$
מכשירים ומדריכים

כולם בעקבות אפל: מסכמים את CES

תערוכת האלקטרוניקה החשובה בעולם עמדה השנה בסימן התחרות מול אפל: לצד מתקפת הטאבלטים, הציגה סמסונג את המועמד שלה לתפקיד האייפון קילר. סיכום בשבע נקודות

עומר כביר 16:3609.01.11

1. סמארטפונים: סמסונג מציגה את טורף-העל החדש

 

בשנה האחרונה חלו שתי התפתחויות חשובות בעולם הסלולר: מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל עקפה את האייפון במספר המשתמשים בארה"ב, ומיקרוסופט השיקה את ווינדוז פון 7, שזכתה לשבחים על ממשק המשתמש החדשני שלה. רבות מהחברות שהשתתפו בתערוכת CES 2011, תערוכת הטכנולוגיה החשובה בעולם, הציגו בהתאם סמאטרפונים הפועלים על מערכות הפעלה אלו, בתקווה להגדיל את נתח השוק שלהן.

 

הגלקסי S של סמסונג זכה לשבחים רבים כשהושק לפני כמה חודשים (גם אצלנו). ב־CES ניסתה החברה לשחזר את ההצלחה עם ה־Infuse. מדובר בסמאטרפון מבוסס אנדרואיד, מפלצתי כמעט במפרטו הטכני: תמיכה בדור רביעי, מסך 4.5 אינץ' בטכנולוגיית Super AMOLED (המסך הגדול בשוק הסמארטפונים), מצלמה אחורית עם 8 מגה־פיקסל, מצלמה קדמית עם 1.3 מגה־פיקסל ומעבד חזק במהירות של 1.2 ג'יגה־הרץ.

 

נשיא סמסונג, טים בקסטר, משיק את Infuse. מפרט מפלצתי נשיא סמסונג, טים בקסטר, משיק את Infuse. מפרט מפלצתי צילום: בלומברג

 

גם מוטורולה, שבלטה בשנה שעברה עם הסמארטפון דרויד/מיילסטון, בלטה בתערוכה עם Atrix, סמארטפון מבוסס אנדרואיד המצטיין במעבד כפול ובערכה ניידת הכוללת מסך בגודל 11.6 אינץ' ומקלדת פיזית - שתאפשר להפוך את הטלפון למחשב נייד לכל דבר.

 

 

2. טאבלטים: שנת הפריצה הגדולה

 

בשנה שעברה עמדה CES בסימן ההכרזה הצפויה של אפל על האייפד - שאכן באה כשבועיים לאחר תום התערוכה. השנה עמדה התערוכה בסימן המתחרים הרבים שהציגו יצרניות האלקטרוניקה הגדולות, ושיגיעו לשווקים בחודשים הקרובים.

 

נסכם בקצרה: מוטורולה, שבשנה האחרונה הפגינה חדשנות מפתיעה יחסית לחברה הוותיקה, חשפה את ה־Xoom: טאבלט עם מעבד כפול ליבה, מצלמה אחורית עם 5 מגה־פיקסל, מצלמה קדמית ומסך HD 10.1 אינץ' - כולן תכונות שייגרמו לאייפד לקנא.

 

השקת ה-Xoom. יגרום לאייפד לקנא? השקת ה-Xoom. יגרום לאייפד לקנא? צילום: בלומברג

 

יצרנית בלקברי, RIM, חשפה את הפלייבוק - טאבלט שאף שמו נראה כמיועד יותר לשוק העסקי דווקא, הכולל מסך קטן יחסית בגודל 7 אינץ' ומשקל זעיר של 400 גרם. החברה העריכה פריסה של עשרות אלפי מכשירים בחברות גדולות כבר עם ההשקה. גם סמסונג, שזכתה לשבחים על הגלקסי טאב לשוק הצרכני, חשפה טאבלט לשוק העסקי הכולל מקלדת נשלפת, מסך 10.1 אינץ' ויציאות USB, במחיר התחלתי לא זניח של 699 דולר.

