$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי ל"כלכליסט": ענקית הדרכונים האמריקאית תתמודד על מכרז משרד הפנים

חברת L1, המובילה בעולם בזיהוי ביומטרי, פותחת נציגות בארץ ותתמודד על המכרז שיתקיים לדרכונים ביומטריים. לפי הערכות, יונפקו בישראל כ־800 אלף דרכונים בשנה

מאיר אורבך 10:2020.01.10

חברת L1 האמריקאית, הנחשבת מובילה בעולם בזיהוי ביומטרי בתחום האזרחי, פותחת נציגות בישראל שבראשה יעמוד אלון אופיר, לשעבר בכיר ברפאל. שווי השוק של החברה, המנפיקה דרכונים לכל תושבי ארצות הברית ורישיונות נהיגה ל־80% מתושבי המדינה, הוא כיום 670 מיליון דולר, ומחזור המכירות שלה הגיע לכ־190 מיליון דולר ברבעון האחרון של 2009.

 

הפעילות הביומטרית בישראל ענפה ביותר. רשות שדות התעופה השיקה לאחרונה מערכת ביומטרית חדשה לבידוק ביטחוני של נוסעים בנתב"ג. עוד מכרזים שפתוחים בישראל בתחום זה הם זה של משטרת ישראל למערכות לזיהוי טביעות אצבעות, המוערך ב־15 מיליון דולר לפחות. מכרז שני הוא המכרז של משרד הפנים לדרכונים ביומטריים. למדינות רבות, בעיקר ארה"ב ואירופה המערבית, לא תתאפשר כניסה ללא דרכונים ביומטריים שיכללו טביעת אצבעות וזיהוי פנים. לנוכח דרישה זו הוחלט בישראל להנפיק דרכונים כאלה.

 

 צילום: בלומברג

 

מכרז אטרקטיבי

 

לדברי אופיר, מנהל הפעילות בישראל, החברה מתכוונת להשתתף במכרז משרד הפנים. לפי הערכות, מתכוונת L1 לחתום לפני המכרז על הסכם שיתוף פעולה עם חברת אינטגרציה מקומית כדי לגשת במשותף למכרז. שווי המכרז אמור להגיע לעשרות מיליוני דולרים לחברה הזוכה. החברה שתזכה במכרז אמורה להפעיל אותו בשיטה של BOT ולקבל את התשלום עבור כל דרכון שהיא מוציאה. לפי הערכות, אמורים להיות מונפקים מדי שנה כ־800 אלף דרכונים שיניבו לחברה הזוכה הכנסות של עשרות מיליוני דולרים בתקופה של כחמש שנים.

 

אופיר אמר ל"כלכליסט" שהחברה רואה בישראל יעד חשוב מאוד. "אנחנו מתכוונים להגדיל את מספר העובדים שלנו כאן בקרוב כדי להיערך באופן הטוב ביותר להתפתחויות בתחום הזיהוי הביומטרי בישראל". בצד הפעילות בישראל אחראי אופיר לפיתוח העסקי של חברת L1 בעוד 45 מדינות באפריקה ובאירופה.

 

"אנחנו מספקים כיום את הדרכונים לכל תושבי ארצות הברית", אמר ל"כלכליסט" ג'ו פרסי, סגן נשיא בכיר ב־L1 העולמית. "כמו כן, אנחנו אחראים גם ל־80% מרישיונות הנהיגה המונפקים ב־45 מדינות שונות בארה"ב. בעשור האחרון הוצאנו יותר מחצי מיליארד אישורי כניסה לעובדים פלסטינים שביקשו להיכנס לישראל בעזרת מערכת שלנו שמותקנת במעברי הגבול". פרסי, שלו היסטוריה ארוכה של עבודה עם ישראל, היה מעורב במכרז למכירת מכונות השיקוף לרשות שדות התעופה.

 

ענקית ביומטרית

 

L1 הוקמה ממיזוג של כמה חברות בתחום הזיהוי הביומטרי. החברה פועלת בתחום של זיהוי פנים, טביעות אצבע וטביעת עין. עם הפרויקטים שעליהם היא חתומה בארה"ב נמנים מאגר הוויזות של משרד החוץ האמריקאי, שבודק אם הנכנס לארה"ב קיבל מעולם ויזה, ומאגר מידע של משרד ההגנה על טרוריסטים ומבוקשים. חברת אלול היא הנציגה המסחרית של L1 בישראל ותשתף איתה פעולה לקראת מכרז הדרכונים.

 

בדצמבר האחרון אושר החוק הביומטרי הוולנטרי. לפי הצעת החוק שנקבעה כפשרה לאחר כישלון החוק הביומטרי, יוקם מאגר וולנטרי שיכיל את הנתונים הביומטריים של כל אזרחי ישראל לצורך אימות הזיהוי שלהם וכדי למנוע זיוף זהות. לפי החוק, מתנדבים שיסכימו להיכנס לפיילוט יזכו לקבל תעודות זהות חכמות. עוד קובעת הפשרה שאפשרה את מעבר החוק כי בעוד שנתיים יוחלט אם להנפיק תעודת זהות חכמות ביומטריות בין אם יוחלט להקים מאגר או לא. במהלך המאבק נגד מאגר הזיהוי הביומטרי הכריזו בעצומה 7,000 איש שלא יסכימו להיכלל בו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x