$
אייפוניסט

שמונה בעיות בלתי נסבלות באייפון

חיי סוללה קצרים, התחממות יתר, נטיה להתפוצצות ובעיות עם ה-SMS, העברית והבלוטות'. הכתבה שתחזיר את הצבע ללחיי הטוקבקיסטים. ויש גם פתרונות

שי ענבל 16:2131.08.09

 

עוד מדריכים, טיפים, יישומים וכלים שווים לאייפון בערוץ אייפוניסט

 

כמה מילים לפני שמתחילים בחגיגה: בעיות רבות ממכשירים קודמים לא נכנסו לכתבה, ביניהן: צלצול ומיקרופון חלשים, שיחה שמתנתקת באמצע, מסך שנשבר בקלות ועוד. הסיבה לכך היא שבאייפון 3GS, הדגם החדש ביותר, נפתרו רבות מהן. היות וזהו הדגם שבסופו של דבר גם יגיע לארץ, הרבה מהדברים שמשתמשים נהגו (ועדיין נוהגים) להתלונן עליהם פשוט לא רלוונטיים.

 

בנוגע לעברית במכשיר: קודם כל, ניכר שיפור רב בנושא במערכת ההפעלה OS 3.0. דבר שני, מי שיש לו אייפון פרוץ יכול להוריד את iPhoneHE (בתשלום) או OpenHebrew (בחינם), המספקות עברית פיראטית לאייפון, ולקבל ממשק עברי למהדרין - כולל יישור לימין, סרגלים בשפת הקודש ותיקונים לממשק העברי.

 

הוחלט, מסיבות מובנות, לא להתייחס לתקלות של מכשירים פרוצים וושלל בעיות הנובעות מפריצה זו.

 

מסך שבור באייפון. על זה לא ידובר כאן מסך שבור באייפון. על זה לא ידובר כאן cc-by-cameronparkins

 

1. הוספת קידומת בינלאומית להודעות SMS

 

מי שמפעיל את המכשיר בישראל צפוי לגלות כי כאשר הוא מקבל הודעות SMS, תמיד תצורף אליהן התחילית 972+, הקידומת הבינלאומית של המדינה. מצב זה גורם לכך שאי אפשר לזהות אנשים ברשימת אנשי הקשר ששולחים לנו הודעה. בעיה זו לא קיימת בשיחות נכנסות, אשר מוצגות ללא הקידומת הבינלאומית. דבר זה גורם לכך שכשמוסיפים את הקידומת הבינלאומית לכל אנשי הקשר ניתן אמנם לזהות ממי הגיעה הודעת ה-SMS, אבל לא מי מתקשר.

 

פיתרון: הבעיה צפויה להיפתר כאשר מכשיר האייפון יגיע לארץ, משום שעניין הוספת התחילית טמון במפעילות הסלולריות אשר לא תומכות בשגעונות האייפון. מי שיש ברשותו מכשיר פרוץ יוכל להתקין תוכנות שבאמצעותן ניתן לתקן בעיה זו, כמו תוכנות לתמיכה בעברית (iPhoneHE , OpenHebrew) או פתרונות נוספים שמסירים את הקידומת הבינלאומית בצד הלקוח.

 

מי שאין ברשותו מכשיר פרוץ, יצטרך להוסיף מספר נוסף לכל איש קשר שיכיל את הקידומת הבינלאומית, כדי לזהות גם ממי הודעות ה-SMS מתקבלות וגם מי מתקשר.

 

2. עניין הרינגטונים

 

אם בכל מכשיר אחר ניתן לבחור שיר שנמצא על הזיכרון ולהגדיר אותו כרינגטון, הרי שבאייפון יש צורך, באופן רשמי, לרכוש רינגטונים מהחנות המקוונת של אפל. אותו דבר נכון גם לגבי הצלצול של השעון המעורר. ללא ספק, דבר שמשתמשים רבים בישראל אינם רגילים לו. 

 

פיתרון: אלו שלא רוצים לפרוץ את המכשיר, יכולים להשתמש באתר כמו Audiko. האתר מאפשר ליצור רינגטון מכל קובץ MP3, OGG, AAC, WMA, ועוד. כדי ליצור רינגטון, יש להעלות את הקובץ לאתר, לבחור מקטע בן 30 שניות (או פחות) וללחוץ על Create Ringtone. את הרינגטון שנוצר ניתן להוריד כקובץ M4R, אותו ניתן להוסיף לספריית ה-iTunes. בסינכרון עם המכשיר הקובץ יתווסף לרשימת הרינגטונים במכשיר. Audiko מכיל גם מבחר עצום של רינגטונים מוכנים שנעשו על ידי משתמשים.

