$
אמנות ועיצוב

קרקע המציאות: האיש שהמציא את הנעליים המנדנדות

קארל מולר, האיש מאחורי נעלי MBT ו־Kyboot, מסביר למה הרגליים שלנו זקוקות לחוסר יציבות

מורן לונדון 08:3105.12.17

"בצעירותי הייתי כדורגלן וסבלתי מפגיעות גב וברכיים". מסביר במהלך ביקור בישראל המהנדס השוויצרי קארל מולר (65), האיש שאחראי לפיתוח את טכנולוגיית נעלי MBT ונעלי Kyboot.

 

לאחר שפרש מכדורגל וסיים את לימודיו כמהנדס חי מולר 12 שנה בקוריאה. כשחזר לשוויץ עבד בחווה מה שהחזיר את הכאבים הישנים, והוא ניסה להקל על הכאב באמצעות נעליים - בדומה לנעליים שראה אצל הפועלים בשדות האורז בקוריאה. לאחר מחקר הוא הגיע למסקנה שצריך לחקות את הצעדים של אלו שהולכים יחפים ולפני 15 שנה יצר את MBT – נעליים עם סוליה עבה ומעוקלת שמחקות את צעדיהם של בני שבט המסאי. “עשיתי הכל לבד, את העיצוב והמחקרים. הנעל הצליחה מאד. נמכרו 10 מיליון יחידות והעתיקו אותנו המון. סקצ’רס למשל. נכנסתי למשפטים וניצחתי ואז החלטתי למכור את הפיתוח”, לדבריו, הפיתוח נמכר במעל מיליארד דולר, ולפי כתבה ששודרה ב־BBC הוא איבד את רוב הכסף.

 

אבל מולר לא מתעייף, ועבר לפיתוח הבא: נעלי KyBoot, נעלים בעלות סוליה עבה אך רכה שבתוכה כיסי אוויר, כך שכל נחיתה של הרגל מתקבלת ברכות ובתחושה עדינה מאוד של חוסר יציבות.

 

קארך מולר. "בטבע אף צעד לא דומה למשנהו" קארך מולר. "בטבע אף צעד לא דומה למשנהו" צילום: יח"צ

 

 

"בטבע כל צעד שונה", מסביר מולר, “לפעמים הולכים על משטח קשה, לפעמים רך, ההליכה היחפה הטבעית מאפשרת לרגל לעשות כל פעם תנועה קצת אחרת. הרכות של הנעליים יוצרת מצב שבו כל צעד שונה, זה מפעיל שרירים שונים ובמיוחד שרירי יציבה שאנחנו כמעט מנטרלים כשאנחנו הולכים בנעליים שמספקות לנו תחושת יציבות.

“השרירים והמפרקים חייבים תנועה כדי להחלים. לא רק מפציעות קשות, גם משחיקה יומיומית. אם בטבע אף צעד לא דומה למשנהו, אין סיבה ליצור את זה באופן מלאכותי. פעולות סטטיות בגוף גורמות לקיבעון והתקשויות".

 

הנעליים נמכרות בהצלחה, אם כי לא כמו קודמותיהן. לדבריו, נמכרו כבר מעל מיליון זוגות ביניהם. מחירן בארץ הוא 1,500 שקל לזוג, אבל הן עמידות ואין צורך להחליפן מדי כמה חודשים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x