$
המדריך

איך מוכרים אפליקציה

השלב האחרון בתהליך: כך תעלו את את היישום שיצרתם לחנויות האפליקציות המקוונות

שי ענבל 15:0925.07.10

מי שהתמודד בהצלחה עם יצירת אפליקציה ללא ידע או ניסיון קודם, לא יתקשה לבצע את השלב החשוב ביותר בתהליך - העלאת היישום לאחת החנויות המקוונות.

 

אפל - כמעט לכל מחוללי היישומים לאייפון קיים מנגנון העלאה אוטומטי. בסיום תהליך היצירה תישלח האפליקציה לחנות של אפל, ולאחר תהליך האישור (בין יומיים לשלושה שבועות) היא תתפרסם תחת שמכם או שם מחולל היישומים. אם אין מנגנון העלאה למחולל היישומים, יש לשלם 99 דולר לשנה עבור רישיון מפתח באפל, ולהשתמש ב־iTunes Connect כדי לשלוח את האפליקציה לחנות ולעקוב אחר תהליך האישור.

 

אנדרואיד - מחוללי יישומים לאנדרואיד, ובהם גם ה־App Inventor הרשמי של גוגל, ישמרו את האפליקציה בסיום הפיתוח כקובץ APK, שאותו יש לשלוח לחנות המקוונת באופן עצמאי באמצעות האתר של אנדרואיד ברשת. האתר דורש רישום, ולאחר תשלום חד־פעמי של 25 דולר וקבלת רישיון מפתח אפשר לשלוח יישומים לחנות ללא הגבלה, שיופיעו כמעט מיידית וללא תהליך אישור. אפשר גם לוותר על הפרסום בחנות ולהפיץ את קובץ ה־APK של האפליקציה להורדה ישירות מאתר אישי.

 

וינדוז מובייל ובלקברי - עבור המחוללים שלא שולחים את האפליקציות לחנויות של מיקרוסופט ו־RIM אוטומטית, יש לשלם כ־100 דולר עבור כל חמש אפליקציות שנשלחות. כדאי לקחת בחשבון שחנות ה־App World של בלקברי אינה זמינה כיום בישראל, ושכל אפליקציית ווינדוס מובייל ובלקברי ניתנת להפצה גם באופן עצמאי, כמו באנדרואיד.

 

נוקיה - ה־Ovi App Wizard אינו גובה תשלום עבור שליחת היישום ל־Ovi Store, ותהליך ההעלאה והאישור נעשה דרך ה־Wizard עצמו.

 

יישומי רשת - עבורם כלל אין תהליך אישור, שליחה או הפצה. כל שיש לעשות כדי להפיץ את היישום הוא לפרסם את כתובת האינטרנט שלו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x