$
מדעי החיים וקלינטק

מכירת מדינגו: הרוכשות הפוטנציאליות הן מדטרוניק, רוש וג'ונסון אנד ג'ונסון

אלרון, זרוע ההשקעות הטכנולוגיות של אי.די.בי, נמצאת במהלך אינטנסיבי של מימוש נכסים כדי לכסות את חובותיה, המגיעים ליותר מ-65 מיליון דולר. מכירת מדינגו, המפתחת משאבת אינסולין לחולי סוכרת, יכולה להוות לה אקזיט מוצלח במיוחד

אסף גלעד 16:5227.10.09

אתמול (ב') הודיעה אלרון, זרוע ההשקעות הטכנולוגיות של קבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר, כי היא מנהלת משא ומתן לא מחייב למכירת חברת הציוד הרפואי מדינגו, אחת מחברות הפורטפוליו שלה, תמורת סכום הנע בין 185 מיליון דולר ל-213 מיליון דולר.

 

בהודעתה לא פירטה אלרון מי הרוכשת הפוטנציאלית, אולם מבחינת השוק שבו פעילה מדינגו - המפתחת מדבקת אינסולין המיועדת לחולי סוכרת מסוג 1 - נראה שמדובר באחת מחברות הציוד הרפואי הפעילות בתחום: מדטרוניק, רוש השווייצרית או ג'ונסון אנד ג'ונסון האמריקאית. כמו כן פעילות בתחום זה חברת Deltech Cozmore ו-Dana הקוריאנית.

 

מדבקת האינסולין של מדינגו נחשבת לפתרון חדשני בטיפול בסוכרת. עד לפני 10 שנים התבצעה החדרת אינסולין לגוף באמצעות מזרק. כיום, 90% משוק החדרת האינסולין מתבסס על מתקן דמוי עט המאפשר להחדיר מחט מיקרוסקופית אל מתחת לשטח העור. אמנם רק 10% מהשוק שייך למשאבות האינסולין, אך פוטצניאל שוק שלהן מגיע לכ-2 מיליארד דולר בשנה. היקף שוק עטי האינסולין, שעשוי להיפגע על ידי המדבקה של מדינגו, מוערך ב-14 מיליארד דולר.

 

גודלן של המשאבות הקיימות כיום הוא כשל טלפון סלולרי, והן בעלות יכולת שאינה קיימת במשאבות הנדבקות, כגון היכולת לחשב נתונים כגון רמת הסוכר בדם, וזיכרון אלקטרוני המשכלל פרמטרים שונים הניתנים לבקרה על ידי רופא. מדטרוניק היא כיום הספקית היחידה שמאפשרת יכולת תקשורת בין משאבת האינסולין לבין מד סוכר נייד. המשאבה הנדבקת של מדינגו אמנם אינה מכילה שבב זיכרון, אך יש לה יתרונות שאין למשאבות הקיימות: היא קטנה, נדבקת לכל מקום בגוף, ובעיקר זולה יותר וידידותית יותר.

 

מימוש נכסים וכיסוי חובות

 

אלרון נמצאת כיום בתהליך של מימוש נכסים וארגון מחדש לאחר שהציגה הפסדים כבדים בשנתיים האחרונות. מרבית הנהלתה המקורית הועברה לדסק"ש. לאחרונה דיווחה אלרון על הפסד של 14 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2009, בהמשך להפסד של 83 מיליון דולר שרשמה ב־2008 כולה. ההפסדים הכניסו את אלרון למצוקת מזומנים ומנכ"ל החברה דורון בירגר נאלץ לפרוש מתפקידו.

 

ההכנסות הצפויות ממימוש הנכסים ישמשו בעיקר לכיסוי חובותיה של אלרון: נכון לסוף יוני השנה חובותיה של זרוע ההשקעות מסתכמים ביותר מ-65 מיליון דולר: 15.4 מיליון דולר לדסק"ש; 47 מיליון דולר לבנקים; וכ-2.8 מיליון דולר לבעלי האג"ח שלה. כיום היא מחזיקה בכ-17.1 מיליון דולר בקופתה, והיא צפויה לקבל עוד 62 מיליון דולר ממכירת מניות נטוויז'ן לדסק"ש ולכת"ש.

 

על פי ההערכות, ההכנסות הצפויות לאלרון ממכירת מדינגו צפויות לנוע בין 54 מיליון דולר ל-80 מיליון דולר, אקזיט מוצלח מאוד בהתחשב בכך שעד כה הושקעו בחברה 39 מיליון דולר, 29 מיליון מהם על ידי אלרון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x