$
המדריך

עוד חמישה פיצ'רים חדשים באופיס 2010

הקלטת מצגות, שמירת תפיסת-מסך מכל אפליקציה פתוחה ועוד שלושה טיפים לאופיס 2010 שיחסכו לכם זמן ומאמץ בכתיבת מסמכים

רן יניב הרטשטיין 10:5105.12.09

מחפשים עוד פיצ'רים חדשים באופיס 2010? אחרי החמישה הראשונים, הנה עוד חמישה פיצ'רים שהופכים משימות יום-יומית להרבה יותר קלות.

 

1. הסרת רקע אוטומטית מתמונות בוורד ופאוורפוינט

 

 

הסרת הרקע בקלות כדי להדגיש את התמונות הסרת הרקע בקלות כדי להדגיש את התמונות צילום מסך

 

 התוכנות השונות באופיס כללו כלים לעריכת תמונות כבר זמן רב - בין היתר, אפשר היה לתקן את החשיפה ולחתוך תמונות בהתאם לצורך. באופיס 2010, כלי העריכה האלה קפצו מדרגה ענקית.

 

אחד הכלים המפתיעים ביותר לעריכת תמונות באופיס 2010 הוא הסרת הרקע האוטומטית, בוורד ובפאוורפוינט. על ידי ניתוח הצבעים בתמונה, אופיס 2010 יודעת לזהות בעצמה את הרקע ולהסיר אותו אוטומטית - כדי להדגיש את החלק החשוב בתמונה או לשלב אותה בצורה טובה יותר עם הטקסט.

  

הזיהוי האוטומטי עובד לא רע עם תמונות שיש להן רקע אחיד, אבל אם אופיס קצת מפספסת, אפשר לצייר על גבי התמונה ולבחור את הקטעים שצריך להסיר ואת הקטעים שצריך לשמור. לא צריך לדייק - מספיק רק לשרטט קו באיזור הכללי. את הדוגמה למעלה וורד זיהתה באופן אוטומטי לגמרי, ללא עזרה מצידנו.

 

2. פעולות מהירות באאוטלוק עם QuickSteps

 

 

קיצורי דרך מותאמים אישית קיצורי דרך מותאמים אישית צילום מסך

 

פקודות מאקרו, קיצור של "Macro Instruction", נועדו לעזור למשתמשים לבצע מספר פעולות בפעולה אחת - וכך לחסוך בזמן, ובדרך כלל בהרבה עבודה סיזיפית ומייגעת. הרעיון של פקודות מאקרו קיים באופיס בצורה מתקדמת מאוד - אופיס כוללת תמיכה ב-Visual Basic for Applications, שפת פיתוח מתקדמת שמאפשרת ליצור קיצורים פשוטים או הרחבות רבות עוצמה.

 

למעשה, שפת הפיתוח הזו כל כך עשירה עד שהיא יצרה פרצות אבטחה רציניות, שבסופו של דבר אילצו את מיקרוסופט להקשות על השימוש בה ככל האפשר ולקבור אותה עמוק בתוך מסכי ההגדרות של אופיס. בכל מקרה, כדי לעשות איתה משהו שימושי, תזדקקו לכל הפחות לנסיון בסיסי בתכנות.

 

אאוטלוק 2010 כוללת אפשרות קלה בהרבה ליצירת פקודות מאקרו, ולא בהכרח פחות שימושית. QuickSteps באאוטלוק 2010 הן פקודות מאקרו שאפשר לערוך בממשק ויזואלי, בדומה לעריכת כללי המיון האוטומטיים של אאוטלוק, ולא צריך שום ידע או נסיון מוקדם כדי ליהנות מהן. אפשר להשתמש לפעולות כמו מיון הודעות, שליחת תגובות אוטומטיות, יצירת פגישות ומשימות, ועוד.

 

כברירת מחדל, אאוטלוק מגיעה עם ארבע פקודות QuickSteps מוכנות מראש. לדוגמה, הפקודה To Manager מעבירה את ההודעות המסומנות לכתובת אימייל לפי בחירתכם. כשתשתמשו בה בפעם הראשונה, תוכלו לבחור את הכתובת אליה תשלחנה ההודעות, וכן לשנות את שם הפקודה, למשהו שיתאים יותר לתיאור הכתובת שבחרתם. שימו לב שאפשר לבחור יותר מכתובת אחת, וכך להעביר הודעות למספר כתובות באותו זמן.

 

שלושת הפקודות המוכנות הנוספות, שגם אותן תוכלו להתאים אישית בפעם הראשונה שתשתמשו בהן, כוללות את Archive, שמעבירה הודעות לתיקייה לפי בחירתכם ומסמנת אותן כהודעות שנקראו (בדומה לפקודה המקבילה בג'ימייל), Team E-mail, קיצור ליצירת אימייל לקבוצת נמענים מוגדרת מראש, ו-Reply & Delete, שיוצרת הודעת תגובה להודעה שנשלחה, ומוחקת את ההודעה המקורית עם שליחת התגובה.

 

ליצירת פקודות חדשות, לחצו על Create New. בחלון שיופיע, בחרו שם עבור הפקודה, ובחרו את הפעולות מהתפריט Actions. לחצו על Add Action כדי להוסיף פעולות נוספות. אפשר גם לבחור לפעולה מקש קיצור, כך שתוכלו להשתמש בה במהירות מבלי להעביר את הידיים לעכבר.

