$
המדריך

בדיקת "כלכליסט": Lumia 800 - איחוד כוחות מוצלח בין נוקיה למיקרוסופט

שתי הענקיות מקוות לאיים ברצינות על הסקס אפיל של האייפון ומכשירי האנדרואיד, והסמארטפון החדש צועד בכיוון הנכון. אם מיקרוסופט תציע עבורו אפליקציות מוצלחות וייחודיות, הסיכוי לקרב תלת-ראשי יגדל מאוד

עומר כביר 16:2827.11.11

ההצלחה של מכשירי Lumia בעולם הסמארטפונים קריטית לא רק עבור חברה אחת, אלא עבור שתיים מענקיות הטכנולוגיה הגדולות בעולם: מבחינת נוקיה זוהי אולי ההזדמנות האחרונה לכבוש מקום כיצרנית טלפונים חכמים מובילה, לפני שאפל, סמסונג, HTC, מוטורולה וכל השאר יחסמו בפניה את השוק לחלוטין. מבחינת מיקרוסופט זהו המאמץ החשוב ביותר להביא לאימוץ רחב של מערכת ההפעלה ווינדוס פון, ואולי לערער במעט את השליטה הכמעט מוחלטת בשוק של iOS ואנדרואיד.

 

שני הסמארטפונים מסדרת Lumia נחשפו לפני כחודש, וכמה דגמים שלהם הגיעו לישראל לרגל כנס מפתחים משותף שעורכות מיקרוסופט ונוקיה השבוע. לקחנו לבדיקה אחד מהם, את ה-Lumia 800, בניסיון להעריך את סיכוייו לפרוץ לשוק בגדול.

 


 

מהר, חלק ועם סטייל

 

המכשיר קליל מאוד מבחינה פיזית, והשילוב עם גודל קומפקטי הופכים אותו לנוח במיוחד להחזקה. התחושה היא כאילו קרביו ריקים מרכיבים, העיצוב המעוגל שלו פשוט ונאה, והפלסטיק שעוטף אותו נעים למגע. עם זאת, המסך הקטן של הלומיה (3.7 אינץ', גדול רק במעט מהאייפון) עלול להיות בעוכריו בהתחשב בסטדנרט המסכים הגדולים של מרבית הסמארטפונים החדשים. אמנם הדבר לא פגע במכירות האייפון 4S, אבל יש דברים שאפל יכולה לעשות ונוקיה לא.

 

את מערכת ההפעלה ווינדוס פון סקרנו כבר ב"כלכליסט" וחלקנו לה שבחים לא מעטים. הלומיה 800 עושה לה רק טוב, ומערכת ההפעלה פועלת עליו בצורה חלקה ומהירה שהופכת את השימוש לתענוג. ממשק האריחים של מערכת ההפעלה שונה מאוד מהממשק מבוסס האפליקציות של iOS, או מהשילוב בין אפליקציות לווידג'טים ומספר מסכי בית באנדרואיד. לדעתנו, הוא מספק חוויית שימוש פשוטה ומוצלחת, שתהיה נוחה במיוחד למשתמשים לא-מנוסים – שכן גלילה קלה מעלה או מטה מספקת גישה לכל הפונקציות החשובות.

 

אחת מהבעיות המרכזיות שנתקלנו בהן בעבר במערכת ההפעלה היתה הטעינה האיטית והמתסכלת של האפליקציות, ובפרט המשחקים. בלומיה ניכר שיפור משמעותי, והאפליקציות שהורדנו עלו בזריזות ורצות בצורה חלקה.

 

גם ביצועי הדפדפן אקספלורר בגרסת המובייל מרשימים, ואתרים נטענים במהירות שלא הייתה מביישת את דגם האייפון החדש, כולל כאלה שלא הותאמו לסלולר. הגלילה חלקה ובלי תקיעות, והדפדפן מגיב נכון ובמהירות. ללא ספק, אחת התכונות החזקות של המכשירים ושל מערכת ההפעלה.

 

הגישה למצלמה לא מתבצעת באמצעות לחיצה על המסך, אלא בעזרת כפתור צילום ייעודי בצד המכשיר. הצילום עצמו מהיר: התמונה נקלטת כמעט עם הלחיצה, והמרווחים בין תמונה לתמונה קצרים במיוחד. גם זמן עליית האפליקציה לא גבוה, מה שמצמם למינימום את כמות התמונות המפוספסות. אהבנו את היכולת לגלול שמאלה על מנת לצפות בתמונות שכבר צולמו, ובחזרה ימינה לצילום פעיל. פשוט ואינטואטיבי. ועוד בחירה עיצובית חמודה: באפליקציית הצגת התמונות, ברקע התפריט מופיעה התמונה האחרונה שצולמה. כיף.

