$
אוכל

"לא כשרה באקסטרים"

תמיר ברלקו, בעבר ארקפה ועדי'ס לייף סטייל, פותח את הקפיטרי, המסעדה הראשונה במתחם שרונה בתל אביב וסניף ראשון ברשת פאסט פוד גורמה

גלי וולוצקי 09:1315.01.14

אחרי משחק מקדים מייגע נפתחה סוף סוף המסעדה הראשונה במתחם שרונה בתל אביב. הקפיטרי, מעין קפיטריה למזון מהיר, שמקימיה מגדירים כ"פאסט פוד גורמה", היא הסניף הראשון ברשת שמתכוונת להיות התשובה הישראלית לטרנד המזון המהיר האיכותי באירופה ובארה"ב.

המקרר הפתוח בקפיטרי שרונה המקרר הפתוח בקפיטרי שרונה צילום: אוראל כהן

 

קונספט עולמי

 

תמיר ברלקו, בעלי הקפיטרי ומסעדן משופשף, שבתפקידו האחרון שימש כמנכ"ל קבוצת עדי'ס לייף סטייל שבבעלות עירית ועדי שטראוס (ואף היה בה שותף), ולפני כן ניהל במשך כעשור את רשת ארקפה שהיה בין מקימיה, נראה נלהב כאילו זה המיזם הראשון בחייו. "יש לי הרגשה חזקה שזה בינגו", הוא אומר. "לא רק הקונספט, שתואם את מה שהולך היום בעולם, אלא גם מתחם שרונה, שהולך להיות סיפור הצלחה".

 

זה גם מה שאמרו על מתחם התחנה בתל אביב, שלא עמד בציפיות.

“למתחם התחנה צריך להגיע במיוחד, בעוד אנחנו בלב העיר. 60 אלף איש עובדים באזור הזה, והתוכניות לפיתוח מבטיחות שהמספר הזה רק ילך ויגדל".

 

ברלקו כבר פלירטט בעבר עם הרעיון להקים בשרונה מיזם קולינרי. בפברואר 2011 בחנה קבוצת עדי'ס לייף סטייל בראשותו את האפשרות להקים שם שוק אוכל, אך נסוגה מכוונתה. ביוני 2012 עזב ברלקו את הקבוצה. את הפרידה הוא מגדיר ככזו שנעשתה ברוח טובה, ומקפיד להדגיש שהשטראוסים ושף הבית שלהם, יונתן רושפלד, הם עדיין חבריו. "היינו שלושה אנשים דומיננטיים", הוא אומר על השותפות עם עדי שטראוס ורושפלד, "וזה לא יכול היה לעבוד לאורך זמן. צריך שלפחות אחת הצלעות במשולש תהיה פחות דומיננטית ויותר נוחה לסביבה".

 

בנוסף, הוא אומר, "בעדי'ס מצאתי את עצמי מתרחק מהאוכל ומתרכז במינהלה. זה לא מענין אותי. אני אוהב להקים מקומות, ומעדיף לעסוק במסעדות שנגישות לקהל הרחב ולא ביוקרה".

 

הבעלים של קפיטרי, בחלקים שווים, הם ברלקו, שון תל - ממקימי אתר יד2, ויניב שחף - מבעלי קבוצת שחף נדל"ן. הקונספט, מסביר ברלקו, נבנה בהשראת רשתות דומות בחו"ל: "Cojean הצרפתית, שפתחה כ־20 סניפים בתוך שמונה שנים, היא הרשת שהשפיעה עלינו יותר מכולן. הקונספט שלה נותן מענה לקהל שמחפש אוכל מהיר, איכותי ובמחירים נוחים. מרשתות נוספות, כמו דין אנד דלוקה האמריקאית ואיט הלונדונית, שאבנו השראה לעיצוב האריזות וצורות ההגשה".

 

בדיוק בימים שבהם שותפיו לשעבר בעדי'ס לייף סטייל פתחו מסעדת יוקרה כשרה, הרברט סמואל בהרצליה, מצהיר ברלקו שהרשת החדשה שלו תהיה "לא כשרה באקסטרים. אם רוצים חופש קולינרי, אי אפשר להיות תלוי במגבלות כשרות. אני זוכר מילדותי בחיפה את הסנדביצ'ים הנהדרים שאבא שלי הכין מנקניקים לא כשרים שקנה בנמל מתחת לדלפק. בשבילי זו תמצית האוכל האיכותי, הסנדביצ'ים והזיכרונות שלי מהם".

 

ארוחה על הדשא

 

התפריט, שיכלול מנות כמו כריכי אספרגוס וביצה קשה, פיתה מחיטה מלאה ממולאת בשרימפס בסגנון אסייתי ורולים של טורטיות שיחוממו ממש לפני ההגשה במכשירי קלייה מיוחדים שנרכשו בחו"ל, מתבסס על חומרי הגלם של יצרנים שנחשבים בין הטובים בארץ. "את הפוקצ'ות אני קונה מהבעלים של ביג מאמא, את הבאגטים מלחמנינה ואת לחמניות הפלוט ממאפיית בלו באבן גבירול".

 

בוויטרינה הגדולה מוצעים סלטים יצירתיים ארוזים מראש, כמו סלט אטריות שחורות וסלמון אסייתי או סלט קוסקוס ועוף, לצד קעריות מעוצבות עם פירות קלופים, משקאות טריים, מאפים וקינוחים באריזות אישיות. את התפריט בנו היועצת הקולינרית סיוון שטרנבך והשף אדיר בטאט (ארקפה לשעבר), ומחירי המנות ינועו בין 14 ל־28 שקל. קפה יעלה 9 שקלים. את האוכל יוכלו הסועדים לאכול בחצר הקפיטרי או על מדשאת המתחם, בסמוך לפינת המשחקים.

 

בסניף שרונה הושקעו כמיליון שקל, ועלות פתיחת הסניפים הבאים, מעריך ברלקו, תעמוד על כ־800 אלף שקל לסניף - חלקם בבעלות הקבוצה ואחרים בזכיינות. עד סוף 2014 הם מתכוונים לפתוח שני סניפים נוספים, "במיקומים טובים במרכז, באזורים כמו רמת החייל ושדרות רוטשילד בתל אביב והבורסה ברמת גן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x