  

3. צילומי מסך בלחיצה אחת

 

 

צילומי-מסך מכל אפליקציה פעילה צילומי-מסך מכל אפליקציה פעילה צילום מסך

 

אם ניסיתם פעם לשמור צילום מסך ולשלוח אותו באימייל או לשלב אותו במסמך וורד, אתם וודאי יודעים שלא מדובר במשימה פשוטה במיוחד, אפילו שחלונות ויסטה וחלונות 7 כוללות כלים מובנים ליצירת צילומי מסך. רוב האנשים לא ממש זקוקים לצילומי מסך באופן קבוע, אז התהליך הבעייתי הזה לא ממש מפריע להם. אבל מי שכן מתעסקים עם צילומי מסך בדרך כלל משקיעים ביישומים יקרים ומתקדמים שרק הופכים את הסיפור למורכב ומתסכל עוד יותר.

 

בשביל אותו קהל מצומצם של צלמי מסכים, אופיס 2010 כוללת את פונקציית צילומי המסך הקלה והנוחה ביותר לשימוש שיכולה להיות. בלחיצה אחת על כפתור צילומי המסך (בלשונית Insert, שנמצאת בכל היישומים של אופיס), מופיעה תצוגה מקדימה של צילומים של כל החלונות הפתוחים. כדי ליצור צילום של החלון הרצוי, רק צריך ללחוץ עליו, והוא ישולב במסמך. לאחר מכן, אפשר להשתמש עליו בכל כלי עריכת התמונות המתקדמים של אופיס.

 

במידת הצורך, אפשר ללחוץ על הכפתור Screen Clipping כדי ליצור צילום מסך של איזור מותאם אישית. החלון של האפליקציה הנוכחית יעלם, ותוכלו לבחור את צילום המסך הרצוי על ידי ציור ריבוע על המסך.

 

4. ניווט בבר הצדדי בוורד

 

 

תפריט ניווט למבנה המסמך תפריט ניווט למבנה המסמך צילום מסך

 

תצוגת המתאר בוורד היא כלי רב עוצמה לעריכת מסמכים ארוכים ומורכבים - אך היא לא ידידותית במיוחד למשתמשים מתחילים, והיא לא מאפשרת לראות איך המסמך יראה כשיודפס.

 

בנוסף לתצוגת המתאר מהגרסאות קודמות, וורד 2010 כולל את פאנל הניווט, דרכו אפשר לנווט במתאר המסמך בכל מצבי התצוגה האחרים. השתמשו בו כדי לעיין בכותרות הראשיות במסמך, כדי לקפוץ בין חלקים שונים במהירות, וכדי לסדר מחדש סעיפים - פשוט גררו בפאנל הניווט למיקום הרצוי ביחס לכותרות האחרות, ווורד תעשה את כל השאר במקומכם. אפשר לבצע כך שינויים מרחיקי לכת במראה המסמך בכמה שניות, בלי ללכת לאיבוד בין מאות עמודים ובלי לפתח יבלות באצבעות מרוב לחיצות על Ctrl+C ו-Ctrl+V. דדד

  

5. הקלטת מצגות בפאוורפוינט 2010

 

מצגות פאוורפוינט משמשות בדרך כלל להרדמה אישית וממוקדת של קהל בחדרי ישיבות או כיתות לימוד. עם זאת, באמצעות אפשרות הקלטת המצגות של פאוורפוינט ב-2010, אפשר ליצור מצגות מרדימות, כולל קריינות משעממת, ולהפיץ אותן ברחבי העולם כסרטוני וידאו - להרדמה המונית של כל צופה תמים.

 

הבעיה עם ייצוא מצגות לקובצי וידאו היא התזמון - אופיס 2010 מאפשרת "להקליט" את זמני ההצגת של כל שקופית, זמני הפעלת האפקטים המיוחדים, וכל שאר היבט אינטראקטיבי אחר במצגת. התחילו מהקלטת הקריינות. בלשונית Insert, לחצו על החץ הקטן מתחת לכפתור Audio, ובחרו את האפשרות Record Audio. הקליטו את הקריינות עבור כל שקופית, אפשר גם להוסיף קריינות: הקליטו את עצמכם ושמרו את הקריינות עבור כל שקופית. לאחר מכן, לחצו פעמיים על אייקון הרמקול כדי לערוך את ההקלטה לפי הצורך, בלשונית Playback.

 

אחרי סיום הכנת הקריינות, עברו ללשונית Slide Show ולחצו על Record Slide Show, ולאחר מכן על Start Recording. המשיכו כאילו אתם מציגים את המצגת מול קהל - העבירו את השקופיות בזמנים הרצויים, וכו'.

 

לייצוא המצגת כווידאו, לחצו על File, לחצו על Share, לחצו על Change File Type, ולחצו על Save as Another File Type. בחלון שיופיע, בחרו את האפשרות Windows Media Movie מתוך התפריט Save as type, ולבסוף בחרו שם ומיקום לקובץ הווידאו ולחצו על Save לשמירה. בהתאם לאורך המצגת, ייתכן שתהליך הייצוא יימשך מספר דקות - שימו לב לבר ההתקדמות בתחתית החלון של פאוורפוינט.

 

מידע נוסף

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x