכולה של ספריית הקונגרס האמריקאי בפחות מחצי שעה, או 500 סרטים בהפרדה גבוהה בשניה.

 

IBM הציגה את הפיתוח בכנס תעשיית הסיבים האופטיים בלוס אנג'לס, אבל כרגע היאאינה מתכוונת לייצר את המערכת בצורה מסחרית. עם זאת, החברה ציינה שהיא עושה שימוש ב"טכניקות, טכנולוגיות ורכיבים הזמינים היום בצורה מסחרית", ושהיא אינה רואה סיבה מדוע השבב לא יוכל להכנס לשימוש מסחרי תוך שנתיים במחירים שנעים בין 100 ל-200 דולר.

 

הטכנולוגיה החדשה מתבססת על עקרון מכני קלאסי – החוקרים קדחו 48 חורים זעירים לתוך מעגל משולב פשוט. כל חור מתפקד כערוץ העברת מידע, או דרך לייזר זעיר או כדרך לקלוט מידע על ידי דיודה. כל חור בודד, אם כך, מסוגל להעביר יותר מידע ממערכת התקשורת האולטרה-מהירה של אינטל, ת'נדרבולט.

 

קדיחת החורים מאפשרת שימוש ביותר ערוצי תקשורת פרלליים בו זמנית, אם כי כל ערוץ תקשורת בודד אינו מהיר יותר מטכנולוגיית העברת המידע קיימת. החברה קראה בהומור למעגל המשולב החדש, הכולל עשרות לייזרים וקולטי אור, Holey Optochip, מלשון חור.

 

למרות הטכנולוגיה הרבה במעגל - הכולל לייזרים ודיודיות - הוא עדיין זעיר, בגודל של שמינית ממטבע רבע-דולר ממוצע. חשוב מכך, הוא חסכוני באנרגיה, ו צורך 4.5 וואט בלבד. קלינט שצ'ו, מנהל קבוצת החוקרים, הסביר כי הקבוצה התנהלה תחת מגבלות מאוד קשות של מקום ומשאבים. "היינו צריכים לרכז את מקסימום התעבורה במינימום שטח. הפרויקט הוא גם חלק מהמאמץ הירוק שלנו. הטכנולוגיה מקדמת חסכון באנרגיה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x