 

הטאבלט החדש של סמסונג. קל לנשיאה, כבד בכיס הטאבלט החדש של סמסונג. קל לנשיאה, כבד בכיס צילום: בלומברג

 

3. תשתיות: המהירות בדור הרביעי נשארת בגדר הבטחה

 

רבים מהמכשירים החדשים, ובפרט אלו שיימכרו בארה"ב, יותאמו לפעילות ברשתות סלולר בדור הרביעי. כל ספקיות הסלולר הגדולות במדינה - ורייזון, AT&T וטי־מובייל - הציגו בתערוכה את רשתות הדור הרביעי החדשות שלהן, כאשר כל חברה ממהרת לטעון שהרשת שלה היא המהירה ביותר ומשמיצה את זו של מתחרותיה. מה תהיה המהירות האמיתית? התקן קובע 21 מגה-ביט לשנייה, טי־מובייל התגאתה במהירות מרבית של 42 מגה-ביט לשנייה, ואולם נסיינים שכבר בדקו את הרשתות טוענים למהירויות של 6–8 מגה-ביט לשנייה בלבד.

 

4. מיקרוסופט: ריכוז מאמץ בשוק המובייל

 

ענקית התוכנה מיקרוסופט היא כבר שנים משתתפת מרכזית ב־CES, ודואגת תמיד לשתול שם כמה הכרזות מרכזיות. השנה מנכ"ל החברה, סטיב באלמר, בישר בנאומו כי בקר התנועה קינקט (שפותח על ידי פריימסנס הישראלית, ומתמודד בתחרות של טק-קראנץ') מכר 8 מיליון יחידות בחודשיים — 3 מיליון יחידות יותר מתחזיות החברה. הוא הציג גם פיצ'ר חדש שמאפשר ליצור צ'ט וירטואלי, ובו מונפשות דמויות המשתתפים בסיוע הקינקט.

 

סטיב באלמר, גרסת השיחות בקינקט סטיב באלמר, גרסת השיחות בקינקט צילום: בלומברג

 

באלמר אישר גם כי מיקרוסופט תוציא גרסה של חלונות למעבדי ARM, הנפוצים בסמארטפונים ובטאבלטים, וטען שווינדוז פון 7 זכתה להתלהבות רבה מצד הספקים והלקוחות. לדבריו, מספר האפליקציות למערכת ההפעלה עלה ל־5,500, ומחצית מהמשתמשים מורידים אפליקציה אחת מדי יום. עם זאת, מספר היישומים המדובר עדיין רחוק מאוד מזה הקיים באפסטור של אפל (כ-300 אלף) או באנדרואיד מרקט (חצה את קו ה-200 אלף).

 

5. הנקודה הישראלית: פריימסנס מרחיבה היצע, פאוורמט תפתח תקן

 

פריימסנס זכתה לתשומת לב גם במנותק ממיקרוסופט: אסוס חשפה בתערוכה את WAVI Xtion, בקר תנועה של החבר'ה הישראלים, שישולב בסטרימרים ובממירים חכמים ויאפשר צפייה בסרטים ובתמונות באמצעות מחוות ידיים בלבד.

 

ה-WAVI Xtion אינו מכיל את כל הרכיבים של הקינקט: הוא אינו תומך למשל בזיהוי פנים או בזיהוי קולי, ואינו מכיל מנוע המסובב את המצלמה אוטומטית למעקב אחר תנועות המשתמשים, ולכן מתאים פחות לצורכי משחק. ה־WAVI Xtion, שצפוי להגיע אל המדפים באמצע השנה, יעלה על פי ההערכות כ־200 דולר - יותר מאשר מחירו של הקינקט.

 

ישראלית אחרת, פאוורמט, המפתחת מטענים אלחוטיים למוצרי אלקטרוניקה, כיכבה בהכרזה שמסרה בתערוכה יצרנית השבבים המובילה קוואלקום. לפי ההכרזה, שתי החברות חתמו על הסכם שיתוף פעולה, ובמסגרתו יפעלו לפיתוח תקן אחיד למטענים אלחוטיים.