 

הפיתרון לקוח מתוך המדריך לשיפור חוויית המוסיקה באייפון.

 

אתר Audiko אתר Audiko

 

3. סוללה שלא שורדת יום עבודה שלם

 

בעיה נוספת היא הבטריה של האייפון, אשר מתקשה לעמוד בעומס האפליקציות, השירים, ההתראות, קטעי הוידאו והצילום - ומתגלה כחלשה למדי. התוצאה היא שלאחר משהו כמו 6 שעות האייפון מתרוקן כמעט לגמרי ויש להטעינו מחדש. עם זאת, הכל תלוי בשימושים שעושים בו. חלק זוללים את הסוללה יותר וחלק פחות.

 

פיתרון: במקרים של סוללה חלשה, יש להימנע מלבצע פעולות הצורכות אנרגיה רבה עד להטענה המיוחלת. הנה כמה מהן.

 

WiFi: כדי לכבות את ה-Wi-Fi, יש לגשת לתפריט Settings, ללחוץ על Wi-Fi ולהעביר את המתג ל-Off. האייפון משקיע זמן סוללה רב בחיפוש אחר רשתות, ואם לא מתחברים לרשת Wi-Fi באותו זמן, זה עשוי לחסוך מעט בטריה.

 

בלוטות': כדי לכבות את הבלוטות' במידה ואינכם משתמשים בו (ורוב הסיכויים שלא), יש לגשת לתפריט Settings, ללחוץ על General, לבחור ב-Bluetooth ולסמנו כ-Off.

 

בהירות המסך: כדי לשלוט על התאורה של האייפון, אשר זוללת סוללה במהירות, יש לבצע לחיצה על Settings, לאחר מכן על Brightness ואז לכוון את האור. מומלץ גם לשים לב ל-Auto-Brightness, אשר מעמעמת את המסך אם יש אור חזק (שמש, לדוגמה) ומאירה אותו רק אם יש חשכה - באמצעות חיישן האור הנמצא במכשיר. במידה ואתם רוצים לחסוך, מומלץ לסמן אותה כ-On.

 

כיבוי המסך: נעילת מסך האייפון לא חשובה רק כדי למנוע לחיצת כפתורים בזנמן שהוא בכיס, או כדי לאבטח אותו באמצעות סיסמה, אלא גם כדי לשמור על המסך כבוי, על מנת לחסוך בסוללה. לעיתים קרובות משתמשים רבים אינם דואגים לנעול את המסך, וכך, גם כשהמכשיר מונח על השולחן הוא צורך זמן סוללה לא מבוטל.

 

נעילת מסך אוטומטית: כדי להגדיר שהמסך יינעל באופן אוטומטי יש לגשת לתפריט Settings. כעת יש להקיש על General, לבחור ב-Auto Lock ולבחור באופציה של שלוש דקות, למשל. במצב זה, אם לא נעשה שימוש במכשיר במשך 3 דקות הוא יינעל אוטומטית. שימושי אם אתם לא רגילים לנעול אותו לבד.

 

כיבוי שירותי המיקום: תכונת ה-Location Services, המשתמשת ברכיב ה-GPS של האייפון לצרכי איתור מיקום המכשיר בכל מקום - ידועה גם היא כזוללת סוללה במיוחד. כדי לכבותה יש לגשת ל-Settings ובתפריט General לסמן את Location Services כ-Off.

 

 צילום מסך: flickr.com

 

אם ניסיתם כל אחד מהפתרונות הללו ועדיין הסוללה של האייפון מתרוקנת במהירות, נסו להימנע מלהפעיל יישומים שצורכים חשמל רב, כמו משחקים, סרטים, שירים ואתרי אינטרנט - לפחות עד שתוכלו להטעין את המכשיר. אם אינכם מעוניינים לבצע הקרבה זו, נותרו לכם שני פתרונות נוספים:

 

1. להטעין את המכשיר בכל הזדמנות. ברכבת, בעבודה, בנסיעה ברכב ואצל חברים. לשם כך מומלץ לקנות מטען נוסף המתחבר לשקע חשמל ואחד המתחבר למצת של המכונית. חיפוש באתר זאפ, חנות iDigital או סתם חנות אלקטרוניקה אחרת יביא תוצאות רבות.

