$
אינטרנט

עדכון הטוויטר הראשון מהחלל

לאחר יותר מעשור של מחקר ופיתוח, טכנולוגיית רשת חדישה מאפשרת לאסטרונאוטים בתחנת החלל הבינלאומית לגלוש באינטרנט בזמנם הפנוי

אבנר קשתן 15:5924.01.10
"אנחנו מצייצים בשידור חי מתחנת החלל הבינלאומית - הציוץ החי הראשון מהחלל!". את המילים האלה פרסם בטוויטר טי ג'יי קרימר, מהנדס הטיסה וקצין המדע הראשי של נאס"א. קרימר, הנמצא בימים אלה בתחנת החלל הבינלאומית, שלח ביום שישי את ההודעה מהחלל החיצון באמצעות הקישור החדש של תחנת החלל לאינטרנט.

 

מאז שהגיע לתחנת החלל בחודש דצמבר, עבד קרימר עם מהנדסי נאס"א בכדור הארץ על פתרונות שיאפשרו לאסטרונאוטים לשלוט במחשב שבמפקדת נאס"א, ולגלוש באמצעותו באינטרנט. אסטרונאוטים אחרים כבר פרסמו הודעות בטוויטר מהחלל, אך עד עכשיו העדכון בחשבונם נעשה טלפונית על ידי נציגים על הקרקע. נוסף לקרימר, שני אסטרונאוטים, אמריקאי ויפני, מעדכנים חשבונות טוויטר. על פי דוברת נאס"א, קלי האמפריז, מטרת החיבור לאינטרנט היא בעיקר לשימוש פרטי של האסטרונאוטים, על מנת לאפשר קשר עם משפחותיהם במהלך השהות הארוכה על תחנת החלל.

  

הציוץ הראשון מהחלל. החיבור נועד בעיקר לצורכיהם האישיים של האסטרונאוטים הציוץ הראשון מהחלל. החיבור נועד בעיקר לצורכיהם האישיים של האסטרונאוטים צילום מסך: twitter.com

 

החיבור נעשה באמצעות טכנולוגיה בשם DTN, או "רשתות חסינות-עיכובים", המתחשבת בעיכובים הגדולים הכרוכים בתשדורות בחלל וההפרעות הנגרמות על ידי תזוזות של גורמים שמימיים ומיקומי המשדרים סביב כדור הארץ. הטכנולוגיה מאפשרת למחשבים להמתין עם השדרים עד שהתקשורת מתאפשרת, בניגוד לאופן הפעולה של רשתות קיימות, המסתמכות על היכולת של המחשבים לשדר מחדש במקרה של תקלה. נוסף לתקשורת בחלל, צפויה הטכנולוגיה לשמש גם בכדור הארץ לשיפור התקשורת באזורים מרוחקים, מעקב אחר בעלי חיים בשטח ושימושים צבאיים בתנאים עוינים.

 

ה-DTN נמצא בפיתוח כבר יותר מעשור, ובין הוגיו נמצא וינט סרף, מממציאי פרוטוקול התקשורת TCP/IP אשר מכונה "אבי האינטרנט". סרף מכהן היום כסמנכ"ל בגוגל.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x