 

 

6. הזוכים: אייפד קילר בפוטנציה ומחשב נייד בלי מקלדת

 

מה היו הגאדג'טים הטובים ביותר שהוצגו ב-CES? באופן מסורתי, לקראת סוף התערוכה מחולקים מספר פרסים בתחרויות שונות המתנהלות בה, בתחרות פרסי CES זכה ה-Xoom של מוטורולה, שלכל אורך התערוכה זכה לשבחים רבים ולהשוואות מחמיאות לאייפד. מוטורולה רשמה ניצחון כפול, כאשר הסמארטפון Atrix זכה בקטגוריית הסמארטפונים.

 

בפרס חביב הקהל בתחרות זו זכה Switchblade של Razer, מחשב נייד המיועד אך ורק למשחקים - במקום מקלדת סטנדרטית, יש בו מספר מצומצם יותר של מקשים לשליטה במשחק. לא מדובר במקשים רגילים, אלא בכאלו היכולים לשנות את תפקידם ואף את התמונה עליהם. הדבר מאפשר למחשב לשמש הן לפעילויות כמו גלישה ברשת או כתיבת דואר אלקטרוני, והן למשחקים.

 

 

זוכים נוספים בתחרות זו: קונסולת המשחקים התלת-ממדית הניידות של נינטנדו, Nintendo 3DS, בקטגוריית הגיימינג; טלוויזיה תלת-ממד נטולת משקפיים של טושיבה בקטגוריית האב-טיפוס; והשבבים החדשים של אינטל, שפותחו בחיפה, בקטגוריה "מחשבים נייחים וניידים".

 

העובדים הישראלים שפיתחו את השבבים החדשים מבית אינטל העובדים הישראלים שפיתחו את השבבים החדשים מבית אינטל צילום: גיל נחושתן

 

בתחרות אחרת, Last Gadget Standing, שבה זכתה בשנה שעברה Boxee הישראלית, זכה השנה המחשב Iconia של אייסר. מחשב נייד זה לא מצוייד במקלדת, אלא בשני מסכי רב-מגע, כאשר התחתון יכול לשמש לתצוגה או להפוך למקלדת וירטואלית, בהתאם לצורך. בשורה חדשה בעולם המחשוב, או מוצר נישה? עדיין לא ברור.

 

 

כנהוג בתחרות זו, הזוכה נבחר לפי תשואות הקהל באולם שבו היא נערכת. בהצבעה המקוונת שנערכה באתר התחרות זכה דווקא טאבלט הקריאה של בארנס&נובל, Nook Color.

 

7. אפל: האייפון בדרך ל־CDMA?

 

אחד מנושאי השיחה המרכזיים ב־CES היה, כתמיד, החברה שמסורתית נוהגת להחרים את התערוכה: אפל. השנה משכו את תשומת הלב שתי שמועות הנוגעות לחברה והשקה משמעותית אחת.
אייפון 4. אפל שוב גנבה את תשומת הלב אייפון 4. אפל שוב גנבה את תשומת הלב צילום: בלומברג

 

השמועה הראשונה והמסקרנת קשורה במסיבת עיתונאים שתקיים ביום שלישי ורייזון, ספקית הסלולר הגדולה בארה"ב. לפי הערכות, באירוע תכריז החברה על הגעת אייפון לרשת ה־CDMA שלה -  אחרי 3.5 שנים שבהן הוא נמכר בארה"ב רק ברשת ה־GSM של AT&T. המהלך, אם אכן יתבצע, עתיד להגדיל משמעותית את נתח השוק של האייפון, שלמרות ההצלחה הרבה שזכה לה בשנה האחרונה, הפסיד בקרב החשוב על נתח השוק האמריקאי לאנדרואיד של גוגל.

 

לפי השמועה השנייה, כבר בעוד שבועות ספורים צפויה אפל לחשוף דגם חדש של אייפד, העתיד לכלול גם מצלמה קדמית ומצלמה אחורית ומסך איכותי יותר.

 

אבל לא רק שמועות סיפקה אפל: היום הראשון לתערוכה היה גם היום שבו בחרה החברה להשיק את חנות האפליקציות למחשבי מק - וכמו שבאפל כבר רגילים, החנות זכתה להצלחה מיידית עם יותר ממיליון אפליקציות שהורדו ביום הראשון. ובמקום הראשון במצעד? אנגרי בירדז למק, כמובן.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x