 

2. לקנות סוללת גיבוי, המתחברת למכשיר ומוסיקה לו מוסיפה שעות שבהן ניתן להמשיך להיות ניידים. ניתנת להטענה בחיבור USB.

 

סוללת גיבוי לאייפון סוללת גיבוי לאייפון צילום מסך: flickr.com

 

4. אי אפשר להעביר מידע עם הבלוטות'
Bluetooth Photo Share Bluetooth Photo Share צילום מסך: flickr.com

 

שלא כמו טלפונים ניידים אחרים, התקשורת של האייפון באמצעות הבלוטות' מוגבלת למדי. לא ניתן להתחבר למחשבים או ניידים אחרים ולהעביר אליהם תמונות, שירים או קבצי וידיאו. גם לא לקבל.

 

הפיתרון: הדבר הכי קרוב לשימוש קלאסי בבלוטות' זו האפליקציה החינמית Bluetooth Photo Share. יישום זה מתיימר לאפשר שליחת תמונות על גבי החיבור בין שני מכשירי אייפון או אייפוד טאצ'. עם זאת, הוא לא יציב לגמרי ולא תמיד עובד.

 

אפשרות נוספת היא פשוט להשתמש באימייל או לחבר את האייפון למחשב כדי להוריד את התמונות. על שירים וסרטי וידיאו אין ממש מה לדבר, משום שהמכשיר חסום לחלוטין לאפשרות זו.

 

5. המכשיר מתחמם בקלות

 

דבר בעייתי באייפון הוא עניין הטמפרטורה. למכשיר כבר יצא שם רע למדי בכל הקשור להתחממות והתפוצצות. בזמן האחרון התפרסמו שני מקרים של אייפונים מתפוצצים בדרום צרפת. אחד מהם הוא של בחור בן 18 שהאייפון של חברתו התפוצץ בפתאומיות ושלח רסיסי זכוכית מהמסך לעבר פרצופו. השני הוא של מאבטח סופרמרקט, שטוען שגם האייפון שלו התפוצץ. שני מקרים אלו מצטרפים לארבעה מקרים נוספים בדרום צרפת, המתהדרת באקלים חם במיוחד הדומה במהותו לזה הישראלי. כל זאת אפילו מבלי לדבר על האייפודים המתפוצצים.

 

המצב נהיה בעייתי עד כדי כך שאפל נאלצה להוציא הודעה רשמית מטעמה, האומרת כי בכל מקרה בו האייפון התפוצץ היה הדבר בעקבות הפעלת כוח, ולא תועדו על ידה מקרים של התפוצצות או התחממות יתר באייפון החדש, ה-3GS. עם זאת, הממצאים, כפי שניכרים בידיעה כגון זו שבאתר Gizmodo, מעלים כמה סימני שאלה.

 

אזהרת טמפרטורה באייפון אזהרת טמפרטורה באייפון צילום מסך: flickr.com
תהיות נוספות עלו כאשר אפל הכריזה כי האייפון, גם בדגם 3G וגם בדגם 3GS, פועל בצורה הטובה ביותר באזורים בהם הטמפרטורה היא עד 35 מעלות. בעייתי למדי כשמדובר בישראל.

 

בעיית ההתחממות לא אומרת בהכרח שכל אייפון שיגיע לאילת יתפוצץ. טענה זו אגב, נבדקת באופן עקרוני על ידי האיחוד האירופי ומכון התקנים הצרפתי. עם זאת, טמפרטורה גבוהה של המכשיר עשויה לפגוע ברכיבים האלקטרוניים העדינים שלו, לקצר את אורח חייו ולגרום לבעיות כמו תקלות בטעינה, קליטה חלשה ותצוגה מעומעמת.

 

הפיתרון: אין ממש כזה, מלבד לנקוט בצעדים של זהירות מונעת. אין להשאיר את האייפון במכונית (ההמלצות של אפל לגבי מקום אחסון הן עד 45 מעלות), על אדן החלון או במיקרוגל. אם אתם נתקלים במסך אזהרה כדוגמת זה שמשמאל, מומלץ להישמע להוראות היצרן ולתת לאייפון להתקרר כמה דקות בטרם השימוש בו.

 

חשוב לציין כי עד כה לא תועדו מקרים של תאונות כלשהן במכשירי האייפון בארץ - לכל דגם שהוא. גם עניין ההתחממות נדיר, ונפוץ הרבה יותר במכשירים ישנים.

