$
אינטרנט

גוגל מציגה: חוות שרתים בלב האוקינוס

החברה רשמה פטנט על "מרכזי מידע צפים" - ספינות שישתמשו בגלי הים כאמצעי ליצירת אנרגיה שתפעיל את שרתי המידע שעליהם. והדובדבן שבקצפת: בים, אין צורך לשלם מס רכוש

יוסי גורביץ 14:2917.09.08

גוגל רשמה פטנט על "מרכזי מידע צפים" - ספינות שיאכלסו את השרתים הרבים שלה, ושישתמשו בגלי הים כדי ליצור אנרגיה ולקרר את השרתים.

 

בלשון הפטנט, מדובר על "מרכזי מחשוב הממוקמים על ספינה או ספינות, העוגנות בגוף ימי שממנו ניתן לזקק אנרגיה באמצעות התנועה הטבעית של המים, שתנותב לזרם חשמלי ו/או להעברת אנרגיה למשאבות קירור בכדי להרחיק חום". הפטנט נרשם כבר לפני שנתיים, ונחשף על ידי הטיימס של לונדון אמש (ג').

מפליגים הרחק מהישג ידן של הרשויות? מייסד גוגל, לארי פייג' מפליגים הרחק מהישג ידן של הרשויות? מייסד גוגל, לארי פייג' צילום: בלומברג

 

גוגל מחזיקה במספר גדל והולך של חוות שרתים, הנדרשות כדי לעבד את כמויות המידע שהיא מנתחת מדי יום. הן דורשות כמות עצומה של אנרגיה לקירור המחשבים; ב-2005, חוות השרתים צרכו אחוז אחד מכלל תצרוכת החשמל העולמית, ועד 2020, חתימת הפחמן של השרתים צפויה לעבור את זו של הטיסות.

 

במקום בסיביר

גוגל שקלה לרכוש שטחים בסיביר ולהקים שם את חוות השרתים שלה, אך צי ספינות עשוי להיות פתרון פרקטי ואולי אף זול יותר. גוגל סירבה לומר מתי יפליג הצי, אם בכלל; דובר החברה אמר, כי היא "רושמת פטנטים על מגוון של רעיונות. חלקם מבשילים אחר כך לכדי מוצרים, שירותים או תשתית; חלקם לא".

 

העברת השרתים לים כבר עוררה שאלות אבטחה, כמו למשל כיצד יתמודדו "המרכזים הצפים" עם סופות. אבל יש להם יתרון בולט אחד: בתנאי שהספינות של גוגל יעגנו מחוץ למים הטריטוריאליים של מדינה כלשהי, הן צפויות להיות פטורות ממס רכוש - ויהיו, בפועל, מחוץ להישג ידן של הרשויות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x