$
אינטרנט

מנכ"ל דומיין דה נט: "איגוד האינטרנט הישראלי מנסה לבצע מחטף"

חברת רישום כתובות האינטרנט דומיין דה נט תוקפת את איגוד האינטרנט הישראלי שהחל ברישום מוקדם של שמות מתחם בעברית בסיומת .il: "הנושא עדיין בדיונים, אבל באיגוד מנסים לייצר לחץ כדי שהסיומת העברית תועבר לניהולם"

עומר כביר 17:1530.08.10

מלחמת הדומיינים העבריים: חברת רישום כתובות האינטרנט דומיין דה נט טוענת שהודעת איגוד האינטרנט הישראלי, שלפיה יאפשר החל מהיום (ב') רישום מוקדם של כתובות אינטנרט בעברית עם סיומת לועזית (.il), מהווה מחטף שנועד להביא לשליטתה את ניהול כתובות אינטרנט עם סיומת בעברית (.ישראל).

  

הבוקר הודיע איגוד האינטרנט על פתיחת רישום מוקדם של כתובות אינטרנט בעברית עם סיומת .il (המכונות גם כתובות חצי-חצי). כתובת המופיעה ברישום זה תיראה, לדוגמה, כך:  co.il.כלכליסט.www. לפי הודעת האיגוד הליך הרישום המוקדם יימשך כשלושה חודשים ויהיה פתוח רק לחברות, עמותות וגופים המחזיקים בסימני מסחר, כדי שאלו יוכלו לשריין לעצמם את הכתובת הרצויה. בתום שלושה חודשים ייפתח הרישום לכלל הציבור. האיגוד מבטיח עוד שחברות שיירשמו כעת יוכלו לשריין לעצמן שמות מתחם עם סיומת בעברית (כגון - "www.כלכליסט.ישראל"), כאשר זו תושק בדצמבר, בכפוף לאישור הגופים הרלבנטיים.. 

 

"ניסיון למנוע מהנושא להגיע למכרז"

 

ההודעה עוררה זעם רב בחברת דומיין דה נט. "באיגוד האינטרנט לא מספרים לציבור שלפי ההחלטה של ICANN (איגוד האינטרנט העולמי), מדינת ישראל היא שתחליט מי ינהל את הסיומת .ישראל", אומר ל"כלכליסט" מנכ"ל החברה, יואב קרן. "בעקבות אותה החלטה פנינו לפני קרוב לשנה למשרד התקשורת בדרישה לקיים מכרז לבחירת הגוף שינהל את הסיומת. איגוד האינטרנט מבטיחים דומיין עברי מלא, כשאף אחד לא מבטיח שהם יהיו המנהלים של הסיומת בעברית.

 

"הנושא עדיין בדיונים, אבל באיגוד מנסים לייצר לחץ כדי שהסיומת תועבר לניהולם. מדובר בניסיון לבצע מחטף כדי שהנושא לא יגיע למכרז. במשך עשר שנים הם התנגדו לכתובות חצי-חצי, ופתאום בגלל אינטרס צר מתגלה הפרצוף האמיתי שלהם".

  

קרן מוסיף ותוקף: "מדובר בעמותה שלא מפוקחת על ידי הממשלה. הם עושים מה שהם רוצים, ולא משלמים תמלוגים למדינה (מהכספים שמתקבלים על רישום שמות מתחם, ע"כ). הנושא הזה צריך ללכת למכרז, ולאו דווקא שעמותה פרטית שהיסטורית התגלגל לידיה ניהול הסיומת בלועזית תנהל גם את הסיומת בעברית, ואם תעשה באותו אופן בו היא פועלת כיום לא תשלם תמלוגים. כמו שהמדינה דורשת תמלוגים על הגז, למה שהיא לא תקבל תמלוגים על כתובות אינטרנט?".

  

תגובת איגוד האינטרנט הישראלי לא התקבלה עד למועד פרסום הידיעה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x