 

6. אין MMS, לפחות כרגע
MMS באייפון בספקית הסלולר גרמנית MMS באייפון בספקית הסלולר גרמנית צילום מסך: flickr.com
 

האייפון מכיל, החל ממערכת ההפעלה החדשה שלו OS 3.0, אשר הושקה ביוני האחרון, תומך באופן מלא בשליחת תמונות וקטעי וידאו דרך יישום ההודעות (Messages) במכשיר. עם זאת, הופעת האופציה לשליחת תמונות מתאפשרת רק אם הרשת הסלולרית של אותה ספקית תומכת בכך. כרגע, כמובן, אין אופציה כזו בישראל, ולמרבה האירוניה גם לא באמריקה. הסיבה היא ש-AT&T, המפעילה היחידה של האייפון בארה"ב, אינה מאפשרת אותה.  

 

הפיתרון: קשה לדעת איך והאם כשהאייפון יגיע לארץ המפעילות יתמכו בשליחת הודעות מולטימדיה באמצעותו ברשתות שלהן. לכאורה הדבר הגיוני, אולם המקרה של AT&T מלמד שלא הכל מובן מאליו.

 

מי שברשותו מכשיר פרוץ, יוכל להשתמש בתוכנה כמו SwirlyMMS, שמחירה הוא 12 דולר, או להוריד את OpenHebrew המקנה גם יכולת לשליחת MMS - בחינם. עם זאת, יש לציין שבגלל שרשתות ה-MMS בארץ עדיין לא תומכות באייפון, ייתכנו תקלות רבות.  

 

עדכון: עדכון המכשיר לגרסה 3.1 פותר את הבעיה, ומאפשר MMS וגלישה באמצעות האינטרנט (Tethering). זאת משום שאפל הכניסה את הגדרות המפעילות הישראליות.

 

7. תיקון שגיאות אוטומטי

 

תכונה מרגיזה במיוחד באייפון היא תיקון השגיאות האוטומטי. ניכר כי הכוונה הייתה טובה - למנוע מבעלי שגיאות כתיב וחסרי ידע בשפה לבצע טעויות מביכות במיילים, הודעות SMS ו-Notes. עם זאת, לא ברור מה חשבו באפל כשהפעילו אפשרות זו בברירת המחדל.

 

בזמן הקלדה קופצת לה מלמטה מעין "בועה" קטנה המכילה את המילה הנכונה, או השלמה של המילה אותה חשבנו להקליד. עד כאן הכל טוב ויפה, אלא שכדי להתעלם מההצעה הנדיבה יש ללחוץ על הבועה הזעירה. אם לא נעשה זאת ובהיסח הדעת נמשיך לרשום, בפעם הבאה כשנעשה "רווח" יחליף האייפון את ההצעה שלו בלי להתחשב בנו בכלל. כך, למשל, כתיבת SMS עם הביטוי "פרינט סקרין", באורח פלא תתחלף ל"פרינו סקרים". גם הביטוי השכיח "באייפון" ישתנה ל"הטייפון". ללא ספק, עברית היא עדיין לא הצד החזק של האייפון.

 

הפתרון: כדי לבטל את תיקון השגיאות האוטומטי, יש לגשת ל-Settings ולבחור ב-General. בלחיצה על Keyboard יתגלה תפריט ובו ניתן יהיה לבטל את תכונת ה-Auto-Correction על ידי סימונה כ-Off. כך נוכל לבצע טעויות כאוות נפשנו, מבלי לתת לאייפון להחליט במקומנו.

 

8. אין פלאש בספארי

 

לא על הפלאש החסר במצלמה מדובר, אלא על נגן הפלאש בדפדפן האייפון, ספארי. כל ניסיון לראות סרטוני פלאש או אתרים המתבססים על הטכנולוגיה נדונים לכישלון. הדפדפן מציג במקומם חלל ריק ולא מאפשר להוריד שום תוכנה. עם זאת, מדובר ככל הנראה בחוסם הפרסומות האולטימטיבי.

 

פיתרון: אין כזה בעתיד הנראה לעין. אפל אינה מאפשרת להתקין תוספים (plug-ins) לספארי באייפון, וכך חוסמת מראש כל שיתוף פעולה עם Adobe. ככל הנראה המצב בו רק בעלי מכשירים פרוצים יכולים להתקין את התוסף - יישאר עד להודעה חדשה.

 

ככה נראה אתר כלכליסט מהאייפון ככה נראה אתר כלכליסט מהאייפון

 

מדריכים נוספים:

 

5 דרכים לאבטח את האייפון

 

7 יישומי אייפון יקרים במיוחד

 

(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט) 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x