 

לשפץ מצגות פאואר פוינט בדרך למשרד

 

יש כמה חידושים ייחודיים למכשיר, כשאחד הבולטים שבהם הוא היישום Nokia Drive: אחת היכולות המרכזיות של היישום, שמבדל אותו מהאפליקציות המפות המובנות בסמארטפונים מתחרים, היא האפשרות להוריד ולאחסן מפות על המכשיר – יכולת מצוינת בעת טיול בחו"ל, שם לא מעשי במיוחד להשתמש באינטרנט סלולרי.

 

למרות יכולת מבטיחה זו, האפליקציה לוקה בחסר: עיצוב המפות פשטני ולא אסטתי, במיוחד בהשוואה למפות של גוגל. בנוסף, נכון לעכשיו לא ניתן לנווט בישראל או להציג בה מפות מפורטות. גרוע מכך: כל עוד המכשיר מזהה כי המשתמש בארץ, לא מוצגת אפשרות לנווט גם במדינות בחו"ל (למשל, בין שתי נקודות בניו-יורק). אפשר לקוות כי עד השקת המכשיר בארץ תצורף לו תמיכה גם לניווט מקומי, אך נוקיה כבר משווקת מגוון מכשירים בישראל בלי יכולות הניווט שלה.

 

אפליקציה מעניינת נוספת היא זו של מיקרוסופט אופיס, המספקת גישה לכמה יישומים משרדיים של ענקית התוכנה. מבחינת משתמשים עסקיים, האפליקציה מאפשרת להסתנכרן עם שרת SharePoint ארגוניים ולשתף מסמכים עם עובדים אחרים. בנוסף ניתן להשתמש בה על מנת ליצור מסמכי וורד, אקסל ופאואר פוינט. אם המשתמש הזין את פרטי ההוטמייל שלו, תוכל האפליקציה לסנכרן את המסמכים שנוצרו לענן, ומשם לכל מחשב שהגדיר הלקוח.

 

מנכ"ל נוקיה, סטיבן אלופ, מציג את Lumia. הישראלים יוכלו לנווט? מנכ"ל נוקיה, סטיבן אלופ, מציג את Lumia. הישראלים יוכלו לנווט? צילום: בלומברג

 

פונקציית הוורד היא בעיקרה אפליקציה רשימות משוכללת, הכוללת כמה יכולות עיצוביות כמו קו תחתון, הדגשה או צביעת טקסט. לא מדובר בתחליף מלא או אפילו חלקי לתוכנת וורד, שכן חסרות שם כמה פונקציות בסיסיות כמו שינוי גודל או החלפת פונט ומרכוז. עם זאת, חלק מיכולות אלה זמינות כאשר משתמשים באחת התבניות הקיימות. האפליקציה גם כוללת בודק איות, וזה נחמד מאוד.

 

גם גרסת מובייל של אקסל ניתן למצוא כאן. יכולותיה אמנם מוגבלות מאוד גם כן, אבל היא יכולה להיות שימושית ביותר ליצירת גיליון נתונים בסיסי בזמן נסיעה, שאותו ניתן להרחיב ולשפר עם ההגעה למשרד. פונקציית הפאואר פוינט אינה מאפשרת ליצור מצגות חדשות, אבל כן ניתן לצפות באמצעותה במצגות שנשלחו, או לבצע שינויי עריכה קלים במצגות קיימות. שוב, לא תחליף אמיתי לתוכנה השולחנית, אבל עדיין כלי שיכול להיות שימוש מאוד במצבים שונים (כמו עדכונים קלים במצגת בדרך לפגישה).

 

השורה התחתונה

 

למרות הנטייה לזלזל לעתים בנוקיה, Lumia 800 הוא סמארטפון מהשורה הראשונה, אולי הטוב ביותר שהוציאה הענקית הפינית בשנים האחרונות, וכזה שיכול לקחת את ווינדוס פון רק קדימה. המכשיר אולי לא פורץ דרך לעומת סמאטרפונים אחרים בשוק, אבל הוא בהחלט משחק במגרש של הגדולים כמתחרה בכיר.

 

האם די בכך כדי למצב מחדש את נוקיה ומיקרוסופט בשוק המובייל? לא בטוח, מכשירים טובים יש לכל החברות. מה שהופך פלטפורמה להצלחה הוא מגוון אפליקציות מוצלחות וייחודיות, ותכנים זמינים וכיפיים. ובתחומים אלו מיקרוסופט עדיין נמצאת הרבה מאחורי גוגל